המערכת הפוליטית סוערת לקראת נאומו של ראש הממשלה יאיר לפיד בעצרת האו"ם, וכוונתו להצהיר מעל במת האו"ם על תמיכה בהקמת מדינה פלסטינית, מצד שמאל שיבחו את דבריו ואילו בימין תקפו, אך במפלגת "המחנה הממלכתי", היו"ר שר הביטחון בני גנץ והרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט, יושבים על הגדר ושומרים על שתיקה. במפלגה טוענים כי הנאום טרם התרחש, והם יבחנו את תגובת גנץ בהתאם למה שראש הממשלה יגיד בפועל.
את הצד הימני של המפלגה ייצג שר המשפטים גדעון סער שצייץ אמש (ד') כי "הקמת מדינת טרור ביהודה ושומרון תסכן את בטחון ישראל. רוב העם בישראל ונציגיו לא יאפשרו לזה לקרות", ציוץ ששיתף גם ח"כ מתן כהנא. מלבדם, לא הגיבו במפלגה על נכונותו של לפיד להכיר ברעיון שתי המדינות לשני עמים.
אפשר להבין את האסטרטגיה, לפיה את הבמה התקשורתית תפס האגף הימני במפלגה, ולא זה השמאלי. גנץ טוען כי הוא יכול למשוך למפלגתו מצביעים מהימין ומפנה לשם משאבים וכוחות כחלק משמעותי מהקמפיין שלו. בין היתר ביקורים של חברי רשימתו ביישובים ביהודה ושומרון, מדרשות וישיבות, את אלו מוביל מתן כהנא במטרה לשמור על מצביעי הימין במפלגה.
אולם בהתחשב בכך שרוב ככול מצביעי המפלגה מגיעים מאזורי המרכז-שמאל במפה הפוליטית, אפשר להבין את השתיקה, שנועדה לא להבריח את אותם מצביעים לזרועותיו של לפיד, הפונה בצורה חדה שמאלה. נדמה כי מלבד האמירה העקרונית של לפיד בארה"ב, אי אפשר לנתק אותה ממערכת הבחירות בישראל, ונראה כי היא נועדה למשוך אליו את מצביעי השמאל של העבודה ומרצ מחד, ואת מצביעי השמאל של גנץ מן העבר השני.
בימין לא עשו את החלוקה הזו בין שר הביטחון לראש הממשלה, שכן כידוע אין לאחד ממשלה בלי השני. בהודעה שפרסם יו"ר "הציונות הדתית" ח"כ בצלאל סמוטריץ', הוא שם את שניהם בכפיפה אחת וכתב כי "אחרי שנים שבהם הימין הצליח להוריד את איוולת המדינה הפלשתינית מסדר היום ולהפוך את אבו-מאזן לדמות לא רלוונטית בעולם, מובילים גנץ ולפיד תהליך מסוכן שמחזיר את רעיון העוועים הזה אל השולחן".