 | |  | על בטן מלאה |  |
|  |  | צמרת 2000 |  |
|  |  | |  |  | בימים אלה מתפרסם מדריך גומיו 2000, ובו 330 מסעדות ו116 בתיאוכל קטנים בכל רחבי הארץ. לאחר יותר מ600 בדיקות סמויות שנערכו במהלך השנה, צורפו למדריך כ100 מסעדות, וכ100 אחרות נפלטו ממנו. במדריך 2000 יש 23 מסעדות שזכו לציונים 13, 14 ו15, לעומת 24 בשנה שעברה, אך התחלופה בצמרת מגיעה לכ%50. קבלו את השביעייה הפותחת של גומיו ישראל 2000: |  |  |  |  |
|  |  |  |  | 15 ושתי מצנפות: קרן
|  |  |  |  | התואר 'מסעדת השנה' מוענק לקרן התלאביבית, בזכות מטבחו האישי מאוד והמתחדש בליהרף של השף חיים כהן, ועשר שנות פעילות בלתינלאית בצמרת המסעדנות בישראל. מדובר במטבח המאמץ יותר ויותר סממנים מזרחתיכוניים ויםתיכוניים ומושתת על שילובים ייחודיים של מוצרים טובים, ברובם פשוטים, שכולם מכאן. תרבות יין שהתפתחה לבלי הכר בשנתיים האחרונות בזכותם של אירית שנקר והסומלייה פיליפ הנדריק, היקנתה למסעדה את פרס תרבות היין של גומיו 99' וציוןלשבח מכתבהעת Wine Spectator. המקום ביתעץ משופץ ומשומר מהמאה שעברה יפה ומרשים. אילת 12, תלאביב. טל: 518135803 |  |  |  |  |
|  |  |  |  | מול ים
|  |  |  |  | מול ים שומרת זו השנה הרביעית ברציפות על איכות גבוהה, שהיקנתה לה ב1999 את תואר "מסעדת השנה" של גומיו ישראל. היא מצויינת כשהיא במיטבה, ובארוחת ערב אחת טועמים כמה מנות ברמת ניקוד של 1716 הישג לא פשוט בישראל. התענגנו על גלידת קפה עם רוטב אספרסו ושבבי שוקולד (18), על סיגארים מבצק פילו עם קינמון (17), על פסטה שחורה עם פירותים, צדפות סןז'אק עם פטריות מורל, רביולי גבינות צאן עם חסילונים ברוטב לובסטר, ועוד (כולם זכו לציון 16). העסקית הלאמלאה ב90 שקל, המוגשת בצהרי כל ימות השבוע, היא עיסקה טובה מאוד למי שידו אינו משגת ארוחת ערב מלאה (קרי: רוב רובנו). נמל תלאביב, טל: 546992003 |  |  |  |  |
|  |  |  |  | 14 ומצנפת: אורי בורי
|  |  |  |  | המסעדה הטובה ביותר בצפון הארץ, לדעתנו, שוכנת בטיילת של עכו העתיקה. חמש בדיקותינו באורי בורי הביאו אותנו למסקנה חדמשמעיות: המסעדה הצנועה הזו היא מהטובות ביותר בישראל. טעמנו כעשרים מנות, כולן טעימות מאוד, רובן מעוצבות יפה. בייבי קלמרי צרובים על האסכלה ומוגשים עם חסה, רימונים ואשכולית ורודה היו באיכות יוצאתדופן (15). שד הים בחרדל ודבש, ושמך בקדרה עם ריזוטו מצויין זכו לציון 14.5. אנשובי טרי וחסילונים בנוסח קרפצ'ו, חסילונים במנגו, שמך מעושן ברוזמרין, בייבי סול מאודים (כולם 14), הם רק חלק מהתפריט. בקיצור, יופי של אוכל במחירים סבירים, ושירות מצויין שהמלצותיו קולעות למטרה. התענוג עד 350 שקל לזוג מהווה תמורה מצויינת לכסף. רח' ההגנה, רחבת המגדלור בעכו. טל: 955221204 |  |  |  |  |
