מסוכן: מה קורה כשמחממים שאריות מזון?

מומחה בריטי פירסם סרטון המראה כיצד מזון שחומם בצווה שגויה עשוי להיות מלא בחיידקים ובקטריות. כדי להימנע מסיכונים, יש לחמם את המזון בטמפרטורה של 82 מעלות בלבד - ולא יותר מפעם אחת

nrg סגנון | 25/4/2016 15:20
תגיות: שאריות מזון, אוכלים סרטים, הרעלת מזון, קלקול קיבה
אם אתם לא מהססים להצטייד בטייק-אווי מכל מסעדה שאתם מבקרים בה, ואם גם אתם עצלנים עד כדי כך שאתם מסוגלים לחמם מחדש את שאריות המזון מסוף השבוע יותר מפעם ויותר מפעמיים – הגיע הזמן שתדעו שזה עשוי להיות מסוכן.

עוד כותרות ב-nrg:
- אופס: מטוס קרב נורווגי ירה מטח על מגדל פיקוח
- נהג זועם ניפץ שמשת רכב - התיעוד הביא למעצרו
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

הסכנות במזון מחומם:
 


מומחה בריטי בשם מייקל מוסלי פירסם אתמול (יום א') סרטון יו-טיוב שהספיק לצבור בתוך שעות ספורות למעלה מ-30,000 צפיות, ומתאר במפורט את הסכנות שצפויות לאנשים שחיים על שאריות – ולא על מזון טרי.

לדברי מוסלי, במזון שנשמר בקירור מצטברים חיידקים. על כן, אנשים רבים סובלים מבעיות עיכול ומעיים, ואף עשויים ללקות בהרעלת מזון – כתוצאה מאכילת שאריות מזון שחומם מחדש בדרך שגויה, ומבלי שהחיידקים שנמצאים בו יחוסלו בטרם האכילה.

במסגרת הסרטון מסביר מוסלי כי ההמלצה היא שלא לחמם שאריות מזון יותר מפעם אחת לאחר הקירור. את בעיות העיכול ניתן בכל זאת למנוע באמצעות חימום המזון עד להשמדת כל החיידקים שהצטברו בו, בחום של 82 מעלות צלזיוס בלבד – עד להיפטרות מכל "כיסי" הבקטריות שנוצרו באוכל.

האזהרה המרכזית שעולה מהסרטון נוגעת לאורז, שלדברי מוסלי הוא אופציה מסוכנת במיוחד שעשויה לגרום לבעיות מעיים ועיכול קשות ולא נעימות.
 
צילום מסך: מתוך הסרטון
האויב מספר אחת: אורז. מוסלי מזהיר צילום מסך: מתוך הסרטון

במהלך הסרטון מסביר מוסלי כי אורז במיוחד יכול להוות מקום משכן לחיידקים שונים, שמייצרים רעלים שעלולים לגרום לשלשולים והקאות. לדבריו, בניגוד למזונות אחרים – אסור לחמם אורז יותר מפעם אחת, גם אם הוא מחומם בדרך הנכונה והמומלצת.

בנוסף ציין המומחה כי גם בטרם החימום הראשון, חשוב לאחסן את האורז בקירור בתוך שעה לכל היותר מאכילתו – וכך להפחית את הסיכון לסיבוכי מעיים כתוצאה מאכילת המזון המחומם.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

עוד ב''במגזין''

פייסבוק