כך הגדיר אמש בכיר בענף את היוזמה, בעקבות פסיקת בית הדין העליון בערעור מכבי פ"ת בתיק המושבה.
לדבריו, רוב הקבוצות בליגת העל תומכות

עוד על דחיית העונש של מכבי פ"ת:
פזטל: "לא רלוונטי מה הציבור חושב"
אוהדי ב"ש: "לוזון פרסונה נון גרטה בווסרמיל"
סוף לשכונה: רוצים אוויר נקי בהתאחדות
פירוק ההתאחדות הפך לצורך קיומי
בין הרעיונות, כך נודע, שוקלים ראשי הקבוצות לדרוש הקמת ועדה שתחקור את התנהלות ההתאחדות. במקביל הם עשויים לפנות לאופ"א ולפיפ"א. צעד קיצוני, עליו דובר: נטישת ההתאחדות והקמת ליגה פרטית, בכפוף להנחיות המוסדות העולמיים והאירופים, כדי לא לפגוע במפעלים האירופים.
דרישה נוספת היא פנייה לשרת הספורט לימור לבנת להתערב, ואף קריאה למבקר המדינה לחקור את האירועים האחרונים.
כץ הדגיש כי אינו יודע אילו מהצעדים ניתן ליישם. "אני כן יודע שרוב הקבוצות בדעה שצריך לעשות שינוי," אמר בעלי הפועל חיפה. "אתמוך כמעט בכל סנקציה שבידי הקבוצות לנקוט." כץ מתכוון להגיע ארצה למה שעשוי להיות כנס היסוד של ההתארגנות החדשה בסוף השבוע.
בן-זקן אמר אתמול על ההחלטה לדחות למכבי פ"ת את הפחתת הנקודות לעונה הבאה: "בימים כאלה, בהם תחושת הגועל וחוסר הצדק זועקת לשמיים, אני שמח שאני כבר לא חלק מההנהלה והמזכירות. להגיד שאני מופתע מההחלטה? ממש לא. אבל זה לא אומר שאני לא מזועזע כל פעם מחדש."
בן-זקן הוסיף: "כל עוד אבי לוזון אוחז בשני הכובעים במקביל, הכדורגל ימשיך להיראות כמו שהוא נראה, וקבוצות ימשיכו להיפגע כדי שמכבי פ"ת לא תיפגע. מה שקורה בהתאחדות ובבתי הדין גובל בשחיתות.
כולנו, בתור בעלים של קבוצות, חייבים להפסיק לדבר ולעשות מעשה. אם לא ניקח את העניינים לידיים שום דבר לא ישתנה. יש לי ביקורת לראשי הקבוצות הגדולות - שחר וגולדהאר - שלא מתנהגים כמו בעלים של קבוצות גדולות, ומאפשרים ללוזון ולהתאחדות להרוס את הכדורגל."

דחיית העונש של מכבי פ"ת גררה כעס ומרמור בקרב חברי הנהלת ההתאחדות. הראשונה שהגיבה באופן מעשי היתה בעלי הפועל ב"ש, אלונה ברקת, שהתפטרה מיידית מהנהלת ההתאחדות. לפחות כעשרה חברי הנהלה נוספים מתנדנדים.
שמואל שניצר, נשיא בורסת היהלומים לשעבר וחבר הנהלה: "האינסטינקט הראשוני שלי היה להתפטר, ואני חושב שאחרי מה שקרה אתמול כל ההנהלה היתה צריכה להתפטר ביחד עם ברקת. לא יכול להיות שבעלי תפקיד בקבוצה יכו שחקן יריב ועולם כמנהגו נוהג. הסיבה העיקרית שהשהתי את ההחלטה היא רצוני להוביל מהלך של שינוי תקנון למקרי אלימות שכאלה."
יו"ר סיעת בית"ר, אבנר קופל, ביקש כינוס דחוף של הנהלת ההתאחדות במטרה לדון על העונש ולשנות אותו. "ההחלטה משדרת מסר לציבור שהאלימות מותרת, ומעודדת את האלימות," הסביר קופל.
"הציבור איבד אתמול סופית את האמון באבי לוזון, וידיו של לוזון מוכתמות. הנהלת ההתאחדות חייבת להחליט שלבעלי התפקידים בהתאחדות אסור להיות קשורים לקבוצה. אם אבי לוזון רוצה להיות אוהד של מכבי פ"ת, או שיעשה את זה מהכורסה בבית שלו,
מי שעסק אתמול בכיבוי השריפות היה שטרן חלובה, שערך שיחות רבות עם חברי הנהלה במטרה להרגיע. חלובה לא אוהב את התנהלות ההתאחדות ואבי לוזון בפרשה, ולכן יחסיו עם היו"ר עלו על שרטון.
אלא שחלובה מעוניין למנוע פילוג ופירוק בהנהלה. אתמול הוא אמר: "יש לי את הדעה שלי אבל אני לא רוצה לחלוק אותה איתך. יש לנו יועץ משפטי. שהוא יגיד מה הוא חושב על ההחלטה."
גם חברי ההנהלה שנחשבים למקורביו הגדולים של לוזון הביעו פליאה גדולה על ההחלטה. ראש עיריית רמה"ש, איציק רוכברגר, חבר הנהלה בדעה מייעצת: "יש כאן טעם לפגם - ארבע קבוצות מאבדות נקודות וקבוצה אחת לא מאבדת. אבי לוזון חבר טוב מאוד שלי, ואני לא חושב שהוא הכתובת כאן. בית הדין הוא זה שמקבל את ההחלטות והוא זה שאשם."
צבי ויצנר, נציג מכבי חיפה בהתאחדות: "אני לא מאמין שמישהו חיצוני השפיע על ההחלטה ולכן אני לא מוטרד." מנכ"ל הפועל חיפה, אפרים גבאי, חבר הנהלת ההתאחדות: "ההחלטה היא ביזיון. יום כיפור לכדורגל הישראלי."

אייל ברקוביץ' החליט לארגן היום הפגנת מחאה מול משרדי ההתאחדות לכדורגל .(17.00) "זאת בושה," אמר ברקוביץ' אתמול. "צריך לסגור את הכדורגל. כל מי שהכדורגל יקר לו צריך להגיע להפגנה. ההחלטה אתמול היתה הקש ששבר את גב הגמל, והיא הוכיחה סופית שהכול רקוב כאן."
אלי טביב, בעלי הפועל ת"א: "אני לא מתוסכל מכך שלמכבי פ"ת החזירו נקודות ולנו הורידו, כי אני מתנגד באופן גורף לעונשים של הפחתת נקודות. במקרים של אלימות לא הקבוצות צריכות לשלם את המחיר על כך שאוהדים, שחקנים או בעלי תפקידים מתפרעים, אלא צריך למצות את הדין עם האשמים במישור הפלילי. הייתי שמח אם גם לנו לא היו מורידים נקודות, אבל אם כבר - הוויתור על הורדת הנקודות לפ"ת הוא צעד חשוב."
משה דמאיו, בני יהודה: "אני מכבד את כל החלטות בתי הדין." שרת הספורט לימור לבנת: "פסיקת ההתאחדות עלולה להעביר מסר הפוך ולתת לגיטימציה להמשך האלימות הקשה. איני מתכוונת לעבור על כך לסדר היום."
מההתאחדות לכדורגל נמסר בתגובה לדחיית העונש: "לא נתעייף מלומר שבתי הדין בהתאחדות עצמאיים בפעילותם, בדיוק כפי שבתי המשפט של המדינה אינם עושי דברה של הממשלה. מי שהילל את עצמאות בתי הדין כאשר ההחלטה מצאה חן בעיניו - ראוי שימשיך להלל את עצמאות בתי הדין גם כשהחלטתם אינה לרוחו."
תגובת ההתאחדות לדברי לבנת: "על שרת הספורט לדעת כי בתחום הכדורגל קיימת הפרדה מוחלטת בין ההתאחדות לבין מוסדות השיפוט, בדיוק כמו שהממשלה אינה יכולה להכתיב לבתי המשפט בארץ כיצד לפסוק.
אנחנו בטוחים שהשרה לבנת לא היתה מרוצה מפסקי דין מסוימים של בתי המשפט בארץ ועדיין לא ראינו התקפה כה אגרסיבית שלה לא על ראש הממשלה, או על שר המשפטים, או על נשיא/ת בית המשפט העליון."

"אי הנחת מהתנהלות ההתאחדות היא מושרשת," אמר בעלי הפועל חיפה
"אתה לא יכול להסתפק במשחק כדורגל כדי לנצח, אלא להילחם בשופט, אחריו בתובע, ובסוף בדיינים, וגם להם להפסיד. משהו רקוב בהתנהלות הכללית של ההתאחדות."
כץ סבור כי נציגו בהנהלת ההתאחדות, גבאי, צריך להתפטר, אם כי לא הורה לו עדיין לעשות זאת. גבאי: "צדק כץ שאמר שכדי שיורידו לפ"ת נקודות, צריך שמישהו ימות במגרש. ההחלטה היא ביזיון לצדק. זו בושה גדולה. את מכבי פ"ת לא שופטים בכפפות של משי אלא בכפפות זהב."
הסמנכ"ל בועז גולן: "רגע שפל לכדורגל הישראלי. זה יום שחור. בית-הדין הפך ללעג את שוחרי הכדורגל הישראלי והצדק."