בלי פאניקה: הגבינה שעומדת להיעלם מהמדפים

למעלה מ-360 מיליון חפיסות של גבינת קממבר מיוצרות בצרפת מדי שנה. אלא שכעת מסתבר שרק חלק מזערי מאוד מאותן גבינות הן קממבר אמיתי. אז האם אתם אוכלים את הזיוף או את המקור?

nrg סגנון | 20/6/2017 15:15
תגיות: גבינה, מחסור, צרפת, קממבר
כאילו שהחיים לא קשים ומסובכים מספיק גם ככה, מגיעות כעת בשורות מרות שעשויות להרוס לרבים מכם את היום: גבינת הקממבר נמצאת בסכנת הכחדה.

על פי נתוני חברת "בלומברג", 360 מיליון אריזות של הגבינה הצרפתית האהובה מיוצרות מדי שנה על ידי המדינה – אלא שכעת מתברר שרובם המוחלט של "גלגלי" הגבינה בכלל לא מכילים את "הדבר האמיתי".
 
צילום: שאטרסטוק
תמיד תהיה לנו גאודה? גבינות צילום: שאטרסטוק

לדברי מומחים העוסקים בגבינות, מתוך מיליוני הגבינות – רק יחידות ספורות נושאות אישור כי מדובר בגבינת קממבר אמיתית, כך עולה מידיעה שפורסמה בסוף השבוע ב"אינדפנדנט" הבריטי.

לפי הדיווחים, האישור הוא למעשה חותמת שמוטבעת על האריזה – אשר מבשרת לקונה כי הגבינה יוצרה בשיטה ההיסטורית, האותנטית והנכונה. אלא שכעת, כאמור, קשה יותר ויותר להשיג גבינת קממבר אמיתית – שמיוצרת מחלב פרה טרי לא מפוסטר, ומקורה בנורמנדי.

בין יתר הדרישות, על הפרות לאכול רק דשא וחציר ממספוא מקומי, והחלב צריך לעבור מרחק קצר של לא יותר משדות ספורים. בנוסף, על החלב להיות בעל רמת שומן של לא פחות מ-38%, מה שיוצר את המרקם העבה והקרמי שמאפיין את מרכז הגבינה העסיסית.
 
צילום: שאטרסטוק
מי סופר קלוריות? גבינת קממבר צילום: שאטרסטוק

על פי הדיווחים, אחת הסיבות להיעלמות גבינת הקממבר המקורית, הינה יצרני גבינה גדולים שהשתלטו על התחום – ואשר ביקשו להקל בדרישות המחמירות לייצור הקממבר. בין היתר ביקשו היצרנים להשתמש בחלב מפוסטר – אך בקשתם נדחתה בסופו של דבר על ידי גורמים רשמיים בממשלה הצרפתית.

לאור ההתפתחויות, הקממבר ה"אמיתית" הולכת ונעלמת מהמדפים. למעשה, לחרדת חובבי הגבינות המושבעים, מבין מיליוני גבינות הקממבר שמיוצרות בצרפת מדי שנה – רק ארבע נושאות אישור כי מדובר בגבינת קממבר אמיתית. לא יודעים מה איתכם, לנו לא ממש אכפת אם מדובר במקור או רק בחיקוי - כל עוד זה טעים.
 


היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

פייסבוק