יום שני, אפריל 28, 2025 | ל׳ בניסן ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
user
user

השיעור הכי חשוב: תנו לימודים ולא קייטנה

סגירת פערי שנת הקורונה לא יכולות לקרות במסגרות העשרתיות בלבד הניתנות על ידי צוות וולנטרי

ילדינו פספסו שיעורים רבים וחשובים במהלך שנת הקורונה, אך השיעור החשוב מכולם שלא השכלנו ללמדם הוא החשיבות של קיום הבטחות. ואיך ילמדו זאת, אם אלו האמונים על חינוכם שלהם, טורחים להבטיח בקול תרועה רמה ומסיבות עיתונאים פומפיוזיות אך נכשלים ביישום.

ב-28.2.21 הבטיח ראש הממשלה נתניהו, כי הלימודים הרגילים ימשיכו גם בחודש יולי – "אנחנו חייבים לתת לילדים את ההזדמנות להשלים את מה שהם החסירו. נדאג לזכויות המורים, נדאג לתשלום מלא עבורם (תשלום עליי!), זה עליי. אני לוקח על זה אחריות יחד עם שר החינוך ושר האוצר. זה מה שנדרש לילדי ישראל, זה מה שמגיע להם".

שר החינוך יואב גלנט, עלה מיד אחריו והבטיח גם הוא:”…היום אנחנו מכריזים על החלק הראשון לצמצום הפערים בחינוך- חודש יולי כולו יהיה במתכונת של לימודים מלא… התכנית תהיה זמינה לתלמידי א'-יא".

בפועל, בשבוע שעבר הצהיר משרד החינוך על תכנית "בתי הספר והגנים מלמדים בקיץ" במהלכה בחודש יולי עתיד להתקיים מעיין ״בתי הספר של החופש הגדול״ במתכונת מורחבת ומעט מקיפה יותר. במילים אחרות, קייטנה ממלכתית מסובסדת, שמצד אחד, אכן תיתן שקט להורים, ואפשרות לעבוד באופן רגיל, מבלי לשבור את הראש (ואת קופת החיסכון), וזהו כמובן דבר מבורך, אשר יקל על הורים רבים. מנגד, ההתחייבות הייתה להארכת שנת הלימודים לטובת השלמת פערים לימודיים ורגשיים ולא עוד ימי קייטנה נחמדים ככל שיהיו.

דוח של בנק ישראל מסוף שנת 2020 הראה כי מדינת ישראל חוותה שיבוש של הלימודים בצורה נרחבת בהרבה מזו שחוו מדינות ה -OECD ושמחקרי עבר מראים ששיבוש מסוג זה מביא להשפעות ארוכות טווח בהשכלת התלמידים. כמובן, הדו"ח גם מראה כי הפגיעה קשה יותר ככל שמדובר באוכלוסיות מוחלשות יותר. לבסוף אומר הדוח כי אם לא יצומצמו אותם פערים, התלמידים עלולים לספוג פגיעה ארוכת טווח בכושר ההשתכרות שלהם ופערי המיומנות הקיימים בינינו לבין מדינות ה OECD רק יגדלו.

כנראה שסגירת פערים מסוג זה לא יכולה לקרות במסגרות העשרתיות בלבד הניתנות על ידי צוות וולנטרי הארכת שנת הלימודים הינה פעולה מורכבת התלויה בהסכמי השכר ותקציב גדול, זה נושא הנמצא בדיון הציבורי מזה שנים רבות. ברור ומובן מאליו שקל יותר להפעיל את המערכת במתכונת שניתנת כ"אקסטרה" אבל מדוע היה צורך לעמוד על הפודיום ולהבטיח דבר שקשה כל כך ליישמו? ומדוע לקיים מסיבת עיתונאים בטרם הוסכם מתווה כלשהו, בטרם נחתמו ההסכמים וההבטחה הייתה אפשרית?  ילדינו פספסו שיעורים רבים וחשובים במהלך שנת הקורונה אך השיעור שעוסק בקיום הבטחות הוא שיעור חשוב ועלינו לדרוש זאת מילדינו ונבחרי הציבור שלנו כאחד.

הידיעה הבאה

כתבות אחרונות באתר

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.