|  |  |  |  | ארקדיה
|  |  |  |  | מסעדת ארקדיה שוכנת בסימטה צרה בין רחוב יפו לרחוב אגריפס, בבית ירושלמי ישן ונאה עם חצר יפה. השנה בדקנו את המסעדה בשתי ארוחות צהריים, שכן העסקיות בארקדיה הן ברמתו של התפריט הרגיל. בביקורנו הראשון האוכל היה רובו ככולו טעים: עגל חלב ברוטב חומץ בלסאמי ויין אדום מלווה בירקות שלא נפלו מהבשר (15), סלט קלמארי משובח, פירה בטטה ותפוחיאדמה מצויין, נוגטין עשיר (14) ועוד. השירות היה החלק הצורם בחוויה. גם בביקור שני השירות לא הלם מסעדת צמרת, אך האוכל טוב מבשאר מסעדות ירושלים, ולפיכך הותרנו את הציון על כנו, אך על תנאי. המחיר הוא מעל 500 שקל לזוג. העסקית המלאה, ב100 שקלים, היא הטובה בעיר.אגריפס 10, ירושלים. טל: 624913802 |  |  |  |  |
|  |  |  |  | כפות תמרים
|  |  |  |  | מסעדת כפות תמרים אינה מותירה את הסועד אדיש יש לה חסידים מושבעים לצד מקטרגים עיקשים. אנו מחסידיה, וצר לנו על מעידותיה. השנה בדקנו אותה שש פעמים. בדיקה אחת התעלתה ל16, שלוש הוכתרו בציון 15. שתי בדיקות נוספות איכזבו. במנותהשיא שלו אין כמו השף עופר גל לשילובים מפתיעים ונכונים. התפעלנו מקנלוני ירוק עם בשר בתבשיל זיתים וחומוס 'גראנד קוויזין' ממש מריזוטו פירותים ללא דופי ומקנלוני תרד עם חצילים בגריל וברוטב גבינת עזים (17). אהבנו מאוד את כבד האווז החם, החסילונים בגספאצ'ו עגבניות, עוגת סברינה במרק תותשדה חם, ועוד. עם ציון ממוצע 14.5 ושלוש תלונות מנומקות על אוכל, שירות ותרבות יין, ערכנו לפני סגירת הגיליון בדיקה שביעית, שהיתה מאכזבת ואילצה אותנו לגרוע נקודה. העסקית ב110 שקלים היא אחת הטובות בעיר. אחד העם 60, תלאביב. טל: 566316603 |  |  |  |  |
|  |  |  |  | משכנות שאננים
|  |  |  |  | מסעדת משכנות שאננים משקיפה על הנוף הנפלא של מצודת דוד, הר ציון ופאתי מדבר יהודה. היא מארחת גדולי עולם, שתצלומיהם מעטרים את הכניסה, וקהל נבחר. האווירה נעימה וסולידית. בבדיקה הראשונה גילינו שמץ של רפיון במטבחה הצרפתי הקלאסי, שהוא בעל נופך יםתיכוני צפוןאפריקני. ה'תאנים בנוסח רונית' היו טעימות מאוד (15), אך המנות האחרות לא התקרבו לרמתן. בביקור שני, בצהריים, טעמנו את העסקית ונהנינו יותר. הפטריות בנוסח פרובאנס היו מדהימות (15). הסטרוגנוף עם פטריות מנה מצויינת הוגש עם אורז בר מותקן לעילא, וברוטב לא ניכרו פגעי הפארווה. קינחנו בשרבט תות מעולה. הציון הממוצע הוא 13, אך הותרנו את הציון הקודם עלתנאי, בשל החוויה הכוללת, שהיא ייחודית מאוד בזכות הנוף, השירות המהוקצע ותרבות היין. גם אם נכון הדבר שמרבית היינות במרתפו המהולל של מואיס פאר אינם בהישג ידו של סועד מן המניין, עצם קיומה בלבאנט מקנה למסעדה יתרון שאין לכל מסעדה אחרת בארצנו. עסקית מלאה וכדאית: 28 דולר.ימין משה, ירושלים. טל: 625442402 |  |  |  |  |
