
הדבר המשמעותי ביותר שלמדתי מכישלון הנישואין הראשונים שלי, הוא לדבר. הבנתי בדיעבד, שמה שברור לי מאליו, ממש לא מובן מאליו לאיש שלי. אף אחד לא יכול לדעת איך אני אוהבת את הקפה שלי אם לא אגיד וזה תקף לכל מה שהייתי רוצה לקבל מהאיש שלי. יש לנו ציפייה משונה שהם יבינו לבד למרות שכל אדם גדל לתוך מה שמקובל על הוריו, משפחתו וקהילתו.
אנשים נפרדים כל כך הרבה פעמים רק משום שלאורך השנים הצרכים והרצונות שלהם לא קיבלו מענה. כשהם כבר ביקשו, הם ביקשו כשהיה מאוחר מדי ובכעס כי המחסור הכואב הלך והצטבר עד שהגיע לממדים מפלצתיים. הם נפרדו כי הבינו שהם חיים עם מישהו שלא מסוגל להעניק להם את הדברים הבסיסיים שהם זקוקים להם, אף על פי שהאמת הזאת לא באמת נבדקה באופן עקבי.
לכן, הדבר הראשון שאנשים צריכים לזכור כשהם נכנסים לזוגיות, הוא שעליהם לתקשר את הצרכים והרצונות שלהם.
למה כל כך קשה לנו לתקשר את הצרכים שלנו? זה קורה מסיבות שונות: קודם כל, אנחנו לא יודעים איך בדיוק להגיד או לבקש. לא הרגילו אותנו לבטא את הצרכים שלנו. מרגע היולדנו, ההורים שלנו דאגו לכל מחסורנו. אם גדלנו עם הורים בריאים ומכילים, הם זיהו במהרה את סוגי הבכי השונים שלנו. הם ידעו אם אנחנו רעבים, אם אנחנו זקוקים למקלחת, אם אנחנו עייפים או סובלים מכאב… במקרים אחרים קשה לנו לבטא את הצרכים שלנו מהסיבה הפשוטה שהבטחון העצמי שלנו לוקה בחסר. אנחנו נבוכים מעצם העובדה שאנחנו זקוקים למשהו. אנחנו תוהים אם מגיע לנו ואין לנו מושג איך תיענה הבקשה שלנו. אנחנו חוששים להיתפס כפגיעים. כל אלה יוצרים מבוגרים שאינם יודעים לבטא את הצרכים שלהם. כך נוצרת תקשורת שברירית ולא גלויה ולגמרי אותנטית, ובסופו של דבר יש לזה השלכות קשות על הזוגיות.
על מנת לבנות מעגל תקשורת בריא ויציב, עלינו ללמוד לתרגל את הבקשה. אני ממליצה בלהעז להגיד- "אתה יכול בבקשה לחבק אותי עכשיו להרבה זמן, אני צריכה אותך"? או "אני יודעת שהרגע התיישבת, אבל מה הסיכוי שמתחשק לך לפנק אותי בכוס קפה?".
אני ממליצה לתרגל תוך כדי שאנחנו זוכרים כמה דברים קריטיים: אנשים שאוהבים אחד את השני, בדרך כלל ישמחו מאד להעניק לאהובם את מה שהוא זקוק לו בדיוק כפי שאנחנו שמחות להעניק לבן הזוג שלנו את מה שהוא צריך כדי להרגיש אהוב ושמח. כלומר, באופן מעניין, יש סיכוי מאד גדול שאם רק נבקש – נקבל!
לכולנו יש צרכים ורצונות. גם לנו ולבני הזוג שלנו. אם נהפוך את שפת הבקשה וההענקה לשפה יומיומית בזוגיות שלנו, זה יהפוך להיות טבעי. הבקשה לא תגרום לנו להיתפס כפגיעים בעיני בני הזוג שלנו, אלא להפך. גם בני הזוג שלנו יתרגלו לבקש. והדבר החשוב ביותר, הוא שנוכל סוף סוף לקבל את מה שאנחנו באמת זקוקות לו במקום להסתובב עם תחושה של כאב, תסכול ומחסור.
נסו את זה בבית!