חד וחלק: ההיסטוריה של החלקת השיער

יערה רובינזון מצאה מייבש שיער עתיק אצל סבתה בבית ויצאה למסע סביב החלקת שיער, שמתחיל באבו-עגלה, ממשיך במגהץ ומסתיים בהחלקה ברזליאית. העיקר שלא יהיה מתולתל

יערה רובינזון | 11/8/2011 17:15 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הכל התחיל מקופסא עגולה ומדליקה בצבע טורקיז שמצאתי בבית סבתי לאחר שנפטרה. עוד מקום לאחסון חשבתי, רק שפתיחת הקופסא גילתה אוצר שלא ציפיתי למצוא: מייבש שיער עתיק עם צינור ארוך שמתחבר לכובע שדומה באופן מחשיד לכובעי הים של פעם. כמו מייבשי השיער העומדים שנשים היו יושבות מתחתן שעות עם רולים במספרה, אבל בגרסה הביתית.

הדרך הפשוטה ביותר לשיער חלק. ערכת ייבוש שיער משנות החמישים
הדרך הפשוטה ביותר לשיער חלק. ערכת ייבוש שיער משנות החמישים גטי אימג'ס
 
רולים זה מגניב, אבל בתור מישהי עם שיער גלי, תמיד רציתי את הסדר והנוחות של השיער החלק, וזה לא רק אני. מבט אחד במכשיר הישן הזכיר לדודה שלי איך פעם נשים היו נוהגות לגהץ את שיערן. מסתבר שהדשא של השכן תמיד ירוק יותר, בדיוק כפי שהשיער של החברה שלך תמיד יהיה חלק יותר, ואם הייתי מדברת עם מעצב השיער של קליאופטרה בעודו מחמם מתכות על תנור, בטח הייתי מגלה שאפילו לה לא היה שיער חלק באופן טבעי.

חוץ משימוש בתנורים ובמגהצים, נהגו בעבר נשים להשתמש בשואבי אבק (!) כדי לייבש את השיער שלהן וכמובן שגם בשיטת האבו-עגלה. "בסוף כל יום, נשים היו דואגות לסדר את השיער אחרי המקלחת כשהוא מגולגל על הראש באבו-עגלה עם סיכות", מספר ארז שרביט מהמספרה הקרויה על שמו ברחוב דיזנגוף בתל אביב. "הן היו ישנות כל הלילה עם כובע שהחליק את השיער עם גלים".
גטי אימג'ס
שנות השישים: מטפחים את השיער בזמן הבישול גטי אימג'ס

לקח כמעט מאה שנה עד שמייבש השיער האישי, שהומצא בשנת 1890, הגיע לשימוש ביתי. זה קרה בסביבות שנות השישים, בזכות החשמל ופיתוח הפלסטיק שהפכו אותו לקל לתפעול ולנשיאה. עד אז הנשים השתמשו בחום שהיה זמין להן בבית ליישור השיער.

לגלגולים הראשונים של המחליק הקרמי - פיתוח של המגהץ הישן והטוב - הייתה היסטוריה חלקה יותר. המגהץ לשיער והמסרק המחומם לשיער שהומצאו בתחילת המאה ה-20

אומצו די מהר בעיקר בקרב הנשים השחורות בארה"ב, עד שהוחלפו על ידי החומרים הכימיים, ה"רילקסרים", שבהן נוהגות הנשים ממוצא זה להשתמש היום באמריקה.

"לפני שלושים שנה בערך נהגו גם במספרות להשתמש בכימיקלים שהגיעו בצורת משחות בריחות איומים של חומרים כימיים. אחרי זה הייתה תקופה של החלקות גבס. היינו מערבבים מי סלסול בגבס, מורחים את זה יחד ומחליקים על השיער", נזכר שרביט.

גטי אימג'ס
כולן רוצות את מה שאין להן. דמי מור מציגה סטייל חלקלק גטי אימג'ס

היום, כשלכל אחת יש בייביליס בבית, הדיבור במספרה הוא על ההחלקה היפנית והברזילאית. "ההחלקה היפנית, הצרפתית והאמריקאית, הן כולן סוג של החלקה כימית שמשנה את המבנה של השערה כך שהיא הופכת לחלקה יותר עד שהיא גדלה מחדש", מסביר שרביט. "מה שמנחה את ההחלקה הברזילאית לעומת זאת, זאת העובדה שמדובר במשהו שיושב על השערה עם פורמלין שאני לא ממליץ עליו. אין כאן פעולה כימית ואפשר לשים את החומר על כל סוגי השיער ללא החלקה.

תלתלים זה סקסי? תשאלו את ביונסה
תלתלים זה סקסי? תשאלו את ביונסה צילום: רויטרס
 
"עם זאת, יש אנשים שטוענים שהאדים בהחלקה ברזילאית גורמים לסרטן לכן אני נמנע מלעשות שימוש בהחלקה מסוג זה. הקליאופטרה היא שיטת החלקה שעשויה מחומרים ומיועדת לנשים עם שיער שחור בלבד שרוצות שיער שחור פחם. התהליך הוא די ארוך ומסריח, אבל כן יוצא בסופו של דבר שיער שחור וחלק כמו של המלכה המצרית", הוא מבאר.

אז אתה ממליץ לכל מי שרוצה שיער חלק לעשות החלקה יפנית?
"אני לא ממליץ למקורזלות לעשות החלקה בגלל שהן יצטרכו לעשות אותה בתכיפות גבוהה מאוד. לכל מי שמבקשת לעשות אצלי החלקה אני בודק אם היא תתאים וכדי שההחלקה תצליח הדיאגנוזה חייבת להיות מדויקת. בגדול, החלקה יפנית לא עובדת טוב על בנות עם שיער מקורזל, מובהר ובעל גוונים - מי שלא עונה על ההגדרות האלה ורוצה שיער חלק אז אני ממליץ לה על החלקה יפנית או על פתיחת תלתלים שנחשב להליך קליל יותר שמעניק שיאר לא ישר כמו מקל.

אפשר כמובן להישאר עם השיער שיש לך. למרות שיש לנשים עם שיער לא חלק תדמית לא מסודרת, בעיניי, תלתלים זה הרבה יותר סקסי. אבל כנראה שלנצח נשים יעדיפו בסתר לבן להיות בלונדיניות עם שיער חלק".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''טיפוח''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/fashion/ordering_new_2/ -->