מי הוזמן? הקאמבק של "מול ים" לאלפיון העליון

המסעדה המפורסמת בניצוחו של השף יורם ניצן התעוררה לחיים לערב אחד בלבד עבור חבורה אקסקלוסיבית במיוחד של אנשי עסקים, אדריכלים ומעצבי פנים של העשירון העליון. הערכת שווי הארוחה לאדם: 800 ש"ח. זה מה שהם אכלו, מומלץ לא לקרוא רעבים

nrg רכילות | 22/6/2017 9:46
תגיות: רכילות,מול ים,יורם ניצן
לפני כשלוש שנים נסגרה במפתיע מסעדת "מול ים", אחת המסעדות היקרות והטובות בישראל, שהאכילה מדי ערב את אנשי העשירון העליון. אמש נפתחה המסעדה מחדש, אבל... מה לעשות, לא בשבילכם.

לרגל השקת מתחם ה-Live Cooking של המותג GAGGENAU, התכנסו בהרצליה פיתוח אנשי עסקים, אדריכלים ומעצבי פנים מהמובילים בישראל לשחזר את הטעמים הנוסטלגיים של "מול ים", בניצוחו של השף המיתולוגי של המסעדה יורם ניצן. על פי הערכות, שווי הארוחה עבור אדם אחד - 800 ש"ח. אל תתחילו לחשב כמה מנות פלאפל נכנסות בסכום הזה.
 
צילום: רפי דלויה
יהיה קאמבק? השף יורם ניצן צילום: רפי דלויה

בין ברי המזל שהוזמנו לאירוע ניתן היה למצוא את אנג'לה לנצ'יאנו, פרופ' יוסי פרידמן, עודד חלף, גדי פרידמן ואת אנשי העסקים, רן פרסברג - הבעלים של מטבחי בולטהאופ, אוהד אשל - מנכ"ל מטבחי דקור ועידו מאירוביץ' - מבעלי מטבחי הביטאט. חבורה אקסקלוסיבית זו של אנשי עסקים ומעצבים זכו לטעום את המנות הנוסטלגיות של השף ניצן, בהן "ברבוניה אטלנטית על פסטה מושחרת", "סלמון בנדיקט", "פילה לוקוס עם אספרגוסים לבנים" ומנות מעוררות חושים נוספות. לקינוח נהנתה החבורה המכובדת ממרשמלו על האש ולדר פירות צבעוני. 

במהלך הערב חשף השף ניצן כי רק זמן קצר לפני האירוע נודע לו כי עליו לבשל את תפריט "מול ים" לאורחיו בגרסה כשרה, אתגר מאוד לא פשוט לפיצוח. השף ניצן צלח את המשימה ואז זכה למחיאות כפיים סוערות עם תום האירוע, והאורחים אף קמו על רגליהם והריעו לניצן.

ומה לגבי האפשרות לפתיחה מחודשת של המסעדה המפורסמת לטובת כלל הציבור? הסועדים חזרו ושאלו בסקרנות את ניצן באם מול ים תחזור ביום מן הימים, השף ענה שזו אכן משאלת לב.
 
צילום: רפי דלויה
ברבוניה אטלנטית על פסטה מושחרת, כבר ניסיתם? צילום: רפי דלויה
צילום: רפי דלויה
כמו אמנות בצלחת. פילה לוקוס עם אספרגוסים לבנים צילום: רפי דלויה
צילום: רפי דלויה
תשכחו מ''אֶגס בנדיקט''. סלמון בנדיקט צילום: רפי דלויה
צילום: רפי דלויה
לא בדיוק מה שמדמיינים כששומעים ''סשימי טונה ופיש אנד ציפס'', הא? צילום: רפי דלויה
צילום: רפי דלויה
האלפיונים מחכים לקינוח צילום: רפי דלויה
צילום: רפי דלויה
אי אפשר לסיים ארוחה בלי לדר פרות במגוון טעמים צילום: רפי דלויה
צילום: רפי דלויה
בדיוק כמו בל''ג בעומר. טוב, לא בדיוק. מרשמלו על האש צילום: רפי דלויה

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

פייסבוק