מאז ההכרזה על הקדמת הבחירות, המערכת הפוליטית התכווננה לרגע אחד בלבד – פרסום החלטתו של היועמ"ש אביחי מנדלבליט על כוונתו להגיש כתבי אישום בכפוף לשימוע נגד ראש הממשלה נתניהו.
גם בסביבת נתניהו ידעו לכל אורך הדרך שמדובר בעובדה מוגמרת ובתחנה צפויה מראש, ועסקו בעיקר בשאלת העיתוי – לא האם, אלא מתי. תחילה ניהל ראש הממשלה קמפיין לדחיית פרסום ההחלטה לאחר הבחירות כדי שהיא לא תשפיע על המצביעים. לאחר שהתברר כי ההחלטה תינתן לפני הבחירות טען נתניהו כי זוהי כניעה לשמאל, וביקש באמצעות פרקליטיו לדחות את הפרסום לפחות לאחר הגשת הרשימות, במטרה שהוא לא ישפיע על האופן שבו מסתדרת המפה הפוליטית. כתבנו המשפטי נטעאל בנדל חשף בשבוע שעבר בקשה נוספת של פרקליטי נתניהו: לא לפרסם את חומרי החקירה עד לאחר הבחירות, בניסיון לדלל את העיסוק הצפוי בהם.
לצד החלטת היועץ המשפטי, גם איחוד גנץ־לפיד משפיע על היערכות נתניהו לבחירות. בסתר ליבם וגם באמירות שהשמיעו פה ושם, מקורביו דווקא ייחלו לאיחוד הזה. הסיבה היא הערכה המבוססת על סקרים פנימיים, שלפיה בעקבות פרסום החלטת היועמ"ש ונוכח התגבשותה של מפלגה חזקה וגדולה בשמאל – הבייס הימני יתכנס עוד יותר לתוך עצמו, ישתכנע מטענות נתניהו על רדיפה והטיה נגדו ויתמוך בו בקלפי. מצביעה פוטנציאלית בעיירה דרומית אמרה לי השבוע: "אם בשמאל ינסו להפיל את נתניהו, אני אצביע דווקא ליכוד". ללמדנו שנתניהו מכיר היטב את נפש קהל היעד שלו.

למרות הערכות נתניהו על התכנסות מצביעי הימין לחיקו של הליכוד, במפלגות המרכז והימין המתינו גם כן לפרסום ההמלצות ומקווים כעת לאסוף אליהן את המצביעים שדווקא עשויים לנטוש את הליכוד בעקבות האישומים נגד ראש הממשלה. במפלגת הימין החדש, שבמידה רבה נבנתה לקראת הרגע הזה, נערכים ללכוד את קולותיהם של נוטשי הליכוד ולמנוע מהם להפליג הלאה לעבר גוש המרכז־שמאל. מבחינה זו, בנט ושקד נמצאים בפלונטר שהם נדרשים לפצח: מצד אחד להוות אלטרנטיבה לתומכי ליכוד שיבחרו לעזוב נוכח אישום נגד נתניהו, ומצד שני להמשיך ולהצהיר שכמפלגת ימין הם יתמכו רק בנתניהו (זה עם כתב האישום) לראשות הממשלה.
נתניהו מצידו ניסה השבוע להוכיח לבוחריו ששקד והימין החדש לא בצד שלו. הוא דרש משרת המשפטים לפרסם מסמכים שלדבריו מסייעים לחפותו, אף שידע כי איננה יכולה להיעתר לבקשה כזו שכן הסמכות לכך מצויה בידי היועץ המשפטי. לאחר שלא השיבה לפנייתו, טען נתניהו כי היא שותפה לניסיונות להפילו ללא הליך הוגן.
ראשי הימין החדש מהלכים בין הטיפות במערכת הבחירות הזו, שבסופה נדע אם מגיע להם צל"ש או טר"ש על מפץ הפרידה הרועם מהבית היהודי. עד כה הם חיזרו בעיקר אחרי הבייס הציוני־דתי ודיברו על "שני בתים לציונות הדתית", לקול מחאותיהם של אנשי הבית היהודי. לאחר הודעתו של מנדלבליט, מעתה הם יצטרכו להוכיח את יכולתם לסחוף אליהם את מצביעי הליכוד שכתב האישום ירתיע אותם, ולמנוע מהם לעבור לגוש המרכז־שמאל. גוש הימין נמצא במאבק הישרדות קשה, כאשר כחלון וליברמן נמצאים בקרבה מסוכנת לאחוז החסימה. אם בנט ושקד לא יצליחו להטות אליהם את נוטשי הליכוד, תבוסת הימין והתפוררותו לרסיסי מפלגות נוסח בחירות 92' עלולה להירשם על שמם.