אל תזרקו לפח: זה החלק הכי בריא באבוקדו

חובבי הפרי אולי יתקשו להאמין לבשורות - אך מדענים טוענים כי החלק המזין ביותר של האבוקדו הוא דווקא זה שאף אחד לא אוכל. הייתם מוכנים לנסות?

nrg סגנון | 23/8/2017 14:22
תגיות: אבוקדו, גלעין, בריאות,רפואה
האבוקדו, על כל צורותיו, אמנם הפך למאכל הרשמי של התקופה – אבל כעת מסתבר שאת החלק המזין ביותר של הפרי, רובנו בכלל משליכים היישר לפח.

כן כן, האבוקדו אמנם נחשב לבריא ועשיר בויטמינים, נוגדי חמצון ועוד – אבל מסתבר שהתמכרות לבשר הפרי פשוט לא מאפשרת לכם ליהנות מכל סגולותיו: על פי ידיעה שפורסמה היום (יום ד') ב"מטרו" הבריטי, החלק הבריא ביותר של האבוקדו הוא דווקא קליפת הגלעין – שאותה כלל לא נהוג לאכול.
 
צילום: אפרת ליכטנשטט
האמת יוצאת לאור. אבוקדו צילום: אפרת ליכטנשטט

התגלית המטלטלת נחשפה על ידי מדענים בכנס של האגודה האמריקאית לכימיה. לדברי המדענים, המעטפת החיצונית של הגלעין היא "מכרה זהב של תרכובות רפואיות" שיכול לטפל במגוון של מחלות.

"מאוד יכול להיות שקליפת גלעין האבוקדו, שרוב האנשים מחשיבים לפסולת מוחלטת, היא למעשה היהלום שבכתר בגלל שהרכיבים הרפואיים בה יכולים לשמש לטיפול בסרטן, במחלות לב ובבעיות נוספות", הסביר  מומחה מאוניברסיטה בטקסס.

לדבריו, "התוצאות שלנו גם מצביעות על כך שקליפות הגלעין הן מקור פוטנציאלי לכימיקלים שמשמשים בפלסטיק ובמוצרים תעשייתיים אחרים". אנחנו רשמנו לפנינו.
 


היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

פייסבוק