יום שלישי, מרץ 4, 2025 | ד׳ באדר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
user
user

מבשלים לחג: המתכון המנצח של יעל שבח

הזמן קצר והמלאכה מרובה. יעל שבח משתפת את גולשי אתר מקור ראשון במתכון המנצח שלה לקראת חג הסוכות. פרויקט חגיגי וטעים במיוחד

כשהייתי בשירות הלאומי יצאנו קבוצת חברות לטיול במוצאי חג ראשון של סוכות. השעה הייתה חמש לפנות בוקר כשחזרנו לביתה של חברה והתכוננו לשינה.

בדיוק אז אמא שלה התעוררה והציעה לפני שנלך לישון שנאכל משהו, ומיד הכינה לנו מרק "חרירה" לא מהעולם הזה. בעקבותיו אני סבורה שהשינה שלי הייתה מושלמת ואני תמיד שואפת לחזור לאותו הרגע כשאני עייפה מאוד.

מאז המרק הזה מככב אצלנו כמעט אחת לשבוע בימות החורף ומקשט כל סיום צום או אירוע חגיגי אחר בשל היותו כל כך עשיר, משביע ותמיד נטרף עד הסוף.

מצרכים:

3 כפות שמן זית

2 בצלים, קלופים

3 גזרים קלופים חתוכים לקוביות

6 שיני שום, קלופות

2 ענפי סלרי, כולל העלים

2 ענפי עלי מנגולד

2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

2 קולורבי קלופים חתוכים לקוביות

2 קישואים קלופים חתוכים לקוביות

6 כוסות מים רותחים

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פפריקה מתוקה

3/4 כפית בהרט או כמון

1 כפית מלח

1 קופסת שימורים גרגירי חומוס (או 1/2 שקית גרגירי חומוס קפואים)

3/4 כוס עדשים ירוקות/חומות אפשר גם וגם.

1/2 צרור עלי כוסברה

1/2 צרור פטרוזיליה

אפשר להוסיף קצת שמיר

4 עגבניות מגורדות

אופן הכנה:

  1. בסיר גדול מחממים שמן זית ומכניסים את הבצל, השום, הגזר, המנגולד והסלרי. מטגנים עד שהם מתרככים.
  2. מוסיפים את גרגירי החומוס, העגבניות המרוסקות, העלים והעדשים ומבשלים עד אש בינונית במשך 40 דקות או עד שהעדשים מתרככות.
  3. nוסיפים מים רותחים, כורכום, מלח, פפריקה וכמון או בהרט ומערבבים.
  4. מוסיפים מים במידת הצורך ומרתיחים על אש בינוני שעתיים לפחות.

מגישים עם כיכר לחם.

למי שאוהב, אפשר ומומלץ להוסיף כף עריסה לצלחת.

תהנו וחג שמח!!

הידיעה הבאה

כתבות אחרונות באתר

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.