
4X4: ארבעה מתכוני פסח של השף בן עמי ברתיני שביט
ארבעה מרכיבים חוזרים בארבעה מתכונים: חמאה, קמח תפו"א, קמח מצה וביצים. על הבסיס הזה תוכלו לשחק, לשנות ולהוסיף כך שכל פעם יצא לכם משהו אחר. השף - קונדיטור בן עמי ברתיני שביט במדור מיוחד לפסח
החומרים לבצק:
180 גר' חמאה
2 כפות מים
1/2 כפית מיץ לימון
1 כפית מלח
1 כוס קמח תפ"א
1 כוס שקדים טחונים או קמח מצה
החומרים למלית:
750 גר' עלי מנגולד שטוחים ונקיים (מפרידים את החלק הלבן מהירוק)
החומרים לבלילה:
3 ביצים
2 גביעי שמנת חמוצה
50 גר' גבינה בולגרית
מעט מלח, פלפל, אגוז מוסקט
ההכנה:
1. מכינים את הבצק: מערבבים בפוד פרוססור עד שמתקבל בצק. מרדדים, מניחים בתבנית בקוטר 26. שמים במקפיא לשעה.
2. מקציפים את עלי המנגולד (החלק הירוק) כמה דקות במחבת עם מעט שמן זית. את החלק הלבן מאדים
3. מערבבים את כל חומרי הבלילה, מוסיפים את עלי המגולד ושופכים על הבצק.
4. אופים בחום של 180 מעלות כ-45 דקות עד שהבלילה מתייצבת.

החומרים לבצק:
180 גר' חמאה
3 כפות מים
1/2 כפית מיץ לימון
1 כפית מלח
1 כוס קמח תפו"א
1 כוס שקדים טחונים או קמח מצה
הכנת הבצק:
1. מערבבים בפוד פרוססור עד שמתקבל בצק.
2. מרדדים, מכניסים לתבנית מלבנית 33X27 ומחוררים עם מזלג.
3. אופים 15 דקות אפייה מקדימה.
החומרים למילוי:
8 חלמונים
3/4 כפית מלח
600 גר' גבינת שמנת
900 גר' גבינה 9%
1 גביע שמנת חמוצה
120 גר' קורנפלור
1 כוס בצל ירוק ועירית קצוצים
מעט גרידת לימון
8 חלבונים
הכנת המילוי:
1. מקציפים את החלמונים והמלח עד שנהיה קצף לבן ויציב.
2. מוסיפים תוך כדי ערבוב איטי את גבינת השמנת, גבינה 9%, שמנת חמוצה, קורנפלור, הבצל הירוק והעירית הקצוצים וגרידת הלימון.
3. מקציפים את החלבונים לקצף חזק.
4. מאחדים את תערובת הגבינה עם הקצף.
5. מוזגים על הבצק האפוי.
6. אופים כ- 30 דקות, עד שמתייצב וזהוב.
החומרים לבצק:
90 גר' חמאה
1/4 כוס אבקת סוכר
1/2 כוס שקדים מולבנים טחונים
קורט מלח
1/2 כוס קמח תפו"א
1/4 כוס קמח מצה
החומרים למילוי קרם פטיסייר:
1 כוס חלב
1 מקל וניל
2 חלמונים
1/3 כוס סוכר
2 ו-1/2 כפות קורנפלור
הכנת הפטיסייר:
מרתיחים כוס חלב ומוסיפים את מקל הוניל, החלמונים הסוכר והקורנפלור. מערבבים היטב על אש קטנה, כשקרם אחיד מגבירים את האש ומערבבים, כשמבעבע מכבים (להזהר שהסיר לא יישרף), מקררים ללילה במקרר.
החומרים לקרם שקדים:
100 גר' אבקת סוכר
100 גר' שקדים מולבנים טחונים
1 כפית גדושה קורנפלור
100 גר' חמאה
1 ביצה
2 כפות רום
הכנת הקרם:
מערבבים הכל ביחד בפוד פרוססור, מקררים ללילה במקרר.
ההכנה:
1. מערבבים את חומרי הבצק, מרדדים את הבצק בתבנית פאי בקוטר 26 ואופים כ-15 דקות.
2. מערבבים ביחד בפוד פרוססור את קרם השקדים ואת קרם הפטיסייר, משטחים על קלתית הבצק.
3. מסדרים על המילוי פרוסות אגסים שבושלו בסירופ סוכר וקצת יין לבן ופלחי אשכולית אדומה לסירוגין.
4. אופים כחצי שעה, עד שזהוב.

החומרים לבצק:
1 כוס קמח מצה
1/2 כוס קמח תפו"א
1/2 כוס שקדים טחונים
2/3 כוס סוכר
150 גר' חמאה
2 חלמונים
4 כפות מים
החומרים למלית:
200 גר' אגוזי לוז
200 גר' אגוזי מלך
350 גר' סוכר
175 גר' שמנת מתוקה
ההכנה:
1. מעבדים את חומרי הבצק בפוד פרוססור, שמים את הבצק המוכן במקרר ל ½ שעה. מוציאים ומרדדים מניחים בתבנית בקוטר 26 ו ומקפיאים לשעה. . בסיר מביאים את השמנת לרתיחה.
2. בסיר בעל תחתית כבדה ממיסים את הסוכר עד שהופך לקרמל. מורידים מהאש ומוסיפים את השמנת הרתוחה לאט לאט תוך כדי ערבוב עד קבלת תערובת הומוגנית.
3. מוסיפים את האגוזים לתוך התערובת.
4. משטחים את התערובת על הבצק הקפוא.
5. אופים כ-25 דקות בתנור מחומם מראש ל-175 מעלות.