יום שלישי, מרץ 4, 2025 | ד׳ באדר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
user
user

אמילי מואטי

חברת כנסת מטעם מפלגת העבודה

מבשלים לחג: המתכון המנצח של ח"כ אמילי מואטי

הזמן קצר והמלאכה מרובה ח"כ אמילי מואטי משתפת את גולשי אתר מקור ראשון במתכון המנצח שלה לקראת חג הסוכות. פרויקט חגיגי וטעים במיוחד

יש אוכל טוניסאי בשם פקיילה עם עסבאנה (הטריפולטאים קוראים לזה טבייחה בסלק). אימא שלי מכינה אותו בצורה יוצאת דופן, רק סבא שלי שלמה ז"ל ידע להכין טוב יותר ממנה. אני לומדת לאט, הפעם האחרונה שהכנתי, ממש לפני שבועיים, בערב ראש השנה הייתה המוצלחת מכל הפעמים שקדמו לה.

מצרכים:

לפקיילה:

תרד טרי (רצוי)

שמן

ראש שום

שעועית לבנה

כוסברה

נענע

בשר (אצלנו עושים את זה עם עצמות מח עצם אך גם קילו כבש יעשה את העבודה (משפחות טבעוניות יכולות לוותר על בשר(

לעסבאנה (לא חובה):

מעיים

קורקבנים

עריסה

סלק

סלרי

בצל

תרד

קוסקוס: קנו מוכן ועקבו אחר ההוראות

אופן ההכנה:

בסיר עם שמן מטגנים את התרד ומועכים עד לקבלת צבע חום שחור(לא לחרוך). לאח הטיגון יש לטחון ולהחזיר לסיר את התרד, להוסיף חצי קילו שעועית לבנה, את הבשר וחצי ראש שום לפחות.

מוסיפים מים עד לכיסוי מלא ומבשלים.

כשהבשר והשעועית כמעט מבושלים מוסיפים מלח, פלפל, מעט כמון, צרור כוסברה ונענע קצוצים וממשיכים לבשל.

עסבאנה זה מעיים ממולאות בחתיכות בשר, ריאות וקורקבנים, כשהכול מבושל וקצוץ ומלא עשבי תיבול, בצל, תרד, סלרי שום, אריסה ו… שמן .

מכניסים לסיר הפקיילה ומבשלים יחד על אש קטנה. כעבור שעתיים מעבירים לפלטה עד הארוחה.

מניחים כמה חופנים של קוסקוס בצלחת עמוקה, מעל את הפקיילה והבשר (אך להיזהר לא להטביע את הקוסקוס.

חג שמח ובתאבון!

הידיעה הבאה

כתבות אחרונות באתר

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.