הוד אונייתה: הקווין אליזבת בחיפה

ספינת הפאר "קווין אליזבת", שעגנה אתמול בנמל חיפה, זכתה שם לקבלת פנים שלא היתה מביישת את המלכה שעל שמה היא קרויה. יונתן הללי ניסה לפלס שם את דרכו בין 14 סיפונים מפוארים ו-3,000 תיירים מאושרים

יונתן הללי | 7/11/2011 11:50 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
היא לא הגדולה ביותר בעולם, אבל היא לבטח המרשימה ביותר, המיתולוגית ביותר והאהובה ביותר על חובבי הקרוזים. "לעלות על 'קווין אליזבת', שלא לדבר על להפליג בה, זה חלומו של כל מי שיכול להרשות לעצמו תענוג בסדר גודל הזה", מסביר ג'פרי קולבי, אחד התיירים שירד אתמול מסיפונה של מלכת המים העונה לשם "קווין אליזבת", שעגנה בנמל חיפה לביקור של יומיים בישראל.

הפעם הקודמת שזה קרה היתה בסוף שנות ה-90, כשהאוניה עוד היתה בגרסתה הקודמת, זו שנבנתה בשנת 1967, היוותה מודל לחיקוי עבור מאות ספינות קרוז ולימים הפכה למלון צף בדובאי. אמנם לאחרונה עגנה כאן כמה פעמים גם ה-MSC magnifica, כשעל סיפונה לא פחות מ-3,000 תיירים ו-1,000 אנשי צוות, אבל למלכה עדיין עושים כבוד.

ה"קווין" הנוכחית חגגה לא מזמן שנה להשקתה, ועבורה זו עגינה ראשונה בנמל ישראלי. "היא יוצרת הילה של גן עדן צף על פני המים", אומר איתן איוון, מנהל מחלקת הקרוזים בחברת א.מ.א, הסוכנת של האונייה.
מקס ילינסון
הקווין אליזבת מקס ילינסון

על מה ההתלהבות? או. על האונייה, השייכת לתאגיד הבריטי קונארד, יש לא פחות מ-14 סיפונים (14 קומות) ובהם מגרשי כדורסל, גולף, מספר בריכות שחיה, תשע מסעדות, פאבים, בתי קפה, חדרי אוכל, מספרות, חנויות, מאפיות, בתי קזינו, אולם קולנוע ענק ואולם תיאטרון עם 900 מושבים. אורכה של האונייה הוא 300 מטר (כשלושה מגרשי כדורגל) ורוחבה 32 מטר. 85 אחוז מהחדרים שבם הם חיצוניים, רובם כוללים גם מרפסות מרהיבות ויש בה גם כמה עשרות סוויטות מפוארות. האוניה יכולה להכיל כ-2,000 תיירים, שאותם משרתים קרוב ל-1,000 אנשי צוות (כן כן, איש צוות על כל שני נוסעים).

אל חדר האוכל המרכזי יכולים להיכנס כמעט כל הנוסעים בעת ובעונה אחת. לכל שולחן מוצמד מלצר אישי והאכילה בחדר אוכל היא בהגשה, על פי תפריט שנקבע מראש. כל יום התפריט מתחדש. בנוסף לזה יש חדר אוכל ענק בשירות עצמי, הפתוח 24 שעות ביממה ומיועד לכל באי האונייה. לצד שני אלה, יש באונייה חמש מסעדות שמתמחות במאכלים

מסוגים שונים - בשרים וגריל, איטלקית, דגים ועוד. כולן בתשלום, כמובן. תיירים מנוסים מספרים כי ארוחה טובה על סיפון האונייה, עשויה להגיע גם ל-1,000 דולר לזוג.

"המסע אל ארץ הקודש" הביא לכאן את המלכה בתפוסה מלאה. עלות ההפלגה לזוג התחילה ב-3,000 דולר ל-12 יום, ויש גם סוויטות שעלותן 60 אלף דולר לזוג. האונייה יציאה מסאות'המפטון שבאנגליה, עברה דרך מיצרי גיברלטר בדרכה אל הים התיכון, עגנה במצרים, ומשם המשיכה לחיפה. ההתרגשות סביב הגעתה לכאן נובעת בעיקר משום שעם פרוץ האינתיפאדה בשנת 2000 הפסיקו האניות של קונארד לפקוד את ישראל.

בהקשר זה, חשוב להזכיר כי עקב האירועים במצרים, ירד מאוד מספר התיירים שמגיעים לביקורים של יום או יומיים בישראל דרך מעבר הגבול בטאבה, כך שהתיירות הימית הופכת למרכיב חשוב ביותר, והגעתה של "קווין אליזבת" לחיפה מביאה לשיא את תנופת התיירות הימית בעיר: לצד המלכה עוגנות כרגע בנמל לא פחות משש אוניות נוסעים נוספות.

מקס ילינסון
קווין אליזבת מקס ילינסון
חיפה לוהטת

בכלל, התיירות הימית בנמל חיפה ממשיכה לצמוח לאחרונה בקצב מרשים. 34,324 תיירים הגיעו לנמל במהלך אוקטובר, לעומת 20,700 בתקופה המקבילה אשתקד - כלומר, עלייה של 66 אחוז. מתחילת השנה ועד לסוף אוקטובר הגיעו לנמל חיפה 128,656 תיירים לעומת 65,424 תיירים בתקופה המקבילה אשתקד. מטבע הדברים, גם עומס האוניות בנמל חיפה גדל משמעותית, וכך זה צפוי להימשך גם בשבוע הבא, אז צפויות לעגון בנמל בין שלוש לשש אוניות ענק כל יום.

בנמל פנו לעיריית חיפה בבקשה להפוך את השהייה בעיר לחוויה תיירותית, מה שעשוי לסייע לעסקים וגם להגביר את האטרקטיביות של חיפה עבור חברות הספנות, המתלבטות אם להגביר את קצב הגעתן לישראל בכלל, ולחיפה בפרט.

"עגינתה של קווין אליזבת בנמל חיפה היא לא פחות מיום חג", אמר ראש עיריית חיפה יונה יהב. "2,850 תיירים מציפים את העיר ומצטרפים לעשרות אלפי מבקרים שמגיעים לחיפה על סיפונן של עשרות אוניות תיירים שחוזרות לעגון בעיר. על פי נתוני משרד התיירות רשם נמל חיפה ב-2011 עליה של 110 אחוז בתיירות הנמל, ובשל כך נבנים יותר מ-30 בתי מלון חדשים בעיר, המבקשים, גם הם, לקחת חלק בהצלחתן של אלה הפועלים כאן".

אתמול בבוקר קיבלו את אוניית הפאר שתי גוררות של הנמל, שהתיזו, על פי המסורת הנערכת לכל אוניה המגיעה לראשונה לנמל, סילוני מים תוך כדי כניסתה. היום יתקיים טקס על האוניה בנוכחות רב חובל מנכ"ל נמל חיפה מנדי זלצמן וראש העיר יונה יהב. זלצמן מייחס את הגידול התיירותי גם לרפורמה בתעריפים, שיצאה לדרך לפני שנה. "הרפורמה איזנה את תחום אוניות התיירים, שהיה הפסדי לנמלים במשך שנים רבות", הוא אומר, "ההצלחה של נמל חיפה לשרת אוניות תיירים מפוארות ולהביא פרנסה לעוסקים בתיירות בישראל בכלל, ובחיפה בפרט, ממלאת אותנו סיפוק רב".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''תיירות בארץ''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים