מאז שאני ילדה המאכל האהוב עליי היה טבית. סבתי העיראקית הייתה מכינה אותו רק באירועים מיוחדים, אני ממש זוכרת את ההתרגשות והציפייה, וכשזה היה קורה כל הבית היה מתמלא באווירת חג.
כילדה זה היה נראה לי משהו מאוד מסובך להכנה.
לפני החתונה שלי, כשנה לפני שסבתי נפטרה הגעתי אליה במיוחד וביקשתי ממנה שתלמד אותי צעד אחר צעד איך להכין את המתכון.
המתכון המקורי אכן טיפה מסובך שכולל תפירת עוף ומילויו באורז עם קורקבנים, אבל אני פישטתי אותו לרמה של 10 דקות הכנה והטעם גן עדן.
לכן מבחינת עלות-תועלת המתכון הפשוט שלי מנצח ומומלץ בעיקר לאימהות עסוקות כמוני.
הנה הוא לפניכם.
רכיבים:
2 בצלים
4 עגבניות
3 כוסות אורז
6 כרעיים של עוף
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
3 כפיות מרק עוף
5 כפיות בהרט
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצלים והעגבניות ומטגנים יחד בסיר בשמן (סיר שניתן להכניס לתנור).
מוסיפים את העוף ומטגנים כמה דקות.
מוסיפים מלח ופלפל.
מוסיפים את הרסק העגבניות ואת המרק עוף ומערבבים.
מוסיפים כוס מים ו3 כפיות של בהרט.
מוסיפים 3 כוסות אורז שהושרו קודם.
מוסיפים עוד 3 כוסות מים רותחים, 2 כפיות בהרט ועוד טיפה מלח.
לבשל רבע שעה על אש קטנה עם מכסה סגור.
להכניס לתנור ל-3 שעות על 100 מעלות.
להגיש עם עגבניות חתוכות ובצל, שמן זית, מלח ופלפל.
בתיאבון.