אם יו"ר הליכוד בנימין נתניהו יחתום על עסקת הטיעון המדוברת תתרחש בוודאי דרמה גדולה בתוך מפלגתו. אך למעשה, חתימה על עסקת טיעון תיגע לא רק בצמרת הליכוד, אלא גם במפלגת ימינה, שברצותם יפרקו את הממשלה וברצותם ימשיכו לכהן בה.
כזכור, הסיבה שימינה נכנסה לקואליציה עם העבודה, מרצ ורע"מ על חשבון בחירות חמישיות הצליחה לעמוד בתוקף כל עוד לא הייתה לימין אופציה אחרת להקמת ממשלה בעלת קווים אידאולוגיים משותפים. אולם, ברגע שהמכשול המכונה "נתניהו" כבר לא בזירה, לא ברור מה עוד יעניק להם את החזית החזקה אותה הם מציגים נגדו ונגד שאר מפלגות הימין. אכן, יש לשרים תפקידים טובים, מקום שמור בקואליציה, מדינה מתפקדת ומהלכים שמקודמים, אבל הידיעה שעם התקדמות המגעים להגעה להסדר שלאחריו יגיע הליך בחירות בליכוד – פותחת בפני הח"כים מימינה כל כך הרבה אופציות.
לנגד ששת חברי ימינה בממשלה עומדות אפשרויות שונות; לראש הממשלה נפתלי בנט קיימת האופציה לפרוש לגמרי מהחיים הפוליטיים, מה שיגזור דין מוות על מפלגתו, או להתאחד עם מפלגות אחרות. כמו כן, קיימת האפשרות כי יבחר לבנות רשימת חברים חדשה או שונה.
על שרת הפנים איילת שקד לחשב מסלול מחדש: האם בשלב כזה או אחר תהיה לה האפשרות להגשים את החלום ולהצטרף לשורות הליכוד? האם תישאר נאמנה לבנט אם יבחר להמשיך בזירה הפוליטית, ואם כן עם מי ובאיזה מקום תמוקם. האפשרות ששקד תפרק את הממשלה היא הטריוויאלית, אך לא בטוח שזה יקרה בטרם ייבחר יו"ר אחר לליכוד או שתתבהר המפה הפוליטית.
שאר הח"כים עוד המומים ומשתדלים שלא להתבטא בנושא. מבחינתם, זה לא רלוונטי כרגע, וחלקם אף סבורים שיו"ר האופוזיציה לא יחתום על העסקה שמוצעת לו בסופו של דבר. "אני בכלל לא בטוח שתהיה עסקה", אמר למקור ראשון אחד מחברי הכנסת מימינה שמסרב להודיע על מהלכיו באשר להמשך קיום הקואליציה.
עוד אי אפשר לטעון שאין אופציה שתקום ממשלה חלופית, אך זה עוד יכול לקחת זמן וכולם נזהרים. אתמול(א') אמר יו"ר המפלגה, ראש הממשלה בנט כי "לצד כל הגרפים והתרחישים – תנוח דעתכם, ממשלת ישראל עובדת וממשיכה לעבוד, בעבודה שקטה וטובה, שנעשית יום אחרי יום למען אזרחי ישראל".