הדברים שאמר פעיל הליכוד, מיכאל בן שושן, הם מזוויעים למדי. דברי ההסתה והבלע על אנשי הפרקליטות מלאו מרגע פרסומם את כל כלי התקשורת ובצדק רב. למרות שבן שושן טען שהדברים נאמרו "בשיח מליצי" ולא הייתה לו כוונה להגיד את הדברים כמו שנאמרו, בכל זאת, יש להוקיע על הסף קריאה לאלימות והזדהות עם אלימות.
בן שושן הוא פעיל ליכוד זוטר מאשדוד. דבריו החמורים סיפקו תחמושת ליריבי הליכוד ונראה שאין תכנית אקטואליה שלא עסקה בדבריו לאחר שנחשפו אצל בן כספית בטוויטר. עם זאת, העיסוק האובססיבי באנשי הליכוד ובפעיליהם ממחיש באופן הגלוי ביותר את "האכיפה הבררנית" שמפעילה התקשורת ביחס לליכוד לעומת מפלגות אחרות.
רבים נגעו בהתבטאויות של פעילי שמאל כמו סדי בן שטרית שהמועמד לראשות מרצ, יאיר גולן, ביקש להעניק לו להדליק משואה. אלו התבטאויות שלא זכו לפרומיל מעוצמת העיסוק בדבריו של בן שושן. או אמירותיו של יועץ התקשורת, ליאור חורב, יועצו של המפכ"ל לשעבר ושל מפלגות וחברי כנסת רבים, שהתבטא באופן המכוער ביותר נגד בנימין נתניהו. גם בעניינו כמעט שלא קוים דיון ציבורי משמעותי, למעט כמה רעשי רקע ברשתות.
עם זאת, נטען גם שסדי בן שטרית וליאור חורב אינם פעילים המזוהים עם מפלגה כמו אותו מיכאל בן שושן. זה נכון. אבל בעניין פעילי מפלגות שמבטאים אמירות או אידאולוגיה קיצונית יש אגף שלם של מפלגות שמתפעלות פעילים שמביעים הזדהות עם טרור, עם מחבלים כבדים ושואבים עידוד רב מהאויב. משום מה, בעניין המפלגות האלה תמיד קיימת השתקה רבתי וחוסר עניין משווע לפרסם או להזדעזע מהדברים.
מדובר כמובן במפלגות שמרכיבות את הרשימה המשותפת ואת מפלגת רע"מ, שבהתייחס לכל אחת מהן ניתן למצוא חברי כנסת ופעילים בולטים שמגלים הזדהות עמוקה עם אויבי מדינת ישראל. ניתן רק כמה דוגמאות קצרות, על קצה המזלג, לתמיכה בטרור מצד פעילי המפלגות הערביות.
מפלגת חד"ש
המפלגה הקומוניסטית הישראלית בראשות איימן עודה מגלה מנעד רחב של הזדהויות עם גורמים אנטי ישראלים ואנטי יהודיים. מהערצה לשמש העמים יוזף סטאלין ועד לאהדה גלויה ויוקדת לששת המחבלים הרוצחים שברחו מכלא גלבוע.
ביטאון המפלגה הקומוניסטית "אל-איתיאחד" מפרסם גילויי אהדה למחבלים כמו איהם כמאמג'י, רוצחו של הנער אליהו אשרי ז"ל, או שיר ארוך לכבודו של הארכי טרוריסט, עבאס א-סייד, מי שאחראי לפיגועי הטרור במלון פארק בנתניה. אף גורם במפלגת חד"ש לא ראה לנכון להתייחס לפרסומים תומכי הטרור בביטאון התנועה.
פעילי חד"ש בעכו דאגו לפרסם גילויי הערצה למחבלים רוצחים. כך למשל, זכתה הרוצחת דלאל מוגרבי שעמדה בראש חוליית טרור שרצחה 35 ישראלים באוטובוס הדמים בשנת 74 להערצה אדירה מצד פעילי חד"ש. מוגרבי על פי עדויות זרקה תינוק לתוך אש בוערת. אבל כל זה לא מפריע לפעילי חד"ש לגלות הזדהות עם מושא הערצתם.

לא רק בדלאל מוגרבי ביקשו פעילי חד"ש להביע תמיכה, אלא גם בארכי טרוריסט אבו ג'יאהד שחוסל על ידי כוח צה"ל בבירות ומחבלים אחרים. האהדה לאנשי טרור לא נתונה רק למבצעי פיגועים אלא גם למרגלים שיצאו מתוך החברה הערבית והדרוזית בישראל, כמו סדקי אל מקת שהורשע בבגידה, ריגול ותמיכה בטרור וישב עשרות שנים בכלא.

התמיכה מצד פעילים במפלגת חד"ש במחבלים ואנשי טרור היא עקבית ובולטת ואין שום ניסיון להסתיר אותה. אפשר למצוא פעילים התומכים בחסן נסראללה ומהללים אותו. נשיא סוריה בשאר אסד, למשל, הוא דמות מאוד פופולרית בקרב פעילי מפלגת חד"ש. האידיאולוג של חד"ש, מוחמד נאפע ז"ל, מורו ורבו של איימן עודה, היה נוהג להסתובב עם צעיפים שעליהם התנוססה דמותו של העריץ הסורי. זה לא הפריע לאף אחד, ואיימן עודה מעולם לא נדרש להסברים.
כאשר ששת המחבלים, רובם רוצחים מורשעים, ברחו מכלא גלבוע, הייתה התרגשות רבה בקרב המפלגות הערביות. פעילי המפלגות הביעו את שמחתם ותקוותם לבריחתם של המחבלים. כאשר הם נתפסו הייתה אכזבה ועצבות גדולה בקרב הפעילים. בלא מעט אירועים, העלו פעילי חד"ש על נס את פעולתם ההרואית של המחבלים. הם צוירו כציפורים ברשתות החברתיות ובכרזות. אנשי חד"ש דאגו להסביר לילדים כי אותם מחבלים, רוצחי יהודים, הנם אנשי מופת.
מפלגת בל"ד
מפלגת בל"ד ידועה באהדתה לאנשי טרור פלסטינים. יו"ר המפלגה סאמי אבו שחאדה, העניק בעצמו אותות הוקרה לאנשים שעסקו בטרור נגד ישראל. חברי המפלגה עצמם לא מפספסים הזדמנות לחבק מחבלים משוחררים ואף לרקוד בחתונותיהם.
פעילי מפלגת בל"ד, כמו חברי הכנסת, נוכחים באירועי הזדהות עם מחבלים. קבוצות הסטודנטים של בל"ד באוניברסיטאות הישראליות מבקרים מחבלים משוחררים באופן תדיר. באוניברסיטת חיפה, למשל, ארגנו תאי בל"ד טורניר ספורט בו קבוצות השחקנים נשאו את שמות המחבלים והמחבלות.
נזכיר שלפני לא מעט חודשים התקיים באום אל פחם אירוע בו צוירו על אחד הקירות ברחובות העיר תמונותיהם של רוצחי השוטרים מהפיגוע בהר הבית בשנת 2017. כזכור, שלושה מחבלים מאום אל פחם בצעו בשנת 2017 פיגוע טרור קשה במיוחד בו נרצחו שני שוטרים דרוזים על הר הבית, רס"ם האיל סתאוי, תושב מע'אר, ורס"ם כמיל שנאן ז"ל.
שלושת המחבלים זכו לאהדה רבה באום אל פחם ומפלגת בל"ד הייתה זו שלמעשה, הפעילה את האירוע בו צוירו תמונותיהם של המחבלים באום אל פחם. עמותה המזוהה עם המפלגה, המורכבת מאנשי מפלגת בל"ד ארגנה אירוע שמטרתו הייתה התרמה לטובת עצורים מאירועי שומר החומות. חלק מ"הפעילות התרבותית" באותו אירוע של עמותת בל"ד הייתה לצייר את תמונותיהם של רוצחי השוטרים בהר הבית.
כמובן שמדובר בטיפה בים של אירועי הזדהות עם מחבלים ובני משפחותיהם מצד המפלגה הלאומנית. ברמדאן האחרון קיימה מפלגת בל"ד סעודת אפטאר למחבלים משוחררים ובני משפחותיהם. חברי כנסת ופעילי המפלגה עלו לחלוק כבוד למחבלים האסורים בכלא הישראלי ולבני משפחותיהם. כך למשל, אנשי המפלגה ופעיליהם חיבקו את משפחת בכרי ממנה יצאו המחבלים הסייענים שבצעו את הפיגוע בצמת מירון בשנת 2002. התקשורת הישראלית ברובה המוחלט לא דיווחה על האירוע בו מפלגה מארגנת אירוע תמיכה והזדהות עם אנשי טרור ובני משפחותיהם. ככל הנראה מכספי משלם המיסים הישראלי.

רע"מ
מפלגת רע"מ של הפלג הדרומי של התנועה האיסלאמית מורכבת משתי קבוצות מרכזיות. הראשונה היא הקבוצה של מנסור עבאס שפועלת בשנתיים האחרונות לטובת שיתופי פעולה עם מפלגות ציוניות. השנייה היא הפלג של וואליד טהא ואיבראהים צרצור שמבטאים את הקו הלאומני איסלאמי.
לרע"מ, כמו לשאר המפלגות הערביות, יש היסטוריה ארוכת שנים של אירועי הזדהות עם מחבלים, ביקורי מחבלים ובני משפחותיהם. כמו כן, למפלגה יש בסיס רחב של פעילים בכל רחבי הארץ. אחת הפעילות המרכזיות של המפלגה היא מדלין עיסא העובדת בשכר באחת העמותות הקשורות לאל אקצה. כמו רבים בקרב המפלגות הערביות גם מדלין עיסא, חביבתם של אנשי מפלגת רע"מ בקשה להביע את הזדהותה עם ששת המחבלים שברחו מכלא גלבוע.

גברת עיסא קבלה פעמים רבות אותות הוקרה מאנשי מפלגת רע"מ. יו"ר המפלגה מנסור עבאס הגיע לביתה בכפר קאסם כדי לחלוק לה כבוד. הוא עשה זאת משום שעיסא נחשבת פעילה מסורה בענייני מסגד אל אקצה ואף משטרת ישראל נאלצה להרחיק אותה מספר פעמים מהר הבית בעקבות הפרות סדר שבצעה עיסא במקום.
התנועה האסלאמית בקשה להביע את הכרת תודתה לעשייתה של הפעילה, ומשיטוט מהיר בעמוד הרשת של עיסא מגלים שהוא רווי בתמיכה ואהדה באנשי טרור שבצעו פיגועים קשים. כך למשל, העלתה את תמונותיהם של בני משפחת ברגותי שביצעו את הפיגועים הקשים בצמת עפרה בשנת 2018 בו נרצח התינוק של בני הזוג עמיחי ושירה איש-רן ועוד חמישה אנשים נפצעו, והפיגוע בגבעת אסף בו נרצחו שני חיילי צה"ל, סמ"ר יובל מור יוסף וסמל יוסף כהן ז"ל.
פעילת רע"מ, מדלין עיסא רואה באותה משפחת מחבלים חמאסית, משפחה מופתית. מנסור עבאס וחברי מפלגתו מעולם לא נשאלו מדוע פעילה כה מרכזית במפלגתם מגלה פעם אחר פעם גילויי הזדהות והערצה עם מחבלים ואנשי טרור.

תע"ל של אחמד טיבי ואוסמה סעדי
אחמד טיבי ובן דודו ח"כ אוסמה סעדי פעלו רבות למען מחבלים, ערבים ישראלים ובני משפחותיהם. טיבי דאג להעלות את מפגשיו עם מחבלים משוחררים, ביניהם רוצחי סייענים וכאלו שניסו לרצוח חיילים ישראלים, לעמוד הפייסבוק שלו. עם זאת, מדובר במפלגה קטנה שלא מרובה בפעילים רבים. אבל גם שם הדאגה וההוקרה למחבלים ובני משפחותיהם מעסיקה רבות את חברי המפלגה.
נשאלת השאלה אחרי שכל כלי התקשורת עסקו ארוכות במשפט הבזוי של פעיל הליכוד, מיכאל בן שושן, כיצד נעלמו מעיניה כל התופעות הרבות והגלויות של הערצת מחבלים, הזדהות עימם ועם פועלם מצד כל המפלגות הערבית בישראל?
