לאחר פריסת כוחות פיקוד העורף בבני ברק והשגת השליטה על העיר, בצה"ל הקימו מערך סיוע אזרחי דומה בעיר ירושלים. ועדת השרים להגדרת "אזור מוגבל" קבעה 4 רובעים בירושלים שנכנסו להסגר בעקבות התפשטות נגיף הקורונה. ההגבלות דומות למקבילה בבני ברק – כניסה או יציאה מאזור הרובע אינם מותרים אלא לעבודה חיונית, טיפול רפואי חיוני, הלוויה של בן משפחה מדרגה ראשונה, העברת קטין בין הורים גרושים או הליך משפטי.
מאחר ונושא ההצטיידות במזון לא יתאפשר, צה"ל יעמיד עבור אזורים אלו חמ"ל שיספק את צרכי התושבים עד סיום ההסגר. כמו כן לאחר ייצוב הכוחות בשטח הפעולה הבאה היא מיפוי האוכלוסייה וביצוע סקר כדי להבין כמה חמור המצב ולאחר מכן הוצאת חולים למלוניות או בתי חולים בהתאם לצורך. גם כן בדומה לנעשה בבני ברק.

על מקבלי ההחלטות להפיק לקחים מהמצב, נושא הוצאת החולים בבני ברק נכשל ונכון להיום רק מספר בודד של מאות חולים הוצאו מהעיר. הערכות הן כי הסיבה המרכזית היא סירוב החולים להתפנות בגלל הרצון לחגוג את חג הפסח יחד עם המשפחות. ולכן היום מקווים כי נושא הוצאת האוכלוסייה החולה מבני ברק תתפוס תאוצה. כמו כן במשרד הביטחון העמידו מקומות אכלוס ראויים מבחינת כשרות ושאר הצרכים הייחודיים לקהילה החרדית.
לצד זה צריך לומר, על צה"ל והמדינה בכלל להפעיל קצת יותר נחישות בטיפול באוכלוסייה החרדית, נדמה כי הצד הפוליטי של הסיפור מצליח להשפיע על הפעולות הנכונות לטיפול במגיפה. הבוקר היו אמורים בצה"ל להתחיל לבצע שורה ארוכה של בדיקות בבני ברק אולם בעקבות לחץ פוליטי ההליך בוטל. גורמים המעורים בסיפור אומרים כי ההליך רק נדחה עד לסיום הבירוקרטיה אבל נדמה שללא סקר מלא של מצב האוכלוסייה, צה"ל יתקשה מאוד להגיע להישג בטיפול בה.
עם כל הכבוד לחלוקת המזון, בלימת המגיפה תלויה בעיקר בטיפול באוכלוסייה ולא בהזנתה. הערכות הן כי אם חולים מבני ברק וירושלים לא יצאו מן העיר לאכלוס בבידוד תחת פיקוח המגיפה לא תיבלם, ההסגר על ערים אלו לא יפסק והמשק כולו יתעכב בחזרתו לשגרה.