הרוויחה 240,000: בת 16 נותנת שמות לתינוקות

כשבו ג'סאפ ביקרה עם משפחתה בסין, היא נדהמה לגלות שהרצון להשתלב בחברה המערבית גרם לסינים לתת לילדיהם שמות כמו "רולקס" ו"סינדרלה". כששבה הביתה, היא החליטה לעשות מעשה

nrg סגנון | 8/9/2016 10:30
תגיות: נערה, סין, שמות לתינוקות, אתר אינטרנט
בו ג'סאפ הבריטית היא לא ילדה רגילה. בזמן שחבריה ניסו להשקיע בלימודים וכילו את רוב זמנם מול מסכי הטלפון, ג'סאפ בת ה-16 הספיקה להרוויח לא פחות מ-48,000 פאונד (למעלה מ-240,000 שקל) בעבודה משונה במיוחד: מתן שמות לילדים סינים.

עוד כותרות:
- מרגש: חיכו 9 שנים לפתוח מתנת חתונה
- המפץ הגדול: הסיכוי היחיד שיביא את לפיד לכיסא רה"מ


הכל החל לאחר שבו ביקרה בסין עם משפחתה. על פי ידיעה שפורסמה אתמול (יום ד') ב-BBC, במהלך הביקור אכלו בני משפחתה של בו עם חברים, ובאותה הזדמנות התבקשה הנערה הצעירה להעניק שם אנגלי לתינוק שנולד לאותם חברים. זאת משום שבסין מייחסים חשיבות למתן שמות אנגליים, לצורך לימודים או עבודה עתידית במדינות דוברות אנגלית.
 
באדיבות בו ג'סאפ
נתנה שמות ללמעלה מ-200,000 תינוקות. ג'סאפ באדיבות בו ג'סאפ

בתחילה, בו היססה. "אני לא ממש מוסמכת לכך או רלוונטית מספיק לחיי התינוק הזה כדי להיות זו שמעניקה לו שם", הסבירה. אלא שאז גילתה הנערה הצעירה שתינוקות סינים רבים מקבלים שמות מביכים, שלא באמת יסייעו להם להשתלב בחו"ל. בין היתר גילתה בו כי ישנם שמות משונים כמו "רולקס", לצד שמות שנהגים באופן שגוי.

לאחר שבני המשפחה שבו לביתם, החליטה בו לעשות מעשה: הצעירה המוכשרת הקימה אתר אינטרנט שכל מטרתו היא להעניק לפעוטות סינים שמות אנגליים.
 
צילום מסך: מתוך האתר
בוחרים 5 תכונות אישיות. האתר שהקימה בו צילום מסך: מתוך האתר

האתר, "שם מיוחד", מציע מבחר של 12 תכונות אישיות, ומבקש מהמשתמשים לבחור חמש מתוך התכונות – שההורים היו רוצים שילדם יתאפיין בהן. כדי להצליח להתאים בין השמות לתכונות, בו גם אפיינה את השמות האנגליים וקישרה אותם לתכונות שברשימה.

המשתמשים מתבקשים גם לבחור את מין התינוק ומשלמים עבור השירות לא פחות מ-60 פאונד (כ-300 שקלים). בסופו של דבר מקבלים המשתמשים שלוש אפשרויות לשמות, על סמך התכונות שבחרו, כאשר כל אפשרות מודפסת על מסמך נפרד, שמפרט את משמעות השם ואף נותן דוגמא לאדם מפורסם שנושא את אותו שם.

את שלוש האפשרויות יכולים ההורים העתידיים לשתף עם בני משפחתם וחבריהם באפליקציית השיחות הסינית המקבילה לוואטסאפ, כדי להגיע להחלטה הסופית.
 


בו הסבירה כי הסינים מוקסמים מהתרבות המערבית, אך גישתם אליה מוגבלת על ידי הממשלה. מאותה סיבה, התושבים בסין לא יכולים להשתמש באתרים רגילים העוסקים בשמות תינוקות – זאת מאחר ואין להם גישה לאותם אתרים.

"הם חשופים לדברים כמו הארי פוטר, דיסני ושר הטבעות – ולכן הם משתמשים בהם כמקור השראה", אומרת בו. "שמעתי על ילד שנקרא גנדלף ועל ילדה בשם סינדרלה". זאת בעוד שבשנת 2015 היו השמות אמליה ואוליבר הפופולריים ביותר בבריטניה.

בו סיפרה שהיא לא יודעת מהם השמות הפופולריים ביותר שניתנו במסגרת האתר שהקימה, וטענה כי היא "שמחה מכך": "זה נקרא 'שם מיוחד' וזה מבוסס על העדפות אישיות ועל איך שהם רוצים שהילד שלהם יהיה", הסבירה.

למרבה ההפתעה, האתר הצליח למעלה מהמצופה. "רציתי לעשות את זה כדי לראות אם רעיון יכול להפוך ליותר מרק רעיון", אמרה. "לא ציפיתי שזה יהפוך ליותר מאשר פרויקט קטן, משום שמעולם לא החשבתי את עצמי לאקדמית במיוחד. ברור שזו הפתעה נחמדה, אבל זו בהחלט הפתעה".

יחד עם זאת, בו הודתה כי העובדה שהיא העניקה שמות ללמעלה מ-200,000 תינוקות, היא משונה למדי. "נחמד להיות חלק מניסוי נחמד שכזה, ולהיות חלק בשלבים המוקדמים בחייו של תינוק", הוסיפה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

פייסבוק