המטבח

מבצע חיסול: כך תיפטרו משאריות חמץ לפני פסח

שבועיים לפני החג, הגיע הזמן להשתמש סוף סוף בעודפי הפסטות ובספיחי משלוחי המנות. המדריך המלא לביעור חמץ בנוסח המדור

מקור ראשון
אפרת ליכטנשטט | 9/4/2016 22:08
החג של החגים מתקרב. כל החגים יודעים שהם לא באמת נחשבים ובכל מה שקשור לפסח - הוא מחזיק בכל השיאים. רק על פסח מתחילים לדבר רגע אחרי שהוא נגמר ״בשנה הבאה אני לא מורידה את הסרוויס הזה מלמעלה!"

עוד כותרות ב-nrg:
- טרגדיה: זמרת הוכשה על הבמה – ומתה
- כשסנדרס מאשים אותנו ברצח – את מי הוא מייצג?
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

רק לכבודו מתרחש טירוף קניות כולל ״החלפנו מטבח לכבוד פסח״, ״איזה מזל שהסלון החדש יגיע לפסח״, ״את הנעליים האלה אני בטוח קונה לפסח!״. בתי המלון והצימרים בתפוסה מלאה, העובדים בחנויות ממרקים את המדפים, וכל הצליאקים פורצים תוכניות חסכון ומצטיידים בעשרות קילוגרמים של פסק זמן ללא גלוטן עד פסח שנה באה, בעזרת השם.

החג של החגים מגיע ושיחות משפחתיות מחלקות בין דודים, אחיינים ושכנים - זה לכאן וזה לשם. ההם נוסעים לניו־יורק והחותנת לא יכולה להישאר לבד. אז איפה אתם בחג?

ובינתיים? בינתיים צריך להיפרד מעשרות שקיות פתוחות של פסטה, בייגלה וממצבור הפיתות שבמקפיא, "היו תקופות בהסטוריה שהיה צריך לאגור!" אז קחו אוויר, תכף הוא מגיע ותכף הוא נגמר, ואפשר כבר לתכנן את הפסח של שנה הבאה.
נקניק שוקולד ושאריות משלוחי מנות

 

צילום: אפרת ליכטנשטט
מה שבא ליד. נקניק שוקולד צילום: אפרת ליכטנשטט

פורים חלף בסערה והשאיר את מגירת החטיפים והממתקים גועשת ומרוגשת. אצלי כל המטבח הופך לאזורי מחבוא וסליקים כדי שהפיצים לא יאכלו מרשמלו וסוכריות גומי לארוחת בוקר, צהריים וערב (מה שוודאי היה משמח אותם מאוד).

והנה, עוד לא מספיקים להחזיר את התחפושות לבוידעם ובסופרמרקט כבר מתחילים למלא את המדפים במצות ועוגיות קוקוס. מה עושים? את זה:

מצרכים:
200 גרם תערובת של חטיפים יבשים: פתי בר, ופלים, בייגלה, עוגיות סנדוויץ׳ וכל מה שאתם רוצים להיפרד ממנו
200 גרם שוקולד מריר
25 גרם חמאה מומסת
לציפוי: (לא חובה בכלל)
100 גרם שוקולד
סוכריות צבעוניות / קוקוס

אופן ההכנה:
1. שמים את כל החטיפים בשקית ניילון חזקה (מהסוג היקר והעבה עם הסגירה ההרמטית). בעזרת מערוך ״חובטים״ בשקית כדי לפורר את הכול - אבל לא לפירורים קטנים מדי אלא לחתיכות קטנות כאלה שכיף להרגיש בתוך ביס.
2. קוצצים את השוקולד ושמים אותו בקערה גדולה חסינת חום. ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים של 20 שניות, בכל פעם עם ערבוב בין חימום לחימום, על מנת לא לשרוף את השוקולד. אפשר כמובן גם להמיס את השוקולד בעזרת באן מרי.
3. מוסיפים לשוקולד את החמאה המומסת ואת כל שקית החטיפים השבורים. מערבבים היטב וממתינים כשתי דקות כדי שהתערובת תתחיל להתקשות (אבל לא יותר).
4. מניחים יריעה גדולה של ניילון נצמד על משטח העבודה ומעבירים אליה חצי מכמות התערובת. מעצבים צורה של גליל בקוטר של כ־4־5 ס"מ ומניחים עליו ניילון נצמד. מהדקים היטב את הקצוות (בדומה לסוכריה) ומגלגלים את הגליל העטוף על משטח העבודה עד שנוצרת צורת גליל חלק ומושלם. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של התערובת.
5. מקררים את הנקניק כשלוש שעות במקרר לפני הציפוי.

