130 דולר: המכשיר שמכין כריכים בשניות
במקום לבזבז זמן רב בניסיון מייגע למרוח חמאה וממרחים קשים אחרים על לחם - שף בריטי המציא מכשיר שמבצע את הפעולה בן רגע
תשכחו מהתהליך המעיק והמייגע של מריחת חמאה על הלחם שלכם: שף בריטי שעבד 20 שנה בתעשיית המזון, המציא מכשיר חדש שנועד לאפשר הכנה מהירה של כריכים, באמצעות מריחה זריזה במיוחד של הממרחים על הלחם.עוד כותרות ב-nrg:
- נחשף: התנאי האמריקאי להגדלת הסיוע הביטחוני
- סערה סביב הופעת "הצל" ביום העצמאות
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
"חייבת להיות דרך מהירה יותר":
לדברי השף קווין וויטהד, ה"אופונדו" ("למרוח" בלטינית) מיועד בעיקר לבתי קפה ומסעדות, שם יש חשיבות רבה במיוחד להכנה ולהגשה מהירה של המזון – כך עולה מידיעה שפורסמה אמש (יום ג') ב"דיילי מייל" הבריטי.
המכשיר שהמציא וויטהד הוא מעין מרובע חלול שלתוכו מוכנס הממרח. לאחר מכן לוחץ המשתמש מטה על בוכנה שמכסה את פרוסת הלחם בממרח – בתנועה אחת מהירה. על פי הידיעה, כל מילוי של המכשיר יכול לשמש למריחה של לא פחות מ-100 פרוסות.
לדברי וויטהד, הוא חשב על הרעיון בתום שנים ארוכות בעסקי המזון, ולאחר שלדבריו "נמאס לו" להשמש בסכין כדי למרוח את הלחם בחמאה. "מריחת חמאה בכריכים היא אחת הפעולות שאם אתה עושה אותן כל יום, זה יכול להיות מאוד מייגע", אמר.
"לא היה שום דבר דומה לאופונדו בשוק", הוסיף וויטהד. "חלק מהאנשים משתמשים בצד האחורי של הכף. אבל אני חושב שחייבת להיות דרך מהירה יותר למרוח חמאה ולכן חיפשתי פתרונות".
וויטהד אף הוסיף כי הוא עיצב לראשונה את המכשיר כבר לפני 25 שנים, אך רק לאחר שפרש לאחרונה הוא התפנה להקים עם אשתו ג'ולי את חברת "אופונדו" שמייצרת את המכשיר. "מאז שהמצאתי את המכשיר, זה תמיד היה לי בראש כרעיון עסקי – אבל עבדתי ולא היה לי זמן. אני נרגש כי אין שום דבר שדומה לזה, וזה באמת פועל כמכשיר שחוסך זמן", הסביר.

''אין שום דבר שדומה לזה''. המכשיר שהמציא וויטהד
צילום מסך: מתוך הסרטון
לדבריו, "למישהו שעושה את זה רק פעמיים או שלוש בשבוע, זה אולי לא יהיה שווה את זה, אבל כל מי שמורח עשרות כיכרות לחם ביום יחסוך כך הרבה זמן. המשמעות היא שזוג ידיים אחד יכול לעשות עבודה של ארבעה אנשים".
בני הזוג וויטהד, שמתכננים למכור את המכשיר למקומות שמכילים מסעדות גדולות כמו אוניברסיטאות ובתי חולים, ימכרו את המכשירים בעלות של 90 פאונד (כ-130 דולר).
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg