האם הדאודורנט שלך יכול לגרום לסרטן השד?
האם יש קשר בין שימוש יומיומי בדאודורנט והיווצרות גידולים, מה שמות חברות הקוסמטיקה בתכשירים מונעי זיעה, למה הן לא מייצרות דאודורנטים טבעיים והאם יש דרך להיות גם יבש וגם בריא

כבר שנים שחברות הקוסמטיקה מזינות את עורנו באשליות. ריחות סינטטיים לצד כמויות כימיקלים אדירות שנספגות בעור. כימיקלים אלו באים לידי ביטוי במיגרנות, שינויים קיצוניים במצבי רוח, פטריות, אקזמות ועוד. אבל סביר להניח שאנחנו בכלל לא יודעים לקשר בין השניים.
ארגון "אנונימוס" החליט לשבור את מעגל השתיקה המבושם הזה כשפעל נגד ניסויים בבעלי חיים. הארגון פרסם ברחבי הרשת את ספר הקוסמטיקה הגדול בו הוא חושף מחקרים עדכניים לא ממומנים אודות המרכיבים הכימיים שתעשיית הקוסמטיקה משתמשת בהם, התוצאות מבהילות אפילו בני אדם.
כרגע על המדף שלך מונח דאורדורנט פלסטי בריח מדהים, אבל מבעד לאריזה המוכרת, כדאי לדעת, לא הכול ורוד. אז מה באמת שמים לנו בדאורדורנט המבושם? מה גרוע כל כך?
אלו הם תוצרי לוואי של תעשיית הפלסטיק כגון דבקים נוזליים ומתכות נוזליות שכל יעודם הוא לאטום ולסתום את הנקבוביות, כך שהזיעה תישאר ותיאגר בתוך גופך. כאן מתחילה הסכנה.
ברגע שהנקבוביות נאטמות, הרעלים מצטברים בבלוטות הלימפה ויכולים חלילה להתפתח לגידולים. את הזיעה שלא יצאה החוצה אוגר הגוף ברקמת השומן הקרובה ביותר לאזור הלא היא החזה. אחת מכל שמונה נשים מאובחנת בסרטן השד. כשההמלצה הראשונה אותה תשמע האישה המאובחנת מרופא הנשים שלה תהיה להפסיק להשתמש בדיאורדורנט. השאלה היא רק האם לא מאוחר מידי בשביל המידע החשוב הזה? זהו קשר השתיקה העצוב שבין דיאורדורנט עם אלומיניום לאחוז הגבוה של סרטן השד. אז דבר ראשון תגידו לא לאלומיניום
כשנשים שומעות בפעם הראשונה על הסכנה הזו, הן לא מבינות איך יכול להיות בכלל שחברות הקוסמטיקה עדיין משתמשות בחומרים הללו. ובכן הבה נביט על המציאות בעיניים פקוחות, הסיבה היחידה לשימוש בכימיקלים שהוגדרו כבעייתיים ואף חשודים כגורמים לסרטן השד היא כסף.
זה פשוט זול יותר! הפרש העלויות בין ייצור דיאודורנט מכימיקליים לבין ייצור דיאודורנט טבעי מגיע לעיתים למיליוני שקלים! כימיקלים מגיעים ממקורות שונים, לעיתים הם פסולת של מפעל אחר, ולעיתים פשוט זולים להחריד מפני שלא תוכננו לבוא במגע עם גוף האדם. חברות הקוסמטיקה מניחות שקצת בושם סינטטי יכסה על הכול, מקסימום תהיה לך קצת מיגרנה, אבל למי אכפת כשחסכת עוד עשרים שקלים?
אבל חוץ מהחומרים המזיקים, קיים גם מסר שגוי, חברות הקוסמטיקה משדרות לנו את הדעה שהזעה היא דבר גרוע. אבל האם זה נכון? מנגנון ההזעה הוא לא טעות של הגוף אלא דרך אלגנטית וחכמה לפנות רעלים מפתחי היציאה שלך. קשה לדמיין שמישהו היה מוכן לאטום פתחי יציאה אחרים בגוף.
אז מה? עדיף עיגולי זיעה מביכים על החולצה, ריח לא נעים או סתם תחושת זיעה? התשובה היא ודאי שלא. בעולם הטבעי יש תשובה טובה לכל דבר, ובעצם חומרי הגלם הטבעיים הם המקור הבריא, הבטוח והאמיתי לכל מוצרי הקוסמטיקה כיום.
לטרנד האורגני יש מה להציע גם בתחום הדאודורנטים. הרבה נאמר כבר על הטרנד הירוק, אבל טרנדים כמו תרופות סבתא לא צצו סתם כך, הם בדרך כלל נותרו עדיין רלוונטיים כי יש להם ביקוש, כי הם מרפא ותיקון לטעויות קודמות.
דאודורנט טבעי ינטרל לחלוטין ריחות גוף מאחר והריח לא נובע מהזיעה עצמה, אלא מבקטריות שמפרקות את ההזעה. מסיבה זו כל תכשיר טבעי המכיל תמציות צמחים אנטי בקטריאליות, יאזן ויעלים לחלוטין את הריחות הלא נעימים. ויעשה זאת בליווי ניחוח חיוני נפלא של תמציות פרחים אמתיות.
דאודורנט טבעי איכותי לא ישאיר אותך בלי מענה אמתי לקיץ. להיפך, הסטנדרט שלך לטיפוח רק יעלה. ממש כמו ההבדל בין מזנון אוכל מהיר לבין מסעדת גורמה. באירופה, נשים רבות כבר מזמן השאירו את עולם הכימיקלים לתעשיית ספסלי פלסטיק, והתקדמו למוצרים שמשביחים את גופן המודע.
גם בעולם הקוסמטיקה הטבעית יש לבחור בחוכמה את הדאורדורנט כך שיהיה אפקטיבי. לכן שימו לב שהמרכיב השני שתרצו הוא אסטריג'נט או בעברית חומר טבעי המכווץ את הנקבוביות כך שהתחושה על העור תהיה יבשה והזיעה תתנדף. צמחים מכווצים רבים שייכים גם לאיזון הורמונלי וגם מעניקים ריחות בעלי תכונות מרפא. כך שבמוצר אחד מרוויחים גם בריאות, גם איזון וגם ניחוח אמתי.
אסתר לחמן היא רוקחת טבעית ב"ערוגות-טיפוח אורגני" מרצה וכותבת במגזינים ופורומים שונים www.habosem.com
