"אני פונה לאזרחים היהודים, רוצה להציע לכם את הדיל של האלף. לא של המאה, של האלף. לחיות בשוויון בדמוקרטיה, רק שותפות יהודית-ערבית היא אבן היסוד לעשות שינוי במדינה", הכריז יו"ר הרשימה המשותפת, איימן עודה בחודש פברואר 2020. עודה שנחשב אז לערבי החדש, הלא־לאומני, הדמוקרט שזנח את המחלוקות הישנות ובא לכונן יחסים אחרים בין החברה הערבית למוסדות המדינה.
אלא שמאז עודה מנסה בעיקר לתפוס את החבל משני קצותיו: דורש מהמשטרה לאכוף את החוק בחברה הערבית ולמנוע את תפוצת הנשק שמביאה לנרצחים רבים, אך נוקט גם בקו קיצוני בו כל תלונה או עלילה נגד המשטרה מקבלות במה נרחבת וזעקות שבר.
כמה חודשים לאחר מכן, בנאום נרגש בכנסת, תבע עודה מהמשטרה לעצור באופן מיידי את גל הרציחות במגזר הערבי. "תיכנסו באבא שלהם, לכסח את להם את הפרצוף, תכסחו את הפרצוף של ארגוני הפשעה המאורגן – אנחנו רוצים לחיות בחברה ללא נשק", זעק. "94 מהשכנים שלי, מהאחים שלי, נהרגו השנה".
קריאותיו של עודה יחד עם בכירים נוספים, פוליטיקאים ואישי חינוך מהחברה הערבית, זכו לאוזן קשבת. בחודש מרץ 2021 הוקם במשטרה אגף סיכול פשיעה בחברה הערבית, פעילות המשטרה בריכוזים הערביים הוגברה, חלה עלייה בתפיסות הנשק וירידה קלה במספר הנרצחים.
אלא שמרגע שהמשטרה נכנסה בעובי הקורה לסוגיה – היא מקבלת מחברי הרשימה המשותפת ביקורת נוקבת בלי גרם של תמיכה בהתמודדות מול העבריינות הערבית.
בקיץ האחרון, בעקבות שורת עימותים בין המשטרה לגורמי פשיעה, יזם עודה כנס שנערך בכנסת בנושא "נפגעי אלימות משטרתית". בין הנואמים היה מחמוד עומאר, תושב דיר אל אסד, שסיפר על העימותים בין המשטרה לבין התושבים שבועות ספורים קודם לכן. באירוע, בו נפצעו שלושה שוטרים ושתי ניידות הוצתו החל, על פי המשטרה, לאחר שהכוחות נכנסו ליישוב בשל דיווחים על פתיחה באש בלב חתונה. לדברי עומאר "אמרנו למשטרה שהיא סתם רוצה להיכנס, ביקשנו מהם שלא יגיעו ובכל זאת נכנסו והחלו לירות, לזרוק רימונים ולעשות לנו אינתיפאדה בתוך דיר אל אסד".
לפני כחמישה חודשים במסעדת "הזקן והים" ביפו התרחש עימות בין עובדים לבין שוטרים שהגיעו לאכוף את החוק במקום. אחד העובדים החליט להפוך את האירוע לתגרה בה נפגע שוטר. למחרת התקיימה עצרת תמיכה במסעדה כאשר בין הנוכחים גם חברי הכנסת איימן עודה וסאמי אבו שחאדה.
אתמול (א') קרא עודה לצעירים ערבים לא להתגייס למשטרה. "אסור שהצעירים יצטרפו לכוחות הכיבוש. אני קורא לצעירים שכבר הצטרפו, שהם לא יותר מאחוז אחד, בסך הכול כמה אלפים, שההצטרפות שלהם מעליבה ומשפילה, אני קורא להם – תזרקו להם את הנשק בפרצוף ותגידו להם שהמקום שלנו לא איתכם. לא נהיה חלק מהעוול ומהפשע". אחרי שדרש כל כך את מעורבות המשטרה בחברה הערבית – האירוע אכן לא מובן, אבל מי שעוקב אחרי פועלו גם לא מופתע.