שבת, מרץ 29, 2025 | כ״ט באדר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
user
user

אלחנן שפייזר

עורך אחראי בהוצאת סלע מאיר ופרשן לענייני ארה"ב

למי צלצלו הפעמונים: הטוב הרע והמוזר במוצר החדש של שיאומי

פעמון הדלת החדש של שיאומי מדליק את נורות האזהרה על ריגול סיני, אבל עדיין מצטייר כפיצ'ר מדהים

לא צריך להיות נוסטרדמוס כדי לדעת שבתים חכמים הם העתיד. בעצם, "העתיד" היא מילה מוגזמת. הם ההווה. יותר ויותר מוצרים שוטפים את השוק בשנים האחרונות בהבטחה להחכים לכם את השגרה, את הבית, את החיים. נורות ושקעים ומזגנים וקומקומים, והרשימה רק הולכת וממשיכה ומתפתלת משם.

כמי שיושב בחוד החנית של העולם הדיגיטלי, צלל המדור בשנה האחרונה לתחום וראה כי טוב. נורות חכמות, למשל, הן שוס לא רק כי מגניב להדליק ולכבות את האורות בבית עם הטלפון (לתדהמת האורחים), או כי אפשר לצבוע אותן בצבעי ניאון מוזרים (לחרדת השכנים), אלא גם בגלל הגמישות הרבה שהן מעניקות. שומרי שבת, למשל, יגלו פתאום שאפשר לכוון שעוני שבת נפרדים לכל אור בבית, כך שהם יפעלו או יכבו בדיוק בזמן הנכון כדי להאיר על הצ'ולנט ולהחשיך בשנ"ץ הכבד שלאחריו.

אבל נורות חכמות או שלטי מזגן חכמים הם למתחילים. המדור ביקש לטפס לשלב הבא. וכך, הפציע במשרדנו מכשיר חדש: פעמון הדלת החכם החדש מבית שיאומי. חיש מהר אצנו להתקין אותו על הדלת (וגילינו שצריך להטעין אותו קודם), להתקין אותו על הטלפון (וגילינו שצריך לפרק ולהרכיב מחדש) ולמקם את הפעמון (השני). הכול מוכן, הרכבת יוצאת מהתחנה, התוצאות לפניכם.

הטוב. למאותגרים טכנולוגיה־חכמית (אנחנו ממציאים מילים פה במדור, כמו שייקספיר), פעמון חכם הוא לא פעמון בכלל, אלא שילוב של מצלמה ורמקול קטן בכניסה לבית, יחד עם כפתור כריזה קלאסי. באמצעות אפליקציה, אפשר לפתוח את המצלמה בכל רגע נתון ואף לצלם תמונות או להסריט במקרה הצורך. אותה אפליקציה גם מתריעה כשמישהו עובר ליד הדלת או נעצר מולה, ומאפשרת תקשורת עם מי שממתין בחוץ.

לחיצה על הפעמון משמיעה צלצול כמו של הפעמונים הטיפשים של פעם, אבל גם שולחת לכם הודעה קטנה לטלפון. מי שרוכש פעמון חכם מצפה לפיצ'רים האלה, והפעמון החכם הזה (המכונה Smart Doorbell 3) עושה בדיוק את זה.

במהלך תקופת המבחן קיבל המדור התראה קטנה על כל אדם ושליח וולט שחלף על פני דלתו או נעצר מולה (בואו, בעיקר שליחי וולט). הוא תקשר עם אורחים מופתעים וצילם כמה תמונות מביכות של חברים שלא קלטו שאולי לא כדאי לחטט באף ליד מצלמה ענקית. תענוג גדול.

הרע. ההתקנה, כפי שנרמז מעלה, לא הייתה פשוטה אפילו לבעלי יכולות טכנולוגיות. חוברת ההוראות, שמנוסחת באנגלית במבטא מנדריני כבד, לא סייעה יותר מדי, אם כי לבסוף הכול בא על מקומו בשלום.

וצריך לזכור שהפעמון הוא של שיאומי. המדור לא מחרים טכנולוגיה סינית (הנורות החכמות לא בדיוק יוצרו בשווייץ), אבל בהחלט תוהה על ההיגיון שמאחורי התקנת מצלמה ורמקול מבייג'ינג בכניסה לבית שלו. עדיף פשוט לשלוח לשי ג'ינפינג את כל הפרטים האישיים שלנו בוואטסאפ. אם כי, כפי שצוין כאן כמה פעמים בעבר, בשלב הזה כל מכשיר טכנולוגי שתביאו הביתה כנראה יתחיל מיד בפעולות ריגול שיגרמו לג'יימס בונד להיראות כמו ג'וני אינגליש.

ויש גם אפקט קריפי, שקיים בכל פעמון חכם. המדור יודע למה הוא התקין מצלמה בכניסה, אבל שכניו כנראה פחות התלהבו מהמחשבה שהם מצולמים בכל פעם שהם חולפים על פני הכניסה. אין ספק שטכנולוגיה כזו היא העתיד, אז כנראה בסוף כולם יתרגלו; אבל בינתיים, אפקט חוסר הנעימות עלול להיות גורם שלא מתייחסים אליו מספיק.

והמוזר. במהלך ההתקנה או פעולות טכניות אחרות, הפעמון מדבר באנגלית ואז בסינית. וגר זאב עם כבש.

השורה התחתונה. בסופו של דבר המדור נהנה להשתמש בפעמון החכם, לחקור את כל מאפייניו, להטריל חברים ולרגל אחר שליחים.

האם אפשר להגיד שזהו מכשיר חיוני? לא. אבל הוא בהחלט מגניב.

לתגובות, המלצות, משחקים (ולתפילות על גשמים של פלאפל) שלחו לנו לטוויטר: ERspeiser או לדוא"ל: digital.makor@gmail.com

כתבות קשורות

הידיעה הבאה

כתבות אחרונות באתר

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.