אחרי שנשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, הכריע והחליט כי משמרות המהפכה לא יוסרו מרשימת ארגוני הטרור, כפי שהערכנו כאן באתר מקור ראשון בשבוע שעבר, בישראל מקווים כי ההצלחה במישור הזה תוביל להצלחות נוספות, ואולי לשינוי כולל בהתנהלות האמריקנים באשר לעמדת ישראל בנושא הסכם הגרעין.
ראש הממשלה בנט ושר החוץ לפיד החליטו לאמץ את עמדת שר הביטחון גנץ וללכת יד ביד עם האמריקנים, בלי לייצר עימות סביב הנושא. בעוד שבצה"ל מאוכזבים מהאמריקנים שלא מסייעים מול האיראנים, ואומרים כי המלחמה מול איראן אפשרית, אבל ללא הסיוע האמריקני זה יהיה קשה הרבה יותר. על פי ההערכות בצה"ל, האיראנים ממשיכים להתקדם לעבר הפצצה הגרעינית, אך עדיין רחוקים שנתיים מקבלת ההחלטה וכמה חודשים בודדים מנקודת אל חזור.
גם אם ממשלת ישראל תורה לצה"ל לתקוף באיראן מחר בבוקר, יש לצה"ל את היכולת לבצע תקיפה כזו אולם לא באפקטיביות מלאה. בצה"ל מבהירים כי הצבא מוכן, והשאלה היא רק מתי הוא יידרש לתקיפה כזו, כאשר ככל שהזמן יעבור צה"ל יהיה מוכן לתקיפה יותר אפקטיבית, אך ספק אם ניתן יהיה אי פעם להשמיד את פרויקט הגרעין האיראני באופן מלא.
עוד אומרים בצה"ל כי תקיפה באיראן משמעותה מלחמה רב-זירתית. על פי ההערכות, בתרחיש כזה לא תהיה זירה שלא תיכנס למלחמה – מחיזבאללה בגבול לבנון בצפון, דרך סוריה השכנה שחייבת המון לאיראנים ולחיזבאללה, עזה על כלל פלגיה, יו"ש על קיני הטרור של חמאס שבה וגם הזירה הפנים ארצית. לצד האתגר הזה, בצה"ל מעריכים גם זירות במעגל שני ושלישי כמו תימן ועיראק וכמובן איראן עצמה יגיבו לתקיפה כזו.
לצד ההערכות הללו, בדרג המדיני מורים לצה"ל להיערך בדיוק לתרחיש הזה, ובשבוע הבא יגיע תרגיל "מרכבות האש" הנערך בימים אלו, לשיא, כאשר יתקיים תרגול שבמסגרתו צה"ל ידמה – על אדמת קפריסין -לחימה בלבנון, וחיל האוויר יתרגל תקיפה באיראן.