לא רק מרק: מה לאכול כשחולים

עונת השפעת כבר החלה והיא מפילה גם את הטובים ביותר. אספנו בשבילכם כמה מאכלים שיעזרו לכם להרגיש קצת יותר טוב. שיהיה לבריאות

nrg מעריב | 6/12/2011 14:50 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
צילום: SXC
ביצים צילום: SXC
חלבונים

הכוונה היא לא להוריד נתח קצבים ביחד עם האקמול - ככלל לא מומלץ להעמיס על הקיבה במזון כבד מדי - אלא למקורות חלבון קליל וזמין יותר, כזה שלא דורש זמן ארוך

מדי של הכנה כמו ביצים, טופו, חזה עוף, דגים, אגוזים ושעועית. בזמן מחלה יש לחזק את הגוף וחלבונים זמינים אלה גם יחזקו אתכם וגם יתעכלו היטב למרות המחלה.

צילום: ראובן קסטרו
תפוזים צילום: ראובן קסטרו
פירות הדר

כשזה מגיע למשפחת פירות ההדר, תפוז, קלמנטינה, לימון, פומלה, אשכולית וכל השאר, כל מה שקראתם עליו בעיתונים הוא נכון. מדובר בפצצת ויטמין סי שאומנם לא תבריא אתכם כבמטה קסם וגם לא תקצר את זמן המחלה, אבל הליבה, אותה שכבה לבנה שמקיפה את התפוז, האשכולית והלימון למשל, מכילים פלבנואידים (נוגדי חמצון המסייעים במניעת מחלות שונות) ואלה יחזקו את המערכת החיסונית שלכם בצורה משמעותית.

רובי קסטרו
יוגורט רובי קסטרו
יוגורט

מחקר שנערך בעבר בגרמניה הוכיח כי אכילת יוגורט עשויה לקצר את ההתקררות או השפעת שלכם ביומיים שלמים. השתדלו לא לבחור ביוגורט ממותק אלא ביוגורט הטבעי, העמוס בחיידקים טובים לחיזוק המערכת החיסונית, ואפילו תרוויחו גם לא מעט חלבון.

ג'יי דיוויד אייזנברג
אבטיח ג'יי דיוויד אייזנברג
אבטיח לנשמה

גם כאן, אמא טבע ששה לעזרתנו, כאשר את השלב הבא במלחמה בצינון ובחום אפשר להשיג מאכילת פירות וירקות המכילים נוגד חמצון הנקרא גלוטתיון. בין הפירות ניתן למצוא את האבטיח, שמכיל את נוגדי החמצון בבשרו העסיסי והאדמדמם, בברוקולי, כרוב עלים (KALE) וכרוב ירוק.

צילום: רובי קסטרו
פורל צילום: רובי קסטרו
מזונות עשירים בוויטמין B12 ו-B6

שני הוויטמינים טובים לבריאות ולחיזוק הגוף. הם נמצאים בעיקר במזונות המכילים חלבון גבוה, כמו דגים, חלב ותרנגול הודו. ניתן למצוא את הוויטמנים הנחשקים גם בדגנים, שמרי בירה, תפוחי אדמה ותרד.

צילום: יחסי ציבור
מרק עוף צילום: יחסי ציבור
וזה שאי אפשר בלעדיו

כן, אין אפס, מרקים חמים - ומרק העוף בראשם - הם עדיין אלה שיעשו את העבודה. מה שכן, נסו להימנע ממרקים מוקרמים (שמנת מתוקה זה רעיון רע כשחולים) ולהיצמד למרקים צחים כמו מרק עוף, הפנצילין היהודי, מרק מיסו או מרק ירקות. לשפעת יש נטייה להחליש את הגוף ולגרום לאיבוד תיאבון, ולכן שתייה מתונה של מרק קל לעיכול תשמור על חיוניותכם. בנוסף ניתן לשלב במרקים קטניות כמו שעועית, גריסים או ירקות חתוכים גס, וכך להזין את גופכם בוויטמינים חשובים.

צילום: SXC
כוס מים צילום: SXC
ואל תשכחו לשתות

כשכואב הגרון ובאופן כללי מתחשק לשקוע במיטה וברחמים עצמיים, יש נטייה לשכוח שהגוף אומנם יכול לשרוד ללא מזון ימים ואפילו שבועות. לעומת זאת, אם תמנעו מגופכם נוזלים לא תשרדו יותר מכמה ימים ספורים. כשחולים חשוב מאוד להקפיד על שתייה מרובה כדי להימנע מהתייבשות: מים, תה ירוק, תה עם דבש ולימון לסיכוך הגרון, ואילו מיצי פירות טבעיים ישיבו לכם ויטמינים חשובים וימנעו תחושת סחרחורת במידה ולא אכלתם דבר (רק אל תיסחפו עם מיץ התפוזים).

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים