 | |  | התה הטיבטי מכיל חומרים שעלולים לפגוע בפעילות המעיים |  |
|  |  | למרות שמדובר בחומרים משלשלים, הם נמצאים ברשימת צמחי המאכל של משרד הבריאות |  |
|  |  | |  |  | מוצר הדיאטה הפופולרי "תה טיבטי" מכיל לטענת מומחים חומרים משלשלים, שעלולים לפגוע בפעילות מעיים בשימוש ממושך ולא מבוקר כך עולה מבדיקת "מעריב" באמצעות מעבדת "בקטוכם". ממצאי הבדיקה עולה כי התה הטיבטי מכיל הידרואנתרצנים, המעידים על הימצאות סנוזידים חומרים שבשימוש לא מבוקר עלולים לגרום לתופעה של "מעיים עצלים", בה המעיים מתרגלים לחומרים משלשלים שונים ולא מסוגלים לפעול בלעדיהם. לדברי יצחק סער, בעלי ערבה, יצרנית התה הטיבטי, המקור להידרואנתרצנים הוא שורש צמח הרוברב (או בשמו האחר: רבס קרקפן), המותר לשימוש כצמח מאכל. יצוין כי הצמח לא מוזכר ברשימת המרכיבים של התה הטיבטי, כך שלצרכן אין אפשרות לדעת על הימצאות החומר בתה. נודע כי משרד הבריאות שלח מכתב לחברת ערבה בו הוא דורש ממנו להוריד מהמדפים את האריזות בהן לא מצוין שם הצמח. לדברי בעלי החברה, בימים אלה מוסרות האריזות הישנות מהמדפים ובמקומן עולות אריזות חדשות, עליהן מצויין שם הצמח.הסנוזידים נמצאו גם בסוג תה נוסף: גאם פאי צ'ה של חברת י.ד. פארם, שם מצוין שם הצמח (רבס קרקפן) ברשימת המרכיבים. לדברי החברה, המינון של המרכיב בתה שלהם נמוך מהמינון שיכול להזיק בשימוש ממושך.הצמח המכיל את החומרים המשלשלים נמצא ברשימת צמחי המאכל של משרד הבריאות, דבר שגרם למבוכה רבה במשרד. ד"ר דורית ניצן קלוסקי, ראש שירותי המזון והתזונה במשרד הבריאות, אמרה למעריב כי בעקבות הגילוי תתכנס ועדה מיוחדת כדי לבחון את העברת הצמח לרשימת צמחי המרפא. אם אכן יעבור הצמח לרשימת צמחי המרפא, המוצרים המכילים אותו יורדו מהמדפים ויוכלו להימכר בבתי מרקחת בלבד, מאחורי דלפק הרוקח.התחקיר המלא ב"עסקים סופשבוע" |  |  |  |  |
|
|  | |