שוקולד: הטיפ המפתיע להרזיה
מחקר חדש מצא כי שוקולד מריר מפחית תאבון בהשוואה לשוקולד חלב או שוקולד לבן. עם זאת החוקרים מציינים: "התוצאות לא באות לעודד צריכת שוקולד"
המחקר שפורסם בכתב העת 'אפטיט' מצא כי לנשים שאכלו שוקולד מריר במקום שוקולד חלב או לבן לפני ארוחה – היה פחות תאבון לאכול מאוחר יותר. החוקרים הוסיפו: "כמובן שהתוצאות לא באות לעודד צריכת שוקולד לשמירה על המשקל. אמנם, כן אפשר להסיק ממנו שאם כבר נפלה ההחלטה לאכול שוקולד – עדיף שיהיה מריר".
במשך שלושה שבועות, הנשים בקבוצת המחקר מאוניברסיטת ליברפול, אכלו שוקולד שמכיל 80 אחוז קקאו, שוקולד שמכיל 35 אחוז קקאו, ושוקולד לבן.

שוקולד מריר
שאטרסטוק
הנשים, בגילאי 50-65 נשאלו במהלך הארוחה איך הן מרגישות. אלו שאכלו שוקולד מריר העידו כי הן מרגישות "מלאות מהרגיל" בזמן הארוחה. ואכן התוצאות הראו כי אלו צרכו 323 קלוריות לעומת הנשים שאכלו שוקולד לבן לפני הארוחה וצרכו 404 קלוריות.
ההסבר של החוקרים הוא שבשוקולד המריר יש תרכובת בשם פוליפנולס אשר מאטה את עיכול הפחמימות בגוף ובכך מפחיתה את התיאבון.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg