בעיית ההשמנה – אלבַּדַאנַה, ברמדאן צצה, עולה ותופחת בכל שנה מחדש. מדוע דווקא בחודש הצום יש תופעה של השמנה? הנה כמה מהסיבות:
- אכילה ללא הפסקה בשעות הערב והלילה. בין סעודת שבירת הצום – האִפְטַאר לבין "הסעודה המפסקת" – א-סֻחוּר, נהוג לאכול מספר סעודות יחד עם קרובי המשפחה. כמות האוכל גדולה מן הרגיל.
- אכילת מאכלים עשירים בקלוריות ובשומנים כמו כְּנַאפה, קַטַאאִ'ף ומטוגנים והפרזה בממתקים ובפיצוחים- מֻכַּסרַאת.
- מנוחה, שינה וחוסר פעילות גופנית בשל העייפות מהצום.
מי הן מדינות ערב שבהן אחוז השמנים הוא הגבוה ביותר?
כווית צועדת בראש הרשימה. כ- 30% מאזרחיה בעלי שומן יתר. במקום השני נמצאת קטר, שבה אחוז השמנים הוא 29.9%. יותר משליש מהם נשים.
במקום השלישי – מצרים, שבה 29.2% מהתושבים סובלים מהשמנת יתר. כנראה בשל ירידת מחירי האוכל המהיר והג'אנק פוד. במקום הרביעי – איחוד האמירויות, שם 29% מהתושבים הם בעלי שומן יתר. ובמקום החמישי – ממלכת ירדן, שם אחוז השמנים הוא 28.9% . רובן נשים.
אחרי ירדן נמצאות: ערב הסעודית, לוב, בחריין, סוריה ועיראק.
איך מרזים ברמדאן בכל זאת?
חודש רמדאן הוא "תור הזהב" של היועצות התזונתיות והדיאטניות – אַחִ'צַאאִ'יַאת א-תַעְ'דִ'יַה. הן מתראיינות בימים אלה וממליצות פשוט לשתות הרבה מים במקום משקאות ממותקים, ולעסוק בפעילות גופנית, כמאמר הפתגם – פִי אלחַרַכֶּה בַּרַכֶּה. בתנועה יש ברכה.
– ניתן למצוא טורים קודמים כאן באתר ובבלוג "הקריקטורה השבועית של עידית"

מה בקריקטורה?
הסעודי מצד ימין נראה רזה בתחילת רמדאן – בִּדַאיַת רַמַדאן. ואילו מצד שמאל הוא שמן, כרסו הולכת לפניו כי הוא כבר בסוף רמדאן – נִהַאיַת רַמַדאן. הקריקטוריסט מתייחס לתופעת השמנת היתר המוגזמת בחודש הצום.
הידעתם?
באמירות רַאס אלחַ'יְמַה יצאו בתחרות "דיאטה" לתושבים: התחרות נקראה: אתגר היורד במשקל – תַחַדִי חַ'אסִר אלוַזְן, והיא נועדה לעודד את התושבים לאמץ אורח חיים בריא ותזונה נכונה. המשתתפים, 3000 במספר, נדרשים להישקל במרפאה ביום תחילת התחרות ובסופה. כל ירידה של ק"ג במשקל מזכה את המשתתפים ב 500 דרהם. שווה, לא?