חומוס ובשר

מצרכים:
1 קילו חומוס
חצי קילו בשר לגולש
חצי מרור כוסברה
6 שיניי שום
6 – 5 פלפלים חריפים( למי שאוהב חריף)
1 – 2 גמבה
2 כפות סודה לשתייה
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
אופן ההכנה:
משרים חומוס במים למשך לילה שלם.
למחרת מכסים את הבשר במים ומבשלים בסיר אחד את הבשר כשעתיים עם התבלינים (אני ממליצה בסיר לחץ)
במקביל מחמים בסיר גדול את החומוס מביאים לרתיחה. כשהחומוס מתבשל (אחרי כ-40 דקות) מוסיפים את הסודה לשתייה עד שהקליפה מוסרת אט-אט מהחומוס.
אל סיר שלישי מעבירים את הבשר, החומוס ומוסיפים את הפלפלים החריפים, השום והכוסברה, מבשלים על אש נמוכה כשעתיים. חצי שעה לפני סיום הבישול מוסיפים את הגמבה.