הכנת הציפוי:
1. קוצצים את השוקולד וממיסים אותו באותה שיטה שמפורטת לעיל.
2. מניחים את הנקניק הקר על רשת או על נייר אפייה ומורחים עליו את השוקולד החם בעזרת מברשת סיליקון. מפזרים סוכריות או קוקוס מיד, לפני שהשוקולד מתקרר ומתקשה.
3. שומרים את הגלילים בקירור בקופסה אטומה עד שבועיים או עד פסח!
***
אפרת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום"

לחם מהיר ללא שמרים

 

צילום: אפרת ליכטנשטט
מינימום מאמץ. לחם מהיר ללא שמרים צילום: אפרת ליכטנשטט

פתרון טעים ומהיר לקמח שיש במזווה, שהופך לכיכר לחם חגיגית ועשירה ללא התעסקות עם שמרים והתפחה ובמינימום מאמץ. אפשר לשנות ולהתאים את התוספות שבלחם למה שיש במקרר ולהעדפות האישיות - הלחם מקבל באהבה את כל הטעמים המלוחים - זיתים, עגבניות מיובשות, תירס, עשבי תיבול, אגוזים, גבינות קשות (אפשר להוסיף עד 100 גרם של כל גבינה קשה מגוררת ללא חשש).

שמרו על הפרופורציות בין החומרים הרטובים והיבשים ותוכלו להכין לחם מהיר לארוחת ערב משפחתית. אל תבנו על שאריות ליום המחרת.

מצרכים:
1 כוס קמח כוסמין מלא
½1 כוסות קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/3 כוס פיסטוקים קצוצים
1/3 כוס גרעיני חמנייה קלויים
2 כפות זרעי פשתן
1 כפית מלח
2 ביצים
300 מ״ל יוגורט / חלב סויה
1/4 כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
שומשום לפיזור לפני האפייה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק בינונית באורך 22 ס״מ.
2. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים: קמחים, אבקת אפייה, סודה לשתייה, אגוזים ופיסטוקים, גרעיני חמניה, זרעי פשתן ומלח. יוצרים גומה במרכז התערובת ומוסיפים את החומרים הרטובים: ביצים, יוגורט, שמן זית ושום ומערבבים בעדינות עד שהתערובת אחידה ודביקה.
3. מעבירים את התערובת לתבנית ובידיים רטובות מעצבים אותה לצורת כיכר. מפזרים שומשום רגיל או שחור בנדיבות ואופים כֿ-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז הכיכר יוצא יבש.
4. אוכלים חם וטרי, שומרים במקרר מעל 24 שעות ומחממים שוב לפני ההגשה.

פשטידת פסטה עם ברוקולי ופלפל אדום

 

צילום: אפרת ליכטנשטט
עשר דקות עבודה. פשטידת פסטה עם ברוקולי ופלפל אדום צילום: אפרת ליכטנשטט

מנצלים את חבילות הפסטה הפתוחות לפשטידות מהירות שילדים אוהבים והמבוגרים אוהבים עוד יותר. אפשר לגוון ולהוסיף כל מה שמתחשק: גרגרי תירס, קוביות עגבנייה בשלה, קישוא מגורר וכמובן כל גבינה מעניינת שיש במקרר - גאודה, קשקבל ועוד. אם אתם רוצים להוסיף ירקות "קשים" כמו בטטה, כרובית וכדומה יש לבשל או לחלוט אותם מעט לפני השילוב בפשטידה. עשר דקות עבודה ויש ארוחה טעימה ומשביעה.

מצרכים:
לתבנית בינונית (18x24 ס״מ)
2 ראשי ברוקולי
5 כוסות פסטה יבשה (350 גרם בערך)
1 גביע ריקוטה / קוטג׳
1 ביצה
2 שיני שום כתושות
חופן עלי בזיליקום קצוצים גס
1 כפית מלח
1 כפית חרדל (לא גרגירים)
1 פלפל אדום קטן חתוך לרצועות דקות
30 גרם פרמזן מגורר

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.
2. מפרקים את הברוקולי לפרחים קטנים ומאדים או מבשלים במים, עד שהברוקולי רך ונגיס אבל לא מתפרק (אל־דנטה).
3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות הבישול ומסננים מהמים.
4. מערבבים את כל החומרים: הפסטה והברוקולי, הגבינה, הביצה וכל התבלינים.
5. מעבירים את התערובת לתבנית ומפזרים מלמעלה פרמזן מגורר.
6. משמנים יריעת רדיד אלומיניום ועוטפים את התבנית עם הצד המשומן כלפי מטה . אופים 30 דקות מכוסה ועוד 10 דקות גלוי. מגישים חם.

טיפ: אם משמנים את רדיד האלומיניום לפני האפייה ומניחים אותו עם הצד המשומן כלפי המאפה - הגבינות לא נדבקות אליו, וכך נוח ואסתטי להגיש את הפשטידה או הלזניה

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

פייסבוק