הרוב טועים: האם צריך להחזיק יין אדום בקירור?

אם גם אתם צייתתם לכלל הבלתי כתוב שלפיו יין לבן יש לשמור במקרר ואילו יין אדום יישמר בטמפרטורת החדר - מסתבר שטעיתם כל הזמן. מומחית יין מסבירה מה באמת צריך לעשות

nrg סגנון | 6/6/2016 17:05
תגיות: יין אדום, יינות, יין
ידע בסיסי מאוד ביינות מספיק כדי לדקלם שיין לבן צריך להישמר בקירור, ואילו את היין האדום יש להגיש בטמפרטורת החדר, נכון? ובכן, מסתבר שזה דווקא לא כל כך פשוט – ורובנו למעשה פועלים לפי כלל שמקורו בטעות.

עוד כותרות ב-nrg:
- בן הזוג יילד: גילתה על ההריון ביום הלידה
- מי המפורסמים שתומכים במחאת הקנאביס?
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

מומחית בשם ג'נסיס רובינסון שחיברה ספר הדרכה בנושא יין, יוצאת נגד המוסכמה הזו - וטוענת כי לאחר שחולצים את פקק השעם מבקבוק היין האדום יש לאחסן את אותו בקבוק בקירור, בניגוד למה שחשבנו עד כה – כך עולה מידיעה שפורסמה היום (יום ב') ב"מטרו" הבריטי.
 
צילום: שאטרסטוק
שנים של טעויות. יין אדום - המחשה צילום: שאטרסטוק

לדברי רובינסון, הטמפרטורה הנכונה להגשת כל יין היא לעיתים עניין מסובך שמסעדות רבות טועות בו. אלא שבאשר ליינות שכבר נפתחו, מסבירה רובינסון, יש כלל אחד בלבד: "שימו כל בקבוק פתוח במקרר. אפילו יין אדום".

ומה ההסבר שמציעה המומחית? טמפרטורות נמוכות, לדברי רובינסון, מאיטות תגובות כימיות ובהן חמצון – שהוא האויב של כל בקבוק פתוח. במידה והיין מאוחסן בקירור לאחר פתיחתו, לעומת זאת, הוא יכול להישמר במצב ראוי לשתיה למשך זמן רב יותר.

רובינסון אף טוענת כי לא אחת מסעדות שומרות בקבוקים פתוחים של יין אדום בקרבת תנורים – מה שגורם ליין להיות מוגש כשהוא חם מדי ובטמפרטורה הלא נכונה.

המומחית, שהתארחה ב"Hay Festival" בסוף השבוע, חלקה גם טיפ בנוגע ליין לבן: לדבריה, למרות שאת היין הלבן נהוג באופן מסורתי לשמור בקירור – חשוב שלא לקרר אותו למשך זמן רב מדי, זאת משום שיינות מסוימים לא מגיבים טוב לתנאים קרים במיוחד.

"זה נחמד לשתות שמפניה קרה מאוד, או ריזלינג בעל גוף קל, אבל ברגע שיש יין בעל גוף מלא, עדיף לשתות אותו באותה טמפרטורה כמו יין אדום בעל גוף קל", הסבירה. לא יודעים מה איתכם, אנחנו רשמנו לפנינו.
 


היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

פייסבוק