שר המשפטים, גדעון סער, פרסם הבוקר (ב') הודעה בה העניק גיבוי למועמדתו לתפקיד היועץ המשפטי לממשלה הבא, עורכת הדין גלי בהרב מיארה. אולם, בלי ששר המשפטים שם לב, בהודעה הארוכה והנמלצת, שנועדה להגן על המינוי הפרובלמטי, הוא למעשה אישר את הטענה המרכזית נגד המינוי, ולפיה בהרב מיארה היא מועמדת אלמונית, וממילא לא ברורים המניעים למינויה.
כזכור, למדינת ישראל ניסיון רע מאוד עם ניסיון למנות יועץ משפטי לממשלה ששמו איננו מוכר במערכת המשפט. ההחלטה למנות את רוני בר און ליועץ המשפטי לממשלה בשנת 1997 הכניסה את מדינת ישראל לסחרור, הובילה לחקירות משטרה, ובהמשך הביאה לשינוי כל תהליך מינוי היועץ המשפטי לממשלה. בר און, שלימים הפך לפוליטיקאי בכיר, היה באותם ימים עורך דין ירושלמי שמוכר בעיקר בסביבתו, ופעיל ליכוד בדרג הביניים. איש לא חשב עליו כמועמד טבעי לתפקיד היועמ"ש, וממילא ההחלטה למנותו לתפקיד נתקלה בחשדנות מידית. מכאן ועד לחשדות לפיהם המינוי נעשה כחלק מעסקה אפלה שנועדה למלט את בכירי ש"ס מאימת הדין (עסקה שקיומה מעולם לא הוכח כמובן) הדרך כבר הייתה קצרה.
איננו באים לרמוז כאן שמינוי בהרב מיארה נעשה ממניעים דומים. אולם, על אלמוניותה דומה שאין חולק. גם גדעון סער הודה בכך כאשר בהודעה שפרסם כתב בין היתר "כל מי שתקפו אותה בשבועות החולפים וביתר שאת ביממה האחרונה אינם מכירים אותה כלל, את יכולותיה ואת כישוריה". מועמד ליועץ משפטי לממשלה אמור להיות אחד כזה שלציבור הרחב ישנו מושג, לפחות כללי, הן על איכויותיו כמשפטן ובעיקר על עמדותיו בשורה של סוגיות משפטיות עקרוניות העומדות על הפרק. אם "כל מי" שתקפו את מועמדותה של בהרב מיארה, "אינם מכירים אותה כלל", יש פה בעיה קשה מאוד. האם לחברי ועדת האיתור למשרת היועמ"ש ניתנה ההזדמנות להכיר אותה? ספק רב. מה שבטוח הוא שגם חלק ניכר מהממליצים שאת שמם ציינה עבור הוועדה אינם מכירים אותה היטב, כפי שפרסם עמיתנו אבישי גרינצייג בשורה של פרסומים מביכים למדי עבור המועמדת ופטרונה סער.
אך זה איננו המשפט המעניין היחיד בהודעתו של סער. בין היתר ציין שר המשפטים כי בהרב מיארה "מכירה היטב את משרד המשפטים, את השירות המשפטי הציבורי כולו". מדובר בהכרזה מעניינת משום שמספר בכירים במערכת המשפטית, ותיקים ומקושרים, עמם שוחחנו בתקופה האחרונה, טענו בתוקף שכלל אינם מכירים את בהרב מיארה. את מסדרונות מטה משרד המשפטים היא מדדה ברגליה מעט מאוד, ושמה בקרב בכירי התחום כמעט שאיננו מוכר. בהרב מיארה אכן קנתה לה שם של פרקליטה חרוצה ומוכשרת בתחום המשפט האזרחי במחוז תל אביב, אך בנקודה הזו מסתיים הפרופיל הציבורי שלה. הטענה שהיא מחזיקה בניסיון משפטי מתאים לכהונה שאליה היא מתעתדת נשללה אפילו על ידי יו"ר ועדת האיתור, נשיא בית המשפט העליון לשעבר, השופט בדימוס אשר גרוניס.
אם לא יהיה אירוע דרמטי, בהרב מיארה תמונה כנראה כבר ביום ראשון הקרוב לתפקיד היועצת המשפטית לממשלה. יש לקוות שמה שנגלה בתקופה הקרובה יהיה בבחינת הפתעה לטובה, ולא עוד פרשיית מינוי לא ראויה ומביכה.