65 מנדטים השיג גוש הימין והחרדים בבחירות קודמות שהתקיימו בישראל באחד בנובמבר. זה קרה לפני 34 שנים, ב־1988. ראש הממשלה היה אז יצחק שמיר, מנהיג הליכוד שגם היום אף אחד אינו מפקפק במידת ימניותו. שמיר היה יכול להקים אז ממשלת ימין בקלות. לליכוד לבדו היו 40 מנדטים, לחרדים היו 13, ולמפד"ל ולמפלגות הימין 12 מנדטים. ובכל זאת, שמיר בחר להקים ממשלת אחדות לאומית עם יריבו שמעון פרס.
מפת המנדטים מצביעה על כך שגם נתניהו יכול להקים בקלות ממשלת ימין־חרדים. טוב שתוקם ממשלה, ושלא נצטרך ללכת שוב לסבב נוסף של בחירות. ימנים שהעדיפו לפני שנה וחצי הקמת ממשלה בעייתית עם מרצ ורע"ם על פני בחירות נוספות, ודאי צריכים לברך על כך שיש הכרעה ותוקם ממשלה. טוב גם שתוקם ממשלה ימנית. הימין הוא רוב העם, וממשלת ימין תייצג אותו יותר מאשר הממשלה היוצאת. אבל אחרי תחושת ההקלה על כך שתוקם ממשלת ימין ויימנעו בחירות נוספות, מותר לקוות שממשלת הימין תורחב ותכלול גם את המחנה הממלכתי.
זה יהיה טוב גם לתוחלת החיים של הממשלה, אבל יותר מכך לבריאותה של החברה הישראלית. בשנה האחרונה חווינו היטב את ההשלכות של ממשלה שאינה מייצגת חצי עם. קהילות שלמות בחברה הישראלית חוו מאז הבחירות האחרונות תחושה חזקה של הדרה, ובצדק. הבנו שממשלה נטולת חרדים ועם ייצוג חסר של ציבור דתי ומסורתי, אינה מסוגלת באמת לרפא ולפייס. כל מי שטען כך, ראוי שיהיה ישר עם עצמו ויבין שהטענה הזאת נכונה גם עכשיו. גם ממשלת "ימין על מלא", עם דומיננטיות דתית וחרדית, היא פתרון לא בריא לחברה בישראל.
בימין ובציבור הדתי לעגו בשנה וחצי האחרונות, לא מעט בצדק, לניסיון של לפיד ובנט להגדיר את ממשלתם כממשלת פיוס וריפוי. טוב יהיה אם כעת הם יוכיחו לחברה הישראלית איך באמת מרפאים את הקיטוב. המחנה המנצח יכול לגלות נדיבות של מנצחים ולהזמין לממשלת הימין מפלגה נוספת שתייצב את הממשלה ותייצג עוד חלקים בעם. מובן שהקריאה הזאת מופנית במקביל לאנשי "המחנה הממלכתי", שנקראים להכיר בתוצאות הבחירות, לחדול מהחרמותיהם ולהצטרף לממשלה בראשות נתניהו, אם אכן תוצע להם אפשרות כזו.