אוכלים

ויראלי: איך לקלף שיני שום בתוך שניות

מחממים במיקרו? חותכים את הקצוות? נאבקים עם קליפות שנדבקות לאצבעות? רוב הסיכויים שביליתם את כל חייכם כשאתם לא יודעים מהי הדרך הפשוטה והמהירה ביותר לקלף שום. צפו

nrg סגנון | 9/10/2016 15:51
תגיות: אוכלים סרטים, Tasty, שום, קילוף שום
הבעיה הכי גדולה עם שום – חוץ מהריח – היא הקילוף שלו. המאכל הטעים הזה, שתורם כל כך הרבה לכל כך הרבה סוגי מאכלים, פשוט מסרב להיפרד מקליפתו, ולפעמים גורם לנו לשקול לוותר על השימוש בו. אם הוא רק לא היה כל כך טעים.

עוד כותרות:
- מסך הטלוויזיה נעלם כשמכבים אותו
- כל התרחישים: האם ניתן להחליף את טראמפ?

נסו את זה בבית. כך תקלפו שום:
 

כולנו מכירים שלל שיטות סבתא, דודה או נכדה לקילוף שום: חלקנו חותכים את שני צידיו, אחרים מחממים אותו במיקרוגל – ויש כאלו שפשוט משקיעים דקות ארוכות בניסיון לקלף אותו ביד.

אבל זה לא חייב להיות כל כך מסובך: בעמוד הפייסבוק הויראלי "Tasty" החליטו לסייע לגולשים, לנסות את השיטות המובילות לקילוף שום – ולהכריע אחת ולתמיד מהי השיטה הכי יעילה, מהירה וקלה מביניהן.

אז איך הכי טוב לעשות את זה? בסרטון שצבר למעלה מ-2 מיליון צפיות בתוך יומיים בלבד, מתועדים ניסויים של כל השיטות הפופולריות לקילוף שום.

השיטה הראשונה שמופיעה בסרטון היא חימומו של השום במיקרוגל למשך כ-20 שניות. אלא שהחסרונות בשיטה זו היא שהשום מתבשל מעט כתוצאה מהתהליך. שיטה נוספת היא השריית השום במים חמים, אך בשיטה זו נדרשת המתנה ארוכה יחסית – והקליפה הופכת לשבירה וקשה לקילוף.

שיטה מוכרת נוספת שנוסתה היא הנחת השום בתוך כלי סגור וניעורו עד לקילוף. החסרונות הברורים בשיטה זו הם העובדה שהיא אורכת זמן רב ומייצרת רעש – וכן הכוח הפיזי שנדרש כדי להשיג את המטרה.

אז איך בכל זאת כדאי לקלף שום? על פי הסרטון, השיטה הזוכה, שהוכתרה כקלה ומהירה ביותר, היא גם הפשוטה מבין השיטות: כל שתצטרכו לעשות הוא "לחבוט" בשום עם הצד השטוח של הסכין – ולא עם הלהב. פעולה זו תבקע את הקליפה ותאפשר לכם להסירה במהירות. עכשיו כל מה שנשאר זה למצוא שיטה שתעלים את הריח מהפה – ובתיאבון.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

עוד ב''במגזין''

פייסבוק