שר הביטחון בני גנץ סיכם הערב (ה') ביקור פורה מאוד בבחריין, עם יומיים עמוסים בפגישות. הלילה הקרוב, עם זאת, צפוי להיות לא שקט עבור שר הביטחון. חיסול מנהיג דאעש על ידי האמריקנים, קילומטרים ספורים מישראל, מבטיח כי את שעות הלילה לא יבלה את בשינה עמוקה, עם כל הכבוד למלון "ארבע העונות" המופלא בבחריין.
האמריקנים כמובן, לא נדרשים לאישור מישראל כדי לחסל מנהיג כזה או אחר. המשימה, שבוצעה תוך נוכחות קרקעית, משדרת נחישות ויציבות אסטרטגית. בארה"ב בחרו בקו ברור של מלחמה בטרור מחוץ לתחום מדינתם, בהפעלת מעט כוח בחוזקה לעומת ריבוי תגובות מתונות או חלשות.
בטרם נסע לביקורו בבחריין, נאם גנץ בכנס ה-INSS והפתיע כשסיפר כי ישראל חוזרת ומציעה סיוע ללבנון המתפרקת. לדבריו, כל הגורמים הרלוונטיים בממשלה מעודכנים. גנץ, שהיה בעבר מפקד יחידת הקישור ללבנון והאחרון לצאת ממנה, אמר לא פעם שהעם הלבנוני אינו אויב, וכשישראל יכולה לעשות משהו חיובי בלבנון הוא צריך להיעשות. במצב בו 5,000 חיילים עזבו את צבא לבנון על רקע קשיים הומניטריים, מבין גנץ כי הדבר משקף את מצב החברה בלבנון, ומבחינתו, ישראל מעדיפה לראות את לבנון יציבה ולא מתפרקת.
במהלך פגישותיו הסגורות בבחריין עלתה גם הסוגיה הפלסטינית. גנץ, כמו מדינת ישראל, לא מתרגש מהעלאת הנושא, שכן מדינות המפרץ, כמו גם מרוקו וסודן, חתמו על הסכמי אברהם בידיעה שסוגיה זו עודנה פתוחה. כשנשאל גנץ באותן שיחות על הנושא, הוא הצביע על מה שבעיניו נחשב להישג – מניעת הסיפוח. הוא בטוח שהמניע לחתירה והתקדמות עם הפלסטינים צריך להיות קשור לסיבות שלנו ולא לסיבות שלהם.
גם סעודיה, בין היתר, עלתה בשיחות. סעודיה נחשבת גורם מאוד משמעותי בהשפעתה על בחריין, ובשיחות עלה נושא תכנון בניית מעבר נוסף אליה. בישראל מרוצים מרמת הסיקור התקשורתי והראיונות שנתן גנץ לתקשורת המקומית, ובטוחים שכל מילה שלו מגיעה לסעודים והמסרים עוברים היטב.

כל נושאי החוץ שעלו בשיחות בבחריין לא מפחיתים מערכו של נושא הישיבה באביתר, שגנץ יודע כי ההכרעה בקשר אליו מאיימת על הקואליציה. "לא", השיב לשאלתי אם קרא את חוות הדעת של היועמ"ש בנושא. "נחזור לארץ – נחזור לפוליטיקה". והוסיף כי "כשהממשלה הזו הוקמה, הצדדים כולם הגיעו לשורה של הסכמים לגבי אביתר" – כלומר מה שהחוק אומר זה מה שיקרה.