המעצבת מייעצת: ארון קיר או חדר ארונות?

חדר ארונות גדול ומסודר זה פתרון נהדר לאחסון, אבל במציאות לפעמים מדובר בכוך מעט צפוף מדי. אז מתי כדאי להשקיע בחדר מלא מדפים ומתי בארון קיר? כל התשובות בכתבה שלפניכם

דקלה פרידמן | 14/2/2017 17:32
תגיות: עיצוב פנים, אדריכלות,
הפנטזיה המצויה של כמעט כל אישה שצפתה ב"סקס והעיר והגדולה" היא לפתוח את דלת חדר השינה ולמצוא בצד השני חדר ארונות ענק שבו מסודרים יפה-יפה כל הבגדים, השמלות תלויות זו לצד זו, והנעליים "יושבות" זוגות זוגות לאורך ההיקף.
עיצוב: דקלה פרידמן, צילום: שרית גופן
מאחורי הדלת מסתתר חדר ארונות עיצוב: דקלה פרידמן, צילום: שרית גופן
 
חדר ארונות יכול להיות פתרון נפלא, נגיש ונוח – אלא שבדרך כלל המציאות רחוקה ממה שהיה לקרי בראדשו בדירה. בישראל, לרוב, חדר הארונות הוא קטן למדי (אפילו פחות משני מטרים מרובעים), ולכן יש מקום רב להתלבט מהו הפתרון הטוב לאחסון הבגדים. חדר ארונות או ארון קיר? ראש בראש - יצאנו לדרך.
חדר ארונות

מאחר שגודלם של רוב הבתים והדירות בארץ אינו עולה על 120-130 מטר, החלל שמוקצה לחדר הארונות הוא כגודל חצי חדר או פחות. ובכל זאת, חדר הארונות יכול לספק לכם פתרון מצוין לאחסון הבגדים, עם כמה יתרונות לא מבוטלים.

1. הכל פתוח: בחדר הארונות הכל נמצא מול העיניים – החולצות, המכנסיים, השמלות, הנעליים וגם הגרביים והתחתונים. הושט היד וגע בם. זה נוח ונגיש (ובוודאי קל יותר מארונות הזזה שבהם צריך להסיט את הדלתות הלוך ושוב, כדי לפתוח את התא הנחוץ).

עיצוב: דקלה פרידמן
חדר ארונות. הגודל כן קובע עיצוב: דקלה פרידמן

2. כשזה עמוק: בניגוד לארון, בחדר ארונות יש אפשרות "לשחק" עם עומק המדפים. חלקם יכולים להיות בעומק 30-40 סנטימטרים עבור בגדים מקופלים, ואחרים בעומק של 50-60 לתליית בגדים. רק צריך לתכנן מראש מה יהיה איפה.

3. עם כל התוספות: לצד אינספור הבגדים שלכם, בחדר הארונות תוכלו לשמור נגישים גם את המוצרים הנלווים – קרש גיהוץ (ומגהץ), שמיכות ומזוודות.

4. סוף לבלגן: אם אתם מאלו שלא ממש מסודרים, לא מקפלים את הכביסה כל יומיים ומעדיפים לחטט בין הערימות, חדר ארונות הוא "פתרון" שעשוי להתאים לכם. פשוט מכניסים את הבגדים פנימה, סוגרים את הדלת - והבית, לכאורה, מסודר.

ארון קיר

ברוב הדירות אין מקום "מיותר" להקצות לחדר ארונות ולכן ארון קיר הוא "ברירת המחדל". אבל מתברר שדווקא לאפשרות הנפוצה יותר, יש לא מעט יתרונות על-פני חדרי הארונות המקובלים בישראל. ארון גבוה הוא לפעמים פתרון אחסון הרבה יותר יעיל מחצאי החדרים הקטנים שהוזכרו לעיל.

1. תשאירי לי מקום: גם כשיש בחירה בין ארון בגדים לחדר ארונות קטן, האפשרות הראשונה יעילה יותר מבחינת תפוסת חלל הדירה. ארון קיר, בדרך כלל, יוצב בנישה או על מלוא הקיר, ואם החדר לא ממש קטן – נפח האחסון עשוי להיות קרוב מאוד לזה של חדר ארונות מצוי.

עיצוב: דקלה פרידמן, צילום: שרית גופן
ארון עם ספרייה משולבת עיצוב: דקלה פרידמן, צילום: שרית גופן

2. עניין של עיצוב: ארון קיר יכול להיות גם אלמנט עיצובי משמעותי בחדר השינה. לחדר ארונות יש דלת פנימית (שגם היא יכולה להיות מעוצבת), אבל אין זה דומה למראה שיכולות לשוות לחדר שורה של דלתות בעלות נוכחות. החלטה נכונה בנוגע לחזית הארון עשויה בהחלט לשדרג את המראה הכללי – ואם תרצו, תוכלו אפילו למקם שם את הטלוויזיה.

3. בלי אבק: הנטייה המקובלת היא להשאיר את המדפים בחדר הארונות חשופים, כך שהבגדים יהיו נגישים, אך אליה וקוץ בה – מדי פעם תמצאו את עצמכם נאלצים לנקות את האבק שהצטבר על המדפים והבגדים. בארון סגור הבעיה כמובן פחותה.

4. סגור לי את הפינה: ארון קיר מנצל את החלל בצורה טובה הרבה יותר מאשר חדר ארונות, וכמעט כל סנטימטר בו יכול לשמש אתכם ביעילות. בחדר הארונות תגלו שהפינות והאזור שמאחורי הדלת מהווים בעיה מסוימת מבחינת האחסון.

אז בשורה התחתונה, מה עדיף? למעשה זה די ברור, אם אין לכם אפשרות לבנות חדר ארונות גדול מספיק (לפחות 2X2 מטרים, ועדיף יותר) – כדאי לנצל את החלל בצורה אחרת, ולבחור ארון קיר שיהיה יעיל יותר – וכנראה גם יפה יותר.

דקלה פרידמן היא אדריכלית ומעצבת פנים

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

עוד ב''עיצוב ואדריכלות''

פייסבוק