החטיף של הקיץ: כך תאכלו קליפות אבטיח
הנשנוש המפתיע של העונה החמה נמצא דווקא בחלק הפרי שאנחנו נוטים להשליך לפח. סרטון חדש מסביר איך עושים את זה
האם הנשנוש האולטימטיבי לקיץ הוא משהו שכולנו זורקים בדרך כלל לפח? סרטון שעלה לאחרונה לרשת מציע מתכון פשוט לקינוח מפתיע שישתלב בכל ארוחה: קליפות אבטיח כבושות.עוד כותרות ב-nrg:
- רוח רפאים: איך נהרג אותו אדם יותר מ-3 פעמים?
- גירל פאואר: הלהיט הישן שובר את הרשת
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

שום דבר לא חייב ללכת לפח. מתכון לקליפות אבטיח מוחמצות
צילום מסך: מתוך הסרטון
מסתבר שקליפות האבטיח, שמהוות חלק ניכר מהפרי עצמו, לא בהכרח מוכרחות לסיים את חייהן בפח האשפה. סרטון שפורסם ב"האפינגטון פוסט" מציע דרך מקורית לנצל את הפרי בשלמותו וכך לחסוך כסף וליהנות מנשנוש בריא וטעים.
ולא כדאי להיבהל: המחשבה על פרי מוחמץ אמנם עשויה להישמע מעט משונה, אבל מי שיטעם בעיניים עצומות מקליפות האבטיח המוחמצות, עשוי לא להרגיש כלל שלא מדובר במלפפונים חמוצים או בכל ירק כבוש אחר. על פי הידיעה, קליפת האבטיח לא נושאת עמה שום זכר למתיקות המקורית של הפרי. במקום זאת, הקליפה היא בעלת טעם ניטרלי ומרקם "קריספי" להפליא.
כך תחמיצו את קליפות האבטיח:
אז איך עושים את זה? להלן המתכון המלא לקליפות המוחמצות:
רכיבים:
קליפות מחצי ק"ג אבטיח
2 כפות מלח
1 כוס חומץ תפוחים (או חומץ מיין לבן)
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1.5 כפות תבלין לחמוצים
הוראות הכנה:
1. מפרידים את בשר הפרי האדום מהקליפה.
2. באמצעות קולפן ירקות חד, מקלפים את הקרום הירוק הכהה מצדה השני של הקליפה.
3. חותכים את קליפות האבטיח. מומלץ לחתוך לחתיכות ברוחב 1.5 ס"מ ובאורך 5 ס"מ.
4. ממלאים סיר בינוני במים ומרתיחים.
5. מוסיפים כף מלח ואת קליפות האבטיח ומרתיחים כ-4 דקות, עד שהן מתחילות להפוך למעט שקופות ולרכות למגע כשדוקרים אותן עם מזלג.
6. מסננים ומצננים.
7. בסיר בינוני (ניתן להשתמש באותו סיר) מערבבים יחד חומץ תפוחים, סוכר, מים ותבלינים. מביאים לרתיחה עד שהסוכר נמס ומסירים מהאש.
8. מניחים את חתיכות האבטיח בתוך צנצנות ושופכים בזהירות את הנוזל המורתח לתוך כל צנצנת, כך שימלא אותה כמעט עד למעלה.
9. סוגרים את הצנצנות ושומרים בקירור במשך שבועיים לכל היותר. את הקליפות ניתן לאכול כבר כעבור 6 שעות. בתיאבון!
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg