יום ראשון, מרץ 9, 2025 | ט׳ באדר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
user
user

אלישיב רייכנר

החל את דרכו במקור ראשון ב-2000. כותב טור בענייני חברה ופריפריה במוסף 'יומן'. פרסם שבעה ספרים על החברה הישראלית

הגיע הזמן שנכיר: שינוי היחס לקהילת יוצאי אתיופיה מוטל על כולנו

בשנים האחרונות גדל מספרם של בני הקהילה האתיופית המבקשים לספר את סיפורם במגוון דרכים – בספרים, הרצאות, הצגות וסרטים. כבר יש מי שיספר, עכשיו צריכים מי שיקשיב

סוגיית היטמעותה של קהילת יוצאי אתיופיה בחברה הישראלית לא תוכרע במח"ש, וגם לא בכבישים. גם אחרי שחקירת מותו הטרגי של סלמון טקה תסתיים והמחאה ברחובות תדעך, תידרש החברה הישראלית להעצים את הפעולות שכבר נעשות למיגור היחס השלילי כלפי בני הקהילה. אי אפשר להסתפק בהטלת אחריות רק על משטרת ישראל ומשרדי הממשלה. השוטרים והפקידים הם קודם כול אזרחים, ולכן שינוי היחס מוטל על כתפי כולנו.

כדי שזה יקרה, צריכים להכיר טוב יותר את הסיפור של הקהילה האתיופית, ולשמוע אותו מכלי ראשון, מבני הקהילה. עזריה פטגיו, שעלה בגיל עשר מאתיופיה, מעביר במשך שש שנים הרצאות וסדנאות חווייתיות על מורשת ותרבות הקהילה האתיופית. תחת הכותרת 'הקס, הלוחם וחמשת החושים', הוא מספר את סיפורה של הקהילה באמצעים שונים לקבוצות של בני נוער ומבוגרים.

צילום: עזריה פטגיו
פעילות להכרת קהילת יוצאי אתיופיה. צילום: עזריה פטגיו
צילום: עזריה פטגיו
פעילות להכרת קהילת יוצאי אתיופיה. צילום: עזריה פטגיו

פטגיו משוכנע שהשילוב הנכון של בני הקהילה בחברה הישראלית יגיע רק מתוך היכרות. כבנו של קס, שבעבר ביקש להדחיק את מסורת אבותיו, פטגיו משוכנע היום שדווקא ההתחברות של צעירי הקהילה להיסטוריה ולמורשת של הוריהם, תחזק את הזהות שלהם ותעצים את השתלבותם בחברה.

עזריה פטגיו

בשנים האחרונות גדל מספרם של בני הקהילה האתיופית המבקשים לספר את סיפורם במגוון דרכים – בספרים, הרצאות, הצגות וסרטים. כבר יש מי שיספר, עכשיו צריכים מי שיקשיב. כדי להקשיב צריך להיפגש, ובחברה הישראלית המתבדלת לשבטיה זה לא קורה מספיק.

בכנס לשלום הילד שהתקיים לפני מספר שנים סיפר מנכ"ל משרד הקליטה באותם ימים, שבעיר רמת־גן למשל לא מתגוררת אפילו משפחה אחת של עולים מאתיופיה. הנתון הזה העלה בי אז הרהורים נוגים. אם לא חיים יחד ולא לומדים יחד במוסדות החינוך, אין מספיק הזדמנויות למפגש ולהיכרות.

מול המשבר הנוכחי, יש כאלה שבוחרים להשקיע אנרגיות בחיפוש טביעות אצבע של ארגוני שמאל במחאת הקהילה האתיופית, ואחרים שבוחרים לקעקע עוד יותר את אמינות המשטרה. לטווח ארוך, אלו וגם אלו לא יקדמו את השתלבותה של הקהילה האתיופית בחברה. השינוי המשמעותי יבוא ממפגש, היכרות והקשבה.

 

כתבות קשורות

הידיעה הבאה

כתבות אחרונות באתר

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.