"לא נכנסנו בו", אמרה אורית נוי, תושבת נתיב האבות. "זו לא הדרך שלנו. היה מורכב, אבל אנחנו מסתכלים קדימה, לא אחורה". בקראוון בו היא מתגוררת ביקר אתמול (יום ב') אחרי הצהריים ראש הממשלה ושר הביטחון. כשישבה לצד נתניהו, אמרה לו שחשוב לה שבא וראה איפה עמד הבית שלה עד שנהרס לפני כחצי שנה, "ועכשיו יש רק חור גדול". היא אף ביקשה ממנו שמסיבת בת המצווה של בתה, בעוד שנה וחצי, תיחגג כבר בביתם החדש.
עוד כותרות באתר מקור ראשון:
–מדור חדש: שיחות על בחירות תשע"ט
–ניסיון מתמשך שנועד לכישלון: גל"צ מזיקה לצה"ל
–שיר השבוע: זֶה, זֶה הַקֶּטַע שֶׁל הַלַּייף
–סיקור ממוקד: הגבול הדק בין תחקיר עיתונאי לחדירה לפרטיות
נתניהו הגיע אתמול לביקור מתנחלי. לכאורה, הוא נגע בפצע מדמם של תושבים שצפו, תחת כהונתו וממשלתו, בהחרבת בתי האבן המטופחים שלהם. אך זה היה צעד מחושב. היה ברור למדי שאנשי נתיב האבות ינהגו בו בנימוס. בעמונה למשל, ייתכן שהביקור היה מתקבל קצת אחרת. "קרתה לנו תקלה", אמר להם ראש הממשלה, והבטיח שככל שמדובר בו, לא תהיה יותר עקירת יישובים. הדברים בין השורות היו ברורים – המקרה הזה לא היה תלוי בו, אלא בהחלטת בג"ץ. כמובן, גם בעתיד, ייתכן שזה לא יהיה תלוי בו.

ואם כבר, זו גם לא הייתה לגמרי "תקלה". לו תשובות המדינה לבית המשפט בעת התנהלות ההליכים היו אחרות, ייתכן בהחלט כי הבתים היו עדיין עומדים על תילם. "ביבי, ההתיישבות הצעירה עדיין מחכה להסדרה", קראו שלטים שנתלו לאורך הדרך והזכירו לו שיש, ממש כעת, עוד כמה עניינים התיישבותיים שבכוחו לסייע להם.
ערפל כבד ירד על גוש עציון וכבישיה אתמול. מסך לבן עמוק כיסה את המסע הראשון של המתמודד נתניהו אל ליבו של המצביע הציוני־דתי. מסעות נוספים צפויים בשבועות הקרובים. ראש הממשלה אמור היה להגיע במסוק, אך אותו ערפל גרם לכך שאת הדרך הקצרה מירושלים הוא עשה ברכב. שיירתו, מבלי להתכוון, העמיקה עוד את פקקי התנועה המאפיינים את כבישי האזור.
למרות הגשם, הבוץ והערפל, נטע ראש הממשלה עץ בנתיב האבות. "הדגל הזה מלא משמעות ועץ הזית הזה מלא משמעות. הם רוצים לעקור אותנו מכאן – הם לא יעקרו. אנחנו ניטע עוד ועוד", הצהיר נתניהו, כשלצדו עמדו ראשי מועצת יש"ע. הם שיבחו את האורח, הודו לו על בואו וביקשו שלושה דברים: את הסדרת היישובים הצעירים, הסרת חסמי הבנייה, וריבונות. "זוהי מטרת העל שלנו. זו הדרך של מדינת ישראל להגיד לכל העולם – יהודה ושומרון הם חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל", אמרו לו. ליד "האלון הבודד", עליו צפו עקורי גוש עציון בשנות המרחק הכפוי מהבית, אמר ראש הממשלה כי "שורשיו עמוקים, והוא שולח ענפים לשמיים. זה עם ישראל, אף אחד לא יעקור אותנו מכאן".

עם טבעת כתב אישום שלמרות מאמציו הכבירים נרשה שהולכת ומתהדקת סביבו, נתניהו בא לגוש עציון כדי להצהיר שהוא הימין. הוא ארץ ישראל. הוא נטיעה והתיישבות. הוא מסורת ולאומיות. הוא שומר על היישובים כאן, ולמרות החריקות, אין מלבדו עוד ראש ממשלה פוטנציאלי שיעשה זאת. אבל גם בגוש עציון הממלכתית, לא לכולם המסר עבר חלק בגרון.
יש לומר, הממתק האמיתי, החשוב, שחילק אמש נתניהו, קיבלו בערב דווקא דרומית משם, בפלח ההתיישבות בו יהיה מפתיע יותר אם ראש הממשלה יבחר לבקר – היישוב היהודי בחברון. המנדט של משקיפי TIPH הפרו-פלסטיניים בעיר, אלו שמפריעים בפעילותם לכוחות הביטחון וגם לתושבים, צפוי להסתיים בסוף החודש. לראשונה אחרי 22 שנה, הודיע נתניהו כי אין בכוונתו לחדש אותו. ההודעה התקבלה בברכה גדולה, כמעט בתחושת הקלה. "החלטה ציונית, אחראית, מכבדת ומתבקשת", מסרו אתמול מהישוב היהודי בעיר האבות.

ובתחנה הנוספת של הסיור בגוש, בבית המדרש הנשי במגדל עוז, נתניהו כבר ממש הניח את הדברים על השולחן. לא רק חיבה לתנ"ך ועידוד עלייה. "חשוב לי שהציונות הדתית, שיודעת היטב שזו הארץ שלנו, תהיה מרכזית בהנהגת המדינה. לא כנהג משני אלא כנהג ראשי". את השאלות הספורות שהתלמידות הציגו לו, הן בחרו להקדיש דווקא למכירת נשק ישראלי למשטרים טוטליטריים, ולא לענייני התיישבות בוערים. בעת שראש הממשלה דיבר בבית המדרש, היה בלתי אפשרי להתעלם מהקסם הביביסטי הידוע. מיכולת הקסמת הקהל. אבל לאחר שהוא יצא, חלק נכבד מתלמידות החכמים הצעירות בהתהוות, לא היו מרוצות. לדבריהן, הן לא התרשמו. הייתה יותר מדי פוליטיקה, ודיבורים כלליים מדי שלא כוונו אליהן. ובכן, זו התחושה הנכונה כשהן בעצם תפאורה של קמפיין בחירות.