מיישרים קו: חנות שיתופית מנסה לקדם מעצבים
על רקע המאבק החברתי ומצבה הרעוע של תעשיית האופנה בולטת "אמברלה", שמציעה למעצבים להיות שותפים בחנות, ולהציע את פריטיהם בצורה ישירה לצרכן. היוזמת אלן רובין מסבירה

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של סגנון
את החנות הקימה בינואר המעצבת אלן רובין, בוגרת פארסונס בעיצוב נעליים ואביזרים, שחזרה לישראל לפני שש שנים, והבינה שמצב התעשייה הנוכחי אינו מאפשר למעצבים צעירים לצמוח. "בעצם הכל התחיל כשחשבתי מה אפשר לעשות כדי לא ללכת במסלול הרגיל", היא מספרת. "קשה מאוד למעצב לפתוח לבד חנות ולעמוד לבד בנטל העלויות, ושיטת הקונסיגנציה קשה עוד יותר. ניסיתי למצוא דרך לעקוף את זה, פשוט חיפשתי פתרון אחר".
- המעצבים הצעירים יוצאים למחות
- רוס אובטה סוגרות את המותג
- דניה הלר עוזבת את הארץ

במהלך החשיבה שמעה רובין על קבוצת קדרים בירושלים, שעובדת בצורה שיתופית וחולקת את ההוצאות, והחליטה לנסות ו"להלביש" את הפורמט על עיצוב אופנה: "היוזמה היתה ליצור מודל לפיו כל המציגים בחנות הם מעצבים ושותפים מלאים. כל מעצב משלם ריטיינר חודשי קבוע, לפי השטח היחסי שיש לו בחנות".
היתרון המובהק של השיטה של רובין, היא שכל מעצב

שבעה חודשים אחרי הפתיחה, רובין מספרת בשמחה שהעסק גדל ומתפתח בהתאם לציפיות. "זה עובד טוב, בעיקר כי השיטה הזו באה לתמוך במעצב", היא אומרת. "המעצב מוכר ישירות ללקוח במחיר מלא, נמצא בנקודה אסטרטגית - חנות בדיזנגוף, גם מקבל חשיפה בחלון הראווה, ובעצם הוא מקבל כל מה שחנות רגילה נותנת לו, רק שהוא אינו נושא לבדו בנטל, ולהפך, העלות הופכת קטנה ואפשרית. בעצם איחדתי את הכוחות כדי שההצלחה תהיה אפשרית לכולנו. יש בחנות שתי מוכרות, וכל מעצב עובד מהסטודיו שלו, אבל הם יכולים להגיע בזמנם וליצור קשר אישי וישיר עם הלקוח בעלות קטנה".
כיום נמכרים בחנות תיקים בעיצובה של רובין עצמה, מותגי הנעליים The Shoe Story ו-MYKA של המעצבת מאיה גלזר-ציטרון, תכשיטים של הדס שחם, ו-רוניקה דיזיין, בגדים של אנה מאייר, יולה, מיטל כץ, מיכל אמה, ו-נטה.
אלן רובין מזמינה מעצבים נוספים להצטרף אל אמברלה.
מה דעתכם על הרעיון של רובין? בואו לפייסבוק של סגנון לדבר על זה
טווח מחירים: 2,000-129 שקל, להשיג בדיזינגוף 252, תל אביב 03-5463867