בסוף השבוע האחרון, שבוע וחצי לאחר חג הפורים, נוספו עוד קרוב למאתיים חולי קורונה לרשימה ההולכת וגדלה. קשה לעקוב אחר המסלול שעשה כל אחד מהם, אולם מאלו שפורסמו, עולה כי רבים מהם משתייכים למגזר הדתי והחרדי – סעודות פורים גדולות, מקוואות, בתי מדרש ובתי כנסת הופיעו ברשימת האתרים בהם ביקרו.
בתקשורת נמשכה ההסתה נגד הציבור החרדי כאילו הוא אינו נשמע להוראות, וממשיך להתנהל כרגיל. זאת למרות שגם בציבור הכללי בילו את סוף השבוע בפארקים ובחוף הים. אבל כמה קל להסית (שוב) נגד החרדים.

האמת צריכה להיאמר – בציבור החרדי התקשו להבין בהתחלה את עוצמת הפגיעה. כשחלק גדול מהציבור מנותק מאמצעי התקשורת, לא ניזון מהטלוויזיה, אינטרנט או ווטסאפ, קשה להבין מה שקורה בעולם החיצון. גם תרבות ה"יהיה בסדר" האופיינית למגזר לא הטיבה עם הנושא. לקח זמן להפנים כי מדובר במגפה. בימים האחרונים מבינים שם יותר ויותר את חומרת הבעיה. מניינים בוטלו, ישיבות פוזרו. חנויות הבגדים, כלי הבית, הנעליים בריכוזים החרדים שבימים כתיקונם, שבועיים לפני פסח שוקקות חיים, סגרו בימים האחרונים את שעריהן. בעיתוני סוף השבוע של המגזר הציעו עוד ועוד חנויות שירותי קנייה מרחוק.
החשש הוא שהנזק כבר נעשה, זאת בשל מבנה החברה החרדית שהיא קהילתית בכל מובן, וכעת צריך לחשוב איך למזער נזקים. אדם חרדי מתפלל שלוש תפילות במניין עם עשרות אנשים, אם הוא משתייך למגזר החסידי הוא גם יקפיד על טבילה יומיומית במקווה, ובשבת ישתתף בטיש אצל האדמו"ר. סעודת שבת עם המשפחה המצומצמת- הורים, ילדים וסבא וסבתא היא לרוב עם מספר דו ספרתי של משתתפים. חשוב להבין כי חלק גדול מהמגזר לא משתמש כלל באינטרנט, כך בעוד רבים מאיתנו יכולים להשתמש כעת במשלוח עד הבית, הם נאלצים להצטופף בחנויות. הדברים הללו כבר נפסקו בימים האחרונים, וכעת כדי למנוע עוד נדבקים בימים הקרובים, חייבים להקפיד ולשמור על כללי ההרחקות.
אז במקום להסית, צריך לחשוב איך ניתן כעת למנוע את התפשטות המגיפה במגזר. עוד ועוד אכיפה בריכוזי הערים החרדיות – לוודא שאף בית כנסת או בית מדרש לא מתכנסים אנשים, להרבות בהסברה- אם זה ברדיו המגזרי, בעיתונות המגזרית ואפילו באמצעי הישן והמוכר- רכבים שעוברים ברחובות וכורזים, לסייע למגזר במעבר מהיר לעולם הקניות האון ליין באמצעים העומדים לרשותם, כל אלו ימזערו נזקים במגזר. "ונשמרתם מאד לנפשותיכם" , זו לא רק סיסמה, אלא חובה.