בין ההשפעות הפחות מורגשות של המגפה, שממשיכה להתנחל אצלנו כמו אורח שמזמן פספס את הכחכוחים בגרון ואת הצעות התה הקרירות, נמצאת ההבנה העצומה שרכשנו כולנו במושג "ויראלי". המילה שטיילה ממשרדי הרופא לממים מטופשים ברשת קיבלה פתאום המחשה מציאותית מאוד. קחו לדוגמה את המקרה שבו שני אימג'ים מקליפ של דרייק הפכו לבדיחה בינלאומית בן־לילה.
ואפרופו בדיחות בינלאומיות – שמעתם על הפסטה עם עגבניות השרי והפטה? המתכון המשונה שהומצא ב־2018 החל להדביק את תושביה התמימים של פינלנד ב־2019, הפך לבינלאומי ב־2020 ובחודש האחרון הוכרז על ידי ארגון הבריאות העולמי כמגפה. קשה לפתוח את הטיקטוק או את האינסטגרם בלי להיתקל בנשים ובגברים מאושרים שיספרו לנו בזה אחר זה, בהתלהבות דרמטית, שהמתכון "גרם למחסור של פטה בפינלנד" (הוא לא), ומיד יעברו לתצוגה זריזה של עגבניות שרי שמנמנות, מגדל גבוה של פטה, שיני שום, שמן זית, תבלינים, תנור, סיר פסטה, מסננת פסטה, הוצאה מהתנור, מעיכת המצרכים, ערבוב, קערה, עשבי תיבול, אגודל מורם.
אנשי המתכונים השתגעו. בני זוג ובני משפחה הציגו בדרמטיות את הרגע שבו הפתיעו את אהובי ליבם עם הפסטה הייחודית. ספורטאים היללו, כוכבי הוליווד שיבחו, אסף זמיר עשה סטורי. רק היה חסר שהאייתוללה חמינאי יעלה סרטון הכנה לטוויטר, יחד עם הודעה שצנטריפוגות האורניום יוקדשו מעתה לניקוי ולחיתוך עגבניות שרי ובלוקים של פטה.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– מילה כנגד מילה: מילון הפי־סי המאותגר־רוחבית השלם
– בהתאמה אישית: חמישה רעיונות למשלוח מנות קל ומושלם
– ההייטק זינק, הפערים החברתיים גדלו: ההתמודדות הישראלית של אחרי הקורונה
ובכן, מתוך תחושת שליחות כלפי קהל הקוראים הנאמן ותמיכה עזה בזכות הציבור לדעת, כותב שורות אלה יצא לבדוק הכצעקתה. לאחר הצלבת מתכונים קפדנית, בחירת גרסה אטרקטיבית, וגיחה לסופר הקרוב שהניבה את המצרכים הטריים ביותר – הגיע הרגע הגדול.
כשקולו הערב של ג'ון בונהם מנעים זמירות ברקע, העגבניות נשטפו, הפטה נשלפה, שיני השום נחתכו, שמן הזית זולף, התבלינים פוזרו והתנור אוכלס בתבנית גדושה בכל טוב. בעוד מי הפסטה מבעבעים בעדינות, המטבח התמלא בניחוחות שהזכירו לכותב את ילדותו בבקתה למרגלות הרי האפנינים, לפני שהדוצ'ה עלה לשלטון והעולם נעשה חשוך.
הטיימר העייף שנאחז במקרר בכוחותיו האחרונים צפצף בקול חלוש, ותבנית האפייה נשלפה מהתנור בהתרגשות קדושה. במזלג רועד ובמשקפיים מלאי אדים, נמעכו העגבניות הפצועות ומגדל הפטה הנוטה הוחרב עד היסוד. בעודה מהבילה, הפסטה התווספה אל תוך התבנית – מקרונים צהבהבים מבושלים לדרגת אל־דנטה מושלמת. המרכיבים עורבבו בזריזות, ומלמעלה הומטרו עליהם פתיתים שבריריים של פלפל שחור. בנשימה עצורה הועברה כמות נאה אל קערה ממתינה, ואחד, שניים, שלושה, ארבעה עלים של בזיליקום טרי הונחו מעל לגבעה הריחנית, עיטור ראוי למנה כה מלכותית. הקערה הוגשה, המזלג נשלף, ולרגע, כל העולם כולו עצר את נשימתו.
***
זה היה בסדר. סבבה כזה. בערך מה שהייתם מצפים כשאתם שומעים "אינספור עגבניות שרי שנאפות בתנור עם פטה ומעורבבות עם פסטה". אני באמת לא יודע איך אפשר לצפות למשהו אחר עם כמות כה מועטה של מצרכים וסדר עבודה כל כך מינימלי. רוצים פסטה ממש טובה? אולי תתחילו במתכון שהומצא באיטליה, במקום בארץ שענפי היצוא העיקריים שלה הם וודקה וקור. בכל מקרה, תוכלו למצוא בצד גרסה חביבה של המתכון, בתודה לוושינגטון פוסט.
פסטת פטה של הוושינגטון פוסט

מרכיבים
500 גרם עגבניות שרי
4 שיני שום
½ כוס שמן זית
מלח גס
200 גרם פטה יוונית
½ כפית אבקת צ'ילי חריף
פלפל שחור
½ ק"ג פסטה
עלי ריחן
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל–200 מעלות.
2. בתבנית אפייה מניחים את העגבניות, השום ורבע כוס שמן זית. פזרו מלח וערבבו. מניחים את גבינת הפטה במרכז, ומוסיפים את יתר שמן הזית. מפזרים אבקת צ'ילי ומעט פלפל שחור ומכניסים לתנור לכ–40 דקות, עד שהשום יתרכך והעגבניות ייאפו היטב.
3. בינתיים, מרתיחים מי מלח ומבשלים את הפסטה לדרגת אל–דנטה.
4. מועכים את הפטה והעגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים את הפסטה.
טועמים ומתבלים בעוד מלח ופלפל במקרה הצורך.
מגישים את הפסטה בקערה ומוסיפים מעליהן עלי בזיליקום טריים.
בתיאבון (?)