ארגון "האחים המוסלמים" קם בשנת 1928 במצרים כדי לקדם שלוש מטרות: הראשונה – להילחם בכיבוש הבריטי במצרים, השנייה – להיאבק בהשפעה של תרבות המערב על החברות האסלאמיות, ובמיוחד בכל הקשור למעמד האישה ולתפקידה בחברה ובכלכלה, והשלישית – החלה של השריעה המוסלמית בארצות האסלאם.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– הורסי מסיבות: הטרולים שמודעים לגמרי לטרוליותם
– "התחושה בכדורסל הישראלי היא של ברדק. פרקו כל עול"
– משרד הביטחון מחליף ספק לחם, עובדי מאפייה בקריית שמונה יפוטרו
חסן אל-בנא, מייסד התנועה, הפיץ את רעיונותיה בכל ארצות האסלאם באמצעות כנסים שארגן, כשאחד האורחים והדוברים הקבועים בכנסים אלו היה המופתי של ירושלים, חאג' אמין אל-חוסייני. בכל מקום בו אומצו רעיונות הארגון החלו חבריו במאבקים נגד הכיבוש הזר: בצפון אפריקה נגד הצרפתים ובארץ ישראל נגד היהודים.

בהמשך, החלו תועמלני הארגון להתייחס גם אל מנהיגים מוסלמים כאל "כיבוש זר" אם אלה לא קיימו את מצוות האסלאם ולא החילו את השריעה האסלאמית, כלומר ניהלו את מדינותיהם על פי תכתיבי מדינות הכפירה באירופה ואמריקה. לכן, על פי תורת "האחים", מותר, ואף חובה, לצאת לג'יהאד נגד מנהיגים כאלה, אף שהם נולדו מוסלמים. האסלאם, על פי שיטתם, הוא המניע את המאמינים למהפכה נגד סדרי השלטון ואנשיו אם אלו אינם פועלים על פי הוראות האסלאם.
מנגד, בשנת 1932, ארבע שנים אחרי שנוסד ארגון "האחים המוסלמים", בחצי האי ערב נוסדה ממלכת סעודיה על ידי המלך המייסד עבד אל-עזיז אבן סעוד. ממלכה זו, מתחילת דרכה, התבססה על ברית בין משפחת המלוכה ומספר משפחות של חכמי דת דוגמת אל-שיח', אל-אלעאת'מין ובן באז. ההגות האסלאמית שחכמי דת אלה הפיצו התמקדה ברעיון שבעלי השלטון שולטים בחסדי האל ולכן אסור לאזרחים לצאת נגדם. חכמי הדת הסעודים טוענים שהם ממשיכי דרכו של "אלסלף אלצאלח" – "האבות המייסדים הצדיקים" של האסלאם – ולכן שיטת החשיבה הדתית שלהם נקראת "סלפיה".
תמיכת אנשי הדת בשלטון מגיעה לפעמים לרמה שקשה להאמין שהיא קיימת: בספר סעודי שכותרתו "הקשר בין השליט והנשלט" נכתב שאם השליט גורם סבל לאזרח, סבל זה נגרם בשל חטאיו נגד האל ולכן עליו לשוב בתשובה כדי שסבל השליט יוסר ממנו. משמעות אמירה זו היא שהשליט מתפקד כזרועו הארוכה של האל, ויחסו של האל לאזרח מתבטא ביחסו של השליט לאזרח. גישה זו משקפת את הברית החזקה הקיימת בסעודיה בין השלטון וחכמי הדת, שרתמו את הדת לשירות השלטון על מנת לתמוך בו ולשרת אותו.
ההגות האסלאמית של האחים המוסלמים היא מהפכנית, בעוד ההגות הדתית הסעודית משרתת את הסדר המדיני והפוליטי ומבססת אותו. אין דרך לגשר ולפשר בין שתי גישות אלה, ולכן המתח ביניהן גדול מאוד. כך מוסברות כמה עובדות הקשורות להיסטוריה של "האחים":

א. באמצע שנת 2012 נבחר מוחמד מורסי, נציג האחים המוסלמים, לנשיא מצרים. שנה לאחר מכן הודח בידי שר ההגנה שלו, עבד אל-פתאח א-סיסי, שבהמשך נבחר לנשיא ומכהן בתפקידו זה עד היום. שלטון א-סיסי הוציא את האחים המוסלמים אל מחוץ לחוק והוא רודף את פעיליו עד חורמה. כאשר סילק א-סיסי את מורסי בשנת 2013 סעודיה תמכה בו והזרימה מיליארדי דולרים לקופתו המדולדלת, כפיצוי על עצירת הסיוע האמריקני מצד הנשיא אובמה בשל תמיכת ממשלו בארגון האחים המוסלמים.
ב. המנהיגות של מדינת קטר תומכת בארגוני האחים המוסלמים, דוגמת חמאס, באמצעות כסף וגוף תקשורת ("אלג'זירה"). זו הסיבה העיקרית למצור שסעודיה, ובעקבותיה איחוד האמירויות ובחריין, הטילו על קטר לפני כשלוש שנים.
ג. הקשרים, מאחורי הקלעים ולפניהם, שסעודיה מקיימת עם ישראל במשך שנים לא מעטות מתבססים גם על העובדה שהיא תומכת במאבקה של זו נגד חמאס והג'יהאד האסלאמי, שכן אלו תנועות שיצאו מבית היוצר של האחים המוסלמים.
ד. מנהיג טורקיה, ארדואן, מייצג את הגישה המהפכנית של "האחים" ולכן הוא תומך בחמאס בעזה, ב"אחים" במצרים ובממשלה האסלאמיסטית בלוב. הוא גרם לסעודיה נזק תדמיתי לא ישוער באופן בו הוא חשף מה קרה לעיתונאי הסעודי ג'מאל ח'אשוקג'י בקונסוליה הסעודית באיסטנבול באוקטובר 2018.

לפני כעשרים יום, ב-10 בנובמבר, פרסמה מועצת חכמי האסלאם של סעודיה פתווה (פסק הלכה) שבו נאמר:
"כל מה שמזיק לאחדות השורה סביב המנהיגים המוסלמים כגון הפצת ספקות ומחשבות (רעות) או ייסוד קבוצות מאורגנות המביעות נאמנות (למי שאיננו שליט) או דברים דומים לכך, אסור על פי הקוראן והמסורת. בראש הקבוצות האלה, אשר אנחנו מזהירים מפניהן, נמצא ארגון "האחים המוסלמים". ארגון סוטה המתבסס על מאבק במנהיגים ומלחמה בהם, הפצת מדנים במדינות, ערעור החיים המשותפים בהן והצגת החברות האסלאמיות כאילו שהן כופרות. מאז שנוסד הארגון הזה הוא לא התעניין באמונה האסלאמית ולא במדעי הקוראן והמסורת, שכן כל עיסוקו הוא לתפוס את השלטון. לכן תולדות הארגון מלאות ברוע ומדנים, וממנו יצאו קבוצות טרור קיצוניות שהפיצו שחיתות בארצות ובקרב הציבור כמו פשעי האלימות והטרור סביב העולם שאנחנו יודעים ורואים.
"מהנאמר לעיל ברור שהאחים המוסלמים הוא ארגון טרור שאיננו מייצג את האסלאם, אלא הולך אחרי המטרות המפלגתיות שלו המנוגדות לדת הנאמנה שלנו. הוא מסתתר מאחורי הדת ופועל נגדה באמצעות פלגנות, הסתה, אלימות וטרור. הכול חייבים להיזהר מהארגון הזה, לא להצטרף אליו ולא להזדהות איתו."
עד כאן לשון פסק ההלכה.
מסמך זה מבטא באופן ברור את עומק האיבה והשנאה בין השלטון הסעודי ובין ארגוני האחים המוסלמים ותומכיהם, ובעיקר טורקיה וקטר, למרות ששני הצדדים הם מוסלמים סונים. השנאה הזו מסבירה מדוע ארגוני האחים המוסלמים, דוגמת חמאס והג'יהאד האסלאמי, פונים לאיראן השיעית כדי שזו תסייע להם במאבקם נגד סעודיה וחבריה – ישראל, למשל. איראן מכירה היטב את השסע באסלאם הסוני ומתגייסת בשמחה לסייע להם, כדי ליצור ולחזק את הקואליציה נגד סעודיה, שנואת נפשם. זו הסיבה שאיראן נותנת מסתור ומחסה לראשי ארגון "אל-קאעידה", שגם הוא תוצר מבית "האחים".
כאן גם מגיע הסבר לקשר בין סעודיה וישראל, שכן הקואליציה של איראן וארגוני "האחים המוסלמים" מאיימת הן על סעודיה והן על ישראל.