גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


אאוץ'

איך מטפלים בכאבים שחשים במהלך קיום יחסי מין? הנה כמה אפשרויות. סקסולוג הבית שלנו, עידן מיליצ'ר, מסביר

עידן מיליצ'ר | 19/4/2007 9:11 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אני סובלת מזה תקופה ארוכה מכאבים במהלך קיום יחסי מין מלאים. פניתי לגינקולוג ובבדיקה נאמר לי שיש לי וסטיבוליטיס. מה זה? איך מטפלים בזה?

אז הנה כל מה שרצית לדעת (או לפחות הרבה) על וסטיבוליטיס. וסטיבוליטיס היא דלקת מבוא העריה וזוהי הסיבה השכיחה ביותר לכאב בזמן קיום יחסי מין בנשים צעירות. זוהי, למעשה, תגובת כאב למגע באזור הכניסה לנרתיק.

הנשים סובלות מכאב בדרך כלל בעל אופי שורף או צורב בזמן קיום יחסי מין או אפילו במהלך החדרת טמפון. במצבים קשים קיימים אי נוחות  או כאב כל הזמן ללא קשר ליחסי מין או חדירה.

התופעה מתרחשת בדרך כלל באוכלוסיית נשים צעירות בגילאי 20 – 30 והיא שכיחה בקרב 15 אחוז מכלל הנשים שבאות לבדיקה גינקולוגית.

מחלקים את הוסטיבוליטיס למצב ראשוני (PVVS), כשבו תמיד היו כאבים בזמן הניסיון לקיים יחסי מין,  ולמשני (SVVS), כלומר, מצב שבו האישה מפתחת מסיבה כלשהי כאבים בזמן קיום יחסי מין באזור מבוא העריה.

הסיבות למצב זה לא ברורות אך מזכירים את הגורמים הבאים: נמצא קשר לזיהומים נרתיקיים כמו פטריות או וירוסים שונים (דוגמת פפילומה או הרפס), כמו גם קשר גם לדלקות בדרכי השתן. נמצא קשר הורמונלי (גלולות, לידות , החמרה בכאבים  לקראת מחזור או בזמן מחזור),  כנראה עקב השפעת הורמון הפרוגסטרון.

כמו כן, הועלו השערות לגבי הפרשת יתר של מלחי אוקסלט בשתן, לגבי קשר גנטי, הפרעות במנגנון החיסוני או הפרעות במערכת העצבית (לצד רגישות יתר כללית של העצבים בגוף).
לאחרונה, רווחת תיאוריה המתייחסת לבעיה כתסמונת כאב כרוני.

במגע ישיר עדין ניתן לעורר את הכאב באזור מבוא העריה מסביב לפתח הנרתיק. לעתים קרובות רואים אודם בדרגות שונות באזור זה. ישנן כמה תלונות אופייניות: כאב שורף  בזמן ניסיונות לקיום יחסי מין המופיע עם תחילת החדירה (או במהלך האקט המיני). במקרים קלים יותר, הכאב מופיע לאחר תום יחסי המין.

הטיפול מתחלק לשלושה סוגים שונים: טיפול התנהגותי-נפשי במרפאות לטיפול מיני הכולל טכניקות הרפיה בשלוב שמנים שונים, טיפולי מניעה לפטריות, ומשחות מקומיות כמו מאלחשים בזמן קיום יחסי מין.  בטיפול זה מגיעים שיעורי ההצלחה ל-45 עד 50 אחוז.

ישנו טיפול בביופידבק, המתבצע על ידי פיזיותרפיסטיות המומחיות בטיפול בשרירי רצפת האגן ( על פי שיטת גלזר), וטיפוח זה זוכה להצלחה של כחמישים אחוז.

יש העורכים כריתה ניתוחית של העור הרגיש ) ניתוח הנקרא וסטיבולקטומיה ופרינאורפיה). לטיפול זה יש שיעורי הצלחה הנעים בין 60-90 אחוז, כשלרוב מצליחים יותר בוסטיבוליטיס משני.

חשוב לציין שיש מחקרים המדווחים על אחוזי הצלחה שונים. אם, למרות הטיפולים, האישה ממשיכה לסבול מהתופעה, יש להפנותה לטיפוח מיני-התנהגותי או ביופידבק. לרוב ממליצים לנסות ראשית טיפולים שמרניים ורק לאחר מכן להפנות לאפשרות  הניתוחית.

יש גם לכם שאלה בנושאי מין ומיניות? שלחו לכאן את השאלות שלכם וסקסולוג הבית ישיב בשמחה
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עידן מיליצ'ר

צילום: נעם וינד

סקסולוג ומטפל זוגי, נשוי + עומר, יעל ורועי, מת על חומוס ועל אמא (שלהם)

לכל הטורים של עידן מיליצ'ר
  • עוד ב''עוד אינטרנשיונל''

כותרות קודמות
כותרות נוספות
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
תפוז אנשים