הזוי: בת 14 הוצאה מהכיתה – וגורשה מהמדינה
באמצע יום לימודים שגרתי, התייצבו שוטרים בתיכון גרמני והודיעו לאחת הנערות שעליה לעזוב את המדינה עוד באותו היום - למדינה שמעולם לא ביקרה בה: "התלמידים היו גמורים לגמרי"
למשטרת ההגירה בגרמניה ככל הנראה אין דברים דחופים במיוחד להתעסק בהם. זהו, כנראה, ההסבר ההגיוני היחיד להפתעה שציפתה לביווסי ראנה בת ה-14 באמצע יום לימודים שגרתי בבית הספר.ראנה, שנולדה בגרמניה, הוצאה מהכיתה באמצע השיעור וגורשה מגרמניה בתוך שעות ספורות – למדינה שמעולם לא הייתה בה, כך עולה מידיעה שפורסמה אמש (שבת) ב"אינדפנדנט" הבריטי. זאת, בטענה שאינה בעלת מעמד חוקי בגרמניה.

''לאן אני אלך?''. ראנה
תחילתו של הסיפור לפני כ-15 שנה, אז הגיעו הוריה של ראנה מנפאל לגרמניה כמבקשי מקלט. על פי הדיווחים, הרשויות בגרמניה סירבו לבקשת המקלט של ההורים – והודיעו להם שיפעלו לגירושם כשאישור השהייה הזמני שלהם יפוג. לאחר מכן הגישו ההורים שורת ערעורים, אך כולם נדחו.
כתוצאה מכך, הנערה הבוכיה הוצאה מהכיתה לעיני חבריה ההמומים, והועלתה יחד עם הוריה על מטוס לנפאל. זאת, לאחר שלא קיבלה כל הודעה מראש לפני שנציגי המשטרה הופיעו בכיתתה והודיעו לה שעליה לעזוב את המדינה.
דניאלה לסמייסטר, ראש המחלקה המשפטית של העיר בה התגוררו בני המשפחה, התעקשה שאין אפשרות לתת למשפחות התראה מראש על הליכי גירוש – מטעמים ביטחוניים. יחד עם זאת, בתקשורת המקומית דווח כי היחס שקיבלה הנערה הותיר את חבריה "בטראומה" ואפילו גרם לחברתה הקרובה ביותר להתמוטט מצער.
גם מורתה של הנערה טענה כי הושפעה מהתקרית ה"משפילה". "המורה לאנגלית ואני החלטנו מיד לצאת לפארק עם כל הכיתה כדי להסביר את המצב", אמרה. "כל הבנות בכו, אי אפשר היה לנחם אותן. ילדה אחת, חברתה הטובה ביותר, אפילו התמוטטה ונאלצנו – להזעיק שירותי חירום.
"אפילו הבנים, שבדרך כלל מתנהגים בצורה מרוסנת במצבים כאלה, היו גמורים לגמרי. אני פשוט לא מבינה איך גירוש מהמדינה יכול להיעשות בצורה כל כך ברוטלית ומשפילה. האנשים שהגיעו כנראה לא הבינו לכמה ילדים הם גורמים טראומה. זו הייתה חוויה קשה גם עבורי".
מנהל בית הספר בו למדה הנערה סיפר על תגובתה המבולבלת לבשורה שעליה לעזוב. "מה זאת אומרת ללכת? לאן אני אלך", אמרה הנערה. המנהל הסביר כי בית הספר קיבל הודעה על הגירוש זמן קצר קודם לכן, והנערה בקושי הספיקה לשמוע על כך לפני שנציגי המשטרה הופיעו במקום.
בשלב זה, ביווסי שומרת על קשר עם חברותיה באמצעות הודעות סמס. על פי הדיווחים, חבריה של הנערה קוראים להחזרתה, ובמקביל מנסים הוריה להשיבה לגרמניה, המדינה היחידה שהכירה – ואשר בה מתגורר גם אחיה הגדול, בן ה-18.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg