צירוף המילים "ראש הממשלה בנימין נתניהו" כבר כל כך ותיק, שכמעט שכחנו שהיו פה עוד ראשי ממשלה בעשרים השנים האחרונות. החודש, לפני עשרים שנה, נבחר אריאל שרון, המנהיג הקודם של הליכוד, לתפקיד ראש הממשלה. כשניצח את אהוד ברק בבחירות 2001, שרון היה מנהיג הימין, גנרל עטור קרבות ובולדוזר ההתנחלויות. חמש שנים לאחר מכן, כשירד מהבמה, הוא כבר לא היה מנהיג הימין
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
תקשיבי, אחותי: הנשים באינסטגרם שמיישירות מבט למציאות
השופט אגרנט לא התכוון להגן על מכחישי קורונה
מקורבים לצלחת של המוקטעה: לאן נעלמו החיסונים של הרשות?
אמש (רביעי) עלתה ב'כאן 11', הסדרה "שרון" של היוצר לוי זיני המספרת בשלושה פרקים את סיפור כהונתו של אריאל שרון מרגע היבחרו. כבר בפרק הראשון מונחים על השולחן קווי האופי השרוניים שמסבירים הרבה מהחלטותיו וצעדיו, כלוחם וכפוליטיקאי. בתיעוד הקריירה הצבאית שלו שרון מתואר כאגרסיבי, אכזר ושובר מוסכמות, אבל גם את בחירתו לראשות הממשלה בעיצומה של האינתיפאדה השנייה, מסביר אייל ארד בהיותו הבריון עם המקל הכי גדול שיוכל להפחיד את הערבים. משה קפלינסקי שכיהן כמזכירו הצבאי של שרון מסביר שהוא האמין ב"כוח ועוד יותר כוח", והבמאי זיני קושר בין הקשיחות של שרון למוצאו הרוסי.

הפרק הראשון מסתיים ביציאה למבצע 'חומת מגן', הרבה לפני נאום הרצליה של שרון בדצמבר 2003, בו אמר לראשונה את צמד המילים 'תוכנית ההתנתקות' והפך את תומכיו ליריביו. ובכל זאת, כבר הפרק הזה, מעלה הרהורים על ההערצה הכמעט עיוורת של הימין את שרון, לאורך שנים, חרף תכונותיו הבעייתיות.
בימיה הראשונים של ישיבת 'הר עציון', זמן לא רב לאחר מלחמת ששת הימים, הוא ביקר בישיבה כאלוף בצה"ל. שרון התרברב בפני התלמידים שהצבא הישראלי היה יכול להגיע במלחמה עד פקיסטן, אם רק היה רוצה. ראש הישיבה הרב יהודה עמיטל ז"ל לא אהב את דברי הרהב של שרון ומאז התייחס אליו בחשדנות. לעומתו, רוב הרבנים בציונות הדתית, ובוודאי מנהיגי ההתיישבות ביש"ע, אהדו אותו מאוד עד לפניית הפרסה שלו בעקירת גוש קטיף.
צבי הנדל בספרו האוטוביוגרפי החדש ('אהבה עזה') מתוודה על ההתעלמות בימין מצדדיו הבעייתיים של שרון. הוא מספר שכשדיבר במהלך המאבק בשרון על "עומק העקירה כעומק החקירה", הקניט אותו איתן הבר – פעם צעקתם "אריק מלך ישראל", מה אתה פתאום משנה את עמדתך? הנדל הודה בטעותו ואמר "בכל פעם כשדיברתם על השחיתויות של שרון ועל דפוסי ההתנהגות הפסולים שלו, לא האמנתי לכם… עכשיו אני יודע מי זה אריק האמיתי". הנדל מודה בפירוש: "היו דברים באישיות שלו שכן הכרנו, והעדפנו להתעלם מהם".
עדיין לא ראינו איך מסבירים בסדרה את התפנית הפוליטית של שרון, זה יבוא בהמשך. בינתיים, כבר בפרק הראשון אפשר לומר שהוא עוד תזכורת שכוחניות שמופיעה במערכה הראשונה של ההצגה, תופיע גם במערכה האחרונה שלה.