|  |  |  |  | תמוז ביסטרו בר
|  |  |  |  | תמוז שבנווהצדק בתלאביב היתה ההפתעה הטובה ביותר של גומיו בבדיקות למדריך 2000: זינוק נחשוני מ11 ל14. בדקנו אותה שש פעמים עד שהיינו בטוחים באיכותה. המקום, האווירה, השירות הכל היה ללא דופי. טעמנו מבחר גדול של מאכלים, שהשיגו ניקוד גבוה מאוד. אחדים כמו פילה פלמידה בצלפים ורוטב חמאה לימוני, פאטה כבד עוף כפרי, אגסים מאודים ביין אדום הממולאים במרציפן ומצופים שוקולד לבן נסקו ל15. בצהריים, במחיר השווה לכל נפש, אכלנו לא פחות טוב מבערב. בסתיו 1999 פרש השף והוחלף עלידי טבח ששב מצרפת. שבנו ובדקנו את תמוז עוד ארבע פעמים ונהנינו מאוד. מדובר באחת המסעדות הטובות ביותר בישראל, והלוואי שתתמיד בכך, אך המנות קטנות משהיו, המחירים גבוהים משהיו, וחבל. העסקיות מעניקות תמורה טובה מאוד לכסף. אחד העם 6, תלאביב. טל: 516788803 |  |  |  |  |
|  |  |  |  | הבאות בתור:
|  |  |  |  | * 16 מסעדות מעכו ועד אילת זכו לציון 13 ומצנפת. בתלאביב מדובר ב: קימל, דגים, יקימונו, מיקה וטאבון. בירושלים אלה הן: אוקינוס, פרימאוורה, דליה רנו ומיכאל אנדרו. בהרצליה: ארז והרצליה. באילת: טריקולור. באשדוד: אידי. בנצרת: זיתונה. בביתלחם הגלילית: פרובנס בגליל. בנטף: המטבח של רמה.* 10 מסעדות קרובות למצנפת: בארוד (בירושלים), דיקסי, מארי אנטואנט, קופי בר, פסטהלינה ובליני (בתלאביב), פיצ'וטו (בזכרוןיעקב), בקתה בקדיתא (בקדיתא), ואפרהסקי (בנווה אטי"ב).מדריך מסעדות רציני מתעדכן פעם בשנה. אך השינויים בנוף המסעדנות מהירים יותר. במסעדות הכלולות בגומיו 1999 חלו מאות שינויים במהלך השנה שבה היה המדריך בתוקף. את גומיו ישראל 2000 נעדכן באורח שוטף לצורך הכנתו של גומיו 2001, ואת השינויים שייוודעו לנו נביא לידיעת הקוראים באמצעות מדור זה. עלמנת למנוע איהבנות, נדגיש שביקורות של מסעדות שיתפרסמו במדור במהלך שנת 2000 יתייחסו כולן למדריך 2001, ולא תהיה להן השפעהבדיעבד על הניקוד במדריך 2000. |  |  |  |  |
|  |  |  |  | עדכונים
|  |  |  |  | * טקטוק בשדרות וחזי בירושלים נסגרו בסוף דצמבר 99', ולא היה סיפק בידינו לנפותן מהמדריך.* בעקבות ביקורתנו על המחירים ושערי הדולר במסעדת יקימונו שבמלון הילטון תלאביב, הודיעונו מהמלון שהערותינו הובאו בחשבון, הן באשר לשערים והן באשר למחירים: המלון מציע לסועד הישראלי מחירים נוחים יותר וטוב שכך. |  |  |  |  |
|
|  | |