ביטר-סוויט סימפוני: כשהפנג שואי פוגש את שולחן הסדר

הרבה מחסידי הניו אייג' ותומכי החשיבה החיובית מורידים מהערך השלילי, ערך הקושי והסבל. שהם ויסמן מסבירה על ה"שא צ'י", המרור של הפנג שואי, שמתקשר (איך לא) לתיאוריית היין והיאנג

שהם ויסמן | 13/4/2011 12:18 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
cc-by: s5hiara, flickr
האלמנטים השליליים בפנג שואי נקראים ''שא צ'י'' והם מתארים את האנרגיה השלילית הכבדה שנאספת בבית cc-by: s5hiara, flickr

ליל הסדר תמיד עורר התרגשות אצל כל ילדי המשפחה. אני מדברת על שנות השבעים – כשלהבטחת האפיקומן עוד היתה משמעות ועדיין לא צמחו הקניונים בכל עיר.

סביב השולחן ההמולה היתה גדולה, כסאות נספרו עשרות פעמים, הקרפיון שחה באמבטיה והמים החמים במקלחת כבר נגמרו מזמן. רק דבר אחד לא השתנה מאז ועד היום - המרור. הפרצוף העקום שכל ילד עושה כשמגיע זמן המרור זהה קרוב לוודאי בכל בית ובכל דור, והתהייה הטבעית - למה?

לי באופן אישי לקחו די הרבה שנים להבין את עניין המרור. זה קשור (איך לא) ליין ויאנג. הרעיון הסיני והאוניברסלי בדבר כוח אקטיבי וכוח פסיבי - שני הפכים המשלימים

לאחד יכול להסביר גם את המרור, שהרי כל אלמנט בטבע מסביר ומבליט את התופעה ההפוכה לו - האור מגדיר את החושך, הקר את החם העבדות את החופש וכמובן המרור את החרוסת.

הרבה מחסידי הניו אייג' ותומכי החשיבה החיובית מורידים מהערך השלילי: ערך הקושי, הסבל והמרור. הפנג שואי המסורתי לא עוסק כמובן בשולחן הסדר אולם יש לו מה להגיד על הצד האפל של החיים.

בפנג שואי האלמנטים השליליים נקראים "שא צ'י" והם מתארים את האנרגיה הכבדה הנגטיבית אשר נאספת בבית או נוצרת על ידי צורות לא מבורכות. לעומתה האנרגיה החיובית נקראת "שנג צ'י" – אנרגיה המתארת עדנה, יופי וזרימה.


עיקרון ההדהוד

התכונה המזרחית היפה של אירוח מכל הלב יכולה להתבטא גם בהזמנת ה"שנג צ'י". אז איך עושים זאת? למה שאנרגיה חיובית תרצה לבקר אצלנו?

עקרון חשוב הוא עקרון ההדהוד. דומה מושך דומה. כלומר ההיגיון סביב עקרון זה הוא פשוט; אם הבית שלנו מלא ב"שא צ'י", אנרגיה כבדה ונגטיבית אשר באה לידי ביטוי בגיבוב של חפצים לא מועילים, חסרי חן אשר נתקעו בבית מתוך חוסר תשומת לב, בוודאי שיגיע עוד מזה. אנרגיה זו תמשוך עוני, דאגות, מצוקה כלכלית וקושי. כלומר, הרבה מרור.

לעומת זאת, סילוק חלק מהמרור והכנסה של "שנג צ'י" ימשוך עוד מזה. יופי ימשוך עוד יופי, פתיחות  ומיעוט חפצים - עוד מרחב. חפצים יפים ומוערכים על ידי בני הבית ימשכו שפע.

בוא האביב מכניס מוטיבציה של שינוי. הרבה אנשים דתיים עוברים את תהליך המיון והברור מתוך כבוד למצוות, אולם אנו החילונים נשארנו ערומים וכביכול ללא תרוץ טוב (ולעיתים אף התנגדות!) כדי לעבור את תהליך השלת העור המת והתארגנות לחדש.

הבנת העיקרון הפשוט הזה יכול לעורר מוטיבציה ורצון  להזמין עוד "שנג צ'י" לחיים. כמובן אפשר ובריא להשאיר מעט "שא צ'י" באיזו פינה, כדי להשאיר מקום מחיה גם לשדים ולהזכיר שאין טוב בלי רע.

ומה עם המתנות? אחת הצרות הגדולות איתן אנו נאלצים להתמודד בעידן השפע היא ריבוי של חפצים טיפשיים וכפילות בחפצים. ובנוסף, דווקא אחרי שהצלחנו להפטר מכמה דברים עם בוא החג התווספה לביתנו ערמה חדשה מבני המשפחה, קרובים רחוקים ומתנות חובה ממקום העבודה.

אז מה עושים? זה אמנם דורש אומץ ובגרות אבל פשוט מודיעים לכולם שהפעם המתנות שיתקבלו בברכה הם ברכות /פרחים/שוקולד או כל דבר מתכלה אחר. אין ספק שזה יפתור לאורחים הרבה בעיות חניה, עצבים ולחץ סביב קניות החג. אם הההודעה הנ"ל לא תתקבל בקלות, תוכלו להוסיף במייל גם את הכתבה הזו, הוראה מרופאת בתים יכולה להיות הסבר מנומס לסירוב החדש והמרענן.



כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

שהם ויסמן

צילום פרטי

מומחית לפנג שואי מסורתי קלאסי, מנהלת האקדמיה הישראלית לפנג שואי. תלמידתם של מאסטר ריימונד לו (הונג קונג) פרופ' צאנג ג'יאן ז'ן (שנחאי) מר רוג'ר גרין (אירופה) , גב' קארן קינגסטון ואחרים

לכל הטורים של שהם ויסמן

עוד ב''שהם ויסמן''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/new_age/ordering_new_4/ -->