יום רביעי, מרץ 12, 2025 | י״ב באדר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
user
user

לא לגיקים בלבד: "שר הטבעות: טבעות הכוח" מצליחה להרשים

אין לכם מושג מה ההבדל בין המזרח התיכון לארץ התיכונה? עדיין תיהנו מאוד מ"שר הטבעות: טבעות הכוח"

הפרסומת הזכורה של השבוע היא ככל הנראה זאת של סטטיק לחברת התקשורת שהוא הפרזנטור שלה. במקביל לעליית הפרסומת, נערך גם ריאיון ארוך עם סטטיק אצל גיא פינס – והתמונה שנשקפה ממנו הייתה של אדם שמתמודד עם משבר לא קל בחייו (שניים למעשה) ועדיין נדרש לחייך ולנסות למכור לנו, הצופים, סיב אופטי חדש. בין שני האימג'ים, הראשון הצוהל והשני העצוב, לפחות בתודעה שלנו – השני ניצח.

הכניסה ליקום הפנטסטי של "שר הטבעות" אולי נראית קצת מאיימת, אבל האמת היא שזה ממש פשוט. שימו לב: הסיפור של "כוח הטבעות" מתחיל בעידן נומנור – מי לא מכיר! – העידן השני של הארץ התיכונה, שכידוע הגיע לאחר תבוסתו של מורגות' והתאפיין בשלום ובשגשוג. יש עד כאן? כל זה מתרחש אלפי שנים לפני עלייתו של אדון האופל סאורון, קריסת הברית בין האֵלְפים לבני האדם, וכמובן אירועי חישול הטבעת שמתרחשים ב… היי? אתם עוד איתנו?


טוב, אז כן יש משהו מעט מאיים בכניסה לעולם של סדרת ספרים וסרטים אפית כמו "שר הטבעות" של ג'.ר.ר. טולקין. דמויות, אירועים ותקופות אינספור – מי יכול למצוא את ידיו ורגליו בכל זה? וכעת, עם עליית "שר הטבעות: טבעות הכוח", שגם שווקה תחת הכותרת המרשימה "הסדרה היקרה בהיסטוריה", כמעט מלחיץ להתיישב מול הטלוויזיה בלי עותק של הסילמריליון (שהוא, אם הבנו נכון, התנ"ך של היקום הטולקיני).

עם מחסור בוויטמין גיק ובחשש קל, התיישבתי לצפות. להפתעתי נשאבתי בקלות לעולם של "טבעות הכוח", הסדרה החדשה שעלתה באמזון בסוף השבוע שעבר. את העין לוכד, בראש ובראשונה, העושר הוויזואלי שהסדרה מתאפיינת בו. נופים פראיים מדהימים מעניקים תחושה של עולם אחר שמזמין להתמסר אליו (הסדרה צולמה בניו־זילנד, באתרי הצילום של הסרטים). למעט כמה רגעי CGI לא אמינים פה ושם, הסדרה היא תענוג לעיניים – מה שבהחלט פותח את התיאבון גם לשאר הדברים.

במרכז הסדרה עומדות מספר דמויות: האלפית גלדריאל (מורוויד קלארק) יוצאת למסע בעקבות סאורון לאחר שרצח את אחיה. אלרונד (רוברט אראמאיו), יד ימינה, מנסה לגייס את עזרת הגמדים לקראת מלחמה קרבה; ארונדיר (אסמעיל קרוז קורדובה), אלף־לוחם אמיץ, מאוהב בבת אנוש; ונורי החביבה (מרקלה קאוונה) מגזע ההארטפוס (שקדם להוביטים) מוצאת את עצמה מסייעת לגבר מסתורי שנפל מהשמיים. אגב, צופים רבים כבר מוכנים להישבע שיתברר שזהו גנדלף, הקוסם מגיבורי שר הטבעות וההוביט. דמויות משנה רבות נוספות מתייחסות בחלקן לסדרת הסרטים המצליחה.

למרות ריבוי הדמויות שני הפרקים הראשונים נבנים בהדרגה, כך שבהחלט אפשר לעקוב אחר המתרחש. רוב קווי העלילה של הדמויות אומנם נפרדים אך מכולם עולה תחושת כאוס מתקרב והולך, שנבנה גם הוא באיטיות ובהדרגה. מעניין לאן תתפתח העונה בהתחשב בכך שצפויים בה בסך הכול שמונה פרקים.

טבעות הכוח לא מסתפקת רק באריזה יפה. הנופים עוצרי הנשימה הם בסך הכול רקע לסיפור על חבורת אנשים ויצורים שמאחדים כוחות כדי להילחם בכוח גדול וחזק מהם. דמויות הפנטזיה האלה מצליחות ליצור יקום אותנטי, שבו הגיוני להילחם כרגע בטרול שלג או להיקלע לוויכוח עם גמד מלא טינה שעצבני כי הברזת מהחתונה שלו. אף ששני הפרקים התמקדו בעיקר בבניית העלילה ובהיכרות עם הדמויות, זכינו גם לכמה רגעי אקשן מוצלחים במיוחד (למשל, כשברונווין ובנה ת'או נלחמים ביצור מבעית שהגיח מאדמת ביתם). סביר להניח שהרף עוד יעלה.

נראה שיוצרי הפריקוול ג'יי־די פיין ופטריק מקיי שאבו השראה חיובית מהסרטים המצליחים של פיטר ג'קסון. הבמאי המוערך שיצר את סרטי שר הטבעות וההוביט לא מעורב בהפקת טבעות הכוח, אבל רוחו בהחלט שורה עליה – באתרי הצילום, בדמויות ובנימה הכללית שמשלבת פנטזיה מותחת עם רגעי קומדיה קטנים. התוצאה היא סדרה מרתקת שמוסיפה עוד נדבך מוצלח ליקום העשיר של טולקין. עוד מוקדם לומר לאן תתפתח מכאן "טבעות הכוח" אבל אם לשפוט לפי שני הפרקים הראשונים, סביר להניח שנעסוק בסדרה הזאת לא מעט בשנים הקרובות.

שר הטבעות: טבעות הכוח אמזון פריים וידאו

כתבות קשורות

הידיעה הבאה

כתבות אחרונות באתר

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.