יום חמישי, אפריל 3, 2025 | ה׳ בניסן ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
user
user

ד״ר ערן הררי

ראש המו”פ הייחודי הגלובאלי, טבע.

הגיבורים של המאה ה-21 נראים אחרת, חושבים אחרת ומדברים אחרת

הגיבורים של היום אינם הגיבורים הקלאסיים להם הורגלנו בעבר. ד"ר ערן הררי על פרויקט מיוחד לבעלי מוגבלויות שמעודד יצירה טכנולוגית מחוץ לקופסה

היצירתיות, המוטיבציה והחשיבה מחוץ לקופסה של אוכלוסיות מגוונות בכלל ואנשים עם מוגבלות בפרט, עשויות להיות הדרך לפתרון בעיות העתיד של עולמות המדע והטכנולוגיה. במסגרת פרויקט חדשני, 'ביוטק – הדור הבא', אנו נותנים לנערות ולנערים בעלי מוגבלויות את הכלים להתפתח מקצועית ולפתח פתרונות חדשניים בעולמות הפארמה והביוטק. בזכות הגיבורים החדשים שלנו, העתיד נראה ורוד.

גל האומיקרון אולי ממחיש יותר מכל כי יש בידי העולם המודרני את הכלים להמשיך ולהתנהל גם תוך כדי מגפה עולמית. מזה שנתיים שאנו מצויים במשבר בריאותי וכלכלי, כזה המצריך פתרונות יצירתיים והתנהלות במציאות המשתנה לנגד עינינו. הפתרונות המאפשרים לנו ניהול חיים נורמלים ככל האפשר גם במצב העניינים הזה, באים ויבואו מתוך עולמות המחקר, הרפואה ופיתוח התרופות.

הגיבורים של היום אינם הגיבורים הקלאסיים להם הורגלנו בעבר. הם אינם מדינאים, מצביאים וגנרלים, אינם לוחמי אש או אנשי משטרה. היום אנו חבים תודה לאנשים מסוג אחר, גיבורי הביו-טכנולוגיה. כמובן שאין לבטל את תרומתם החשובה של רבים אחרים אם יותר ויותר אנו נושאים את עיננו ועם דווקא למדענים והיזמים, העמלים יומם וליל על פיתוח חיסונים, תרופות וציוד רפואי מתקדם. הם אלו המאפשרים לנו את החיים לצד המגפה, והם שהוכיחו לעולם מהי חשיבות עולם הביוטכנולוגיה, שנדמה היום, אפילו יותר מבעבר, כחדשני ובלתי מוגבל. בגלריה

ובעולם הזה, המציאות היא אחרת. לא תמצאו בו תמיד דמויות שובות לב חזקות וכריזמטיות, לא נדרש בו פופוליזם אלא דווקא סט כישורים שונה בתכלית. נדרשות חשיבה יצירתית, יכולת מחקר והעמקה, ראייה לא שגרתית לצד הרצון והיכולת לשתף פעולה עם אחרים. אלה הם המנועים המשיטים את ספינת הביוטכנולוגיה קדימה. מגפת הקורונה הוכיחה כי אנו זקוקים לפתרונות אחרים. אנחנו מבינים שהגיבור שלנו לא חייב להישמע או להיראות  כמו יוליוס קיסר או אלכסנדר מוקדון. המגפה העולמית שבתחילה שטלטלה את חיינו גם  גרמה לנו להביט ימינה ושמאלה ולחפש את הפתרונות במקומות אחרים וביניהם גם בקרב אנשים  עם מוגבלות.

זו השנה השנייה בה אני משמש כמנטור בפרויקט 'ביוטק – הדור הבא', בה בכירים מחברת טבע ואחרים מדריכים קבוצות משותפות של בני נוער, יהודים וערבים, עם וללא מוגבלויות, בעודם מפתחים סטארט-אפים הנוגעים לעולמות הנגישות, הביו-טק והפארמה. כ-150 בני נוער בגילאי 12-18 מכל רחבי הארץ, נפגשים אחת לשבוע ורוכשים את הידע והכלים להצלחה ולהשתלבות בעמדות בכירות בעולם העסקים המחקר והיזמות, בדגש על עולמות הבריאות והנגישות.

יצרנו תכנית בה בני הנוער מגיעים מרקע מגוון – יהודים וערבים, עם וללא מוגבלות, מתוך הבנה כי הגיוון האנושי מביא עמו יתרון כפול: הגברת היצירתיות, לצד יצירת חיבורים בין בני נוער שונים ובעיקר, הענקת הזדמנות שווה לאלה היכולים להביא את פריצת הדרך הבאה לעולם הביו-טכנולוגיה, אלה שלצערנו כל כך קל להתעלם מהם כאשר מחפשים את הדבר הגדול הבא.

אנו כבר רואים סנוניות ראשונות להצלחה שבדרך. לאחר תהליך סינון מורכב אלין התכוננו בני הנוער  זמן רב, נבחרו מספר פרויקטים מרתקים ויצירתיים, כולם בני ביצוע. מאפליקציה שבאמצעות סריקה פשוטה של אריזת התרופות מספקת הסברים על התרופה, רכיביה ותופעות הלוואי, שולחת תזכורת ללקיחתה ומעדכנת מתי והיכן לרכוש את החפיסה הבאה; דרך אפליקציה שמקשרת בין תורם לאדם הזקוק לתרומות דם על פי נתונים אישיים; ועד כוסות שתייה אכילות ומזינות המכילות  ויטמינים.

זו השנה השנייה בה אני מלווה את הפרויקט, והראשונה בה בחרנו להתמקד במשתתפים מעולמות מגוונים. החשיבה היצירתית, המוטיבציה, ורוח שיתוף הפעולה שאני נתקל בה במפגשים מרשימה ומדהימה אותי כל פעם מחדש. בכל מפגש אני זוכה לראות את הגיבורים הבאים של עולם הביו-טכנולוגיה צומחים ממש כאן. והם נראים אחרת, ומדברים אחרת, והם יביאו עמם לא רק הישגים גדולים, אלא שינויי תפיסתי שאמור היה לבוא מזמן.

הידיעה הבאה

כתבות אחרונות באתר